Dla Ciebie jalowa, dla mnie nie. Obys przejechal na swoim zawieszeniu jak najwiecej ale ja bym tego nie kupil dla siebie i tez na tym zakoncze.
Printable View
Dla Ciebie jalowa, dla mnie nie. Obys przejechal na swoim zawieszeniu jak najwiecej ale ja bym tego nie kupil dla siebie i tez na tym zakoncze.
koszt wkonania sa prawdopodobnie bardzo podobne natomiast u Eibacha płacisz za marke . Tak samo jak coś było słabo wykonane w 2009 roku to nie znacz ,że jest tak dalej. 15 lat temu chiny produkował tylko marne trampki a teraz wysyłaja rakiet w kosmos. natomiast organoleptycznie jesteś w stanie sprawdzić jakość czekolady a nie używanych sprężyn.
A które sa lepsze to niech już się wypowiadaja Ci co je mają
może ja wtrącę swoje 3 słowa na temat zawiasów..
u Siebie aktualnie mam KW var 3.
jakoś tydzień temu odwiedził mnie znajomy który ma również 147 z owym zawiasem MTSa.. i dał kawałek poprowadzić jego Alfę..
Jak dla mnie kaszana jak nic niestety. Wedle moich odczuć samochód w zakrętach prowadził się znacznie gorzej niż seria. Progi, wysepki zero amortyzacji. Śmiech na sali krótko mówiąc.
Nie będę tego porónywał do KW bo sensu to nie ma. Ale dla mnie lepiej pozostawić przy serii niż pakować się w MTSa.
Omen to dam ci się przejechać moim autem bo ja zapier...lam i w łuki nie mam strachu wchodzić...Po drugie nie wątpie ,że KW jest git ale jak czytam wypociny Bamboszka w stylu " bo on sądzi , bo się domyśla " tym podobne to mnie smiech bierze....Czym to popierasz bo twoje wypowiedzi " Eibacha widziałem a MTS-a nie to znaczy ,że MTS BEEEE " ....Ja co prawda na ALfie nie miałem innych zawieszen ale miałem w swoim zyciu kilkanaście aut i wszystkie na glebie na różnym zawiasie i mam do czego porównywać w kwestii prowadzenia a nie do bajek przeczytanych bądz usłyszanych ( i napisałem już ,że MTS nie jest "iscie wyscigowym zawiasem " bo jest miększy i chwała za to bo i komfort a zarazem sztywniejszy od sportpacka )....A wiecie co ja wyczytałem i usłyszałem...ŻE ALFA SIĘ JEB..E... no chyba oddam klamor na szrot bo te opinie muszą być wiarygodne.... Chłopie Alfa w porównaniu do podobnej klasy BMW czy Merca kosztuje w tym samym roczniku połowę ceny...Czy to znaczy też ,że to chińczyk i nie należy tego kijem dotykać??? No według ciebie chyba tak....
Kolego wypociny to ty produkujesz... widzialem na oczy zawiasy typu ta technix itd gdzie jest to ta sama polka co twoje super mts ktore sa takie niesamowite... wiec mam "jakies" porownanie ale bol jest zaduzy ze ktos potrafi pokrytykowac? Moze i twoja Alfa trzyma sie zakretow jak sznurka w co watpie ale niech tak bedzie... moze poprostu twoje doswiadczenia to tylko seria -> mts. Od dzis nie kupujmy amortyzatorow KW, Koni, Bilsteina sprezyn Eibacha, H&R czy Weiteca przeciez mamy cale zestawy mts... i to za 1/4 ceny. Omen powiedzial juz wiecej niz Ja... i popieram go w 100%
U mnie w poprzedniej 147 siedziały sprężynki H&R i auto faktycznie w zakrętach prowadziło się w zakrętach jak po sznurku. W jednej z moich 156 były założone żółte sprężyny no name i różnica w prowadzeniu była bez porównania.
Zluzzzujjj i poczytaj co pisze....To,że w Alfie nie miałem nic poza MTS-em wypisałem w poprzednim poscie...Przelatałem w innych autach Eibachy , Koni , Weiteci i inne zarówno gwint jak "zwykłe utwardzone"....I jeszcze raz pisze....Tak Eibach jest może lepszy ale... nie każdy potrzebuje zawieszki na tor wyscigowy a mi odpowiada ,że akurat MTS- jest miększy bo plomby z zębów przy 18 calowych kołach mi nie wypadają...i tyle...Pokój bracie Bamboszek i Omenie....Poprostu dla mnie MTS łączy cechy komfortu i deczko sportu a ,że użytkuje auto w kraju trzeciego swiata to mi pasuje...Uwierz ,że jakbym jezdził tylko "autobanami" ala Reich to bym gwinta zapodał skręconego na maxa , firmowego bo wiedziałbym ,że się nie rozpadnie za pół roku z połową auta...Nigdzie nie stwierdziłem ,że Eibach itp. są złe. Poprostu na nasze warunki uważam ,że warto...Ale dla waszego spokoju na dniach jade na przegląd i zobaczymy jak wyjdzie zużycie amorów i przy jakim przebiegu bo musze do serwisheftu zaglądnąć:D...Amen:D
- - - Updated - - -
Także dla kolegi zakładającego temat doszliśmy z Bamboszkiem na privie przy 0,7L do porozumienia .... Więć finalnie z mojej strony ..Jeżeli sprężyny są w dobrym stanie to inwestuj w Eibacha ....sprawdzone przez większą ilość użytkowników i renome mają.... Jakbyś z kolei zmuszony był jak ja do wymiany całego zawieszenia to patrząc porównawczo na ceny kompletu amory + sprężyny gdzie ( fakt sam byłem zdziwiony jak kupowałem ) MTS- wychodzi 899pln , seryjne 2 razy tyle a już całkiem markowe 3 razy to dla mnie wybór jest prosty bo i tak na naszych drogach amory ci za długo nie wytrzymają a przynajmniej dla mnie ładowanie załóżmy w markowy gwint 2500-3000pln do auta za 8000pln po to żeby wytłuc go w 1,5 roku na miejskich drogach mija się z celem...Choć to indywidualne podejście każdego kierowcy i zasobności portfela:) No chyba ,że ktoś ma Alfe "na niedziele" to co innego.....Koniec moich wypocin w temacie....
Panowie ja samochodu używam na codzień jeżdżę tylko po asfaltowych drogach rocznie robię ok 12 tyś. Jak jadę gdzieś na wakacje to wsiadam do innego samochody bo mam taka możliwość. Więc takie sprężyny myślę że posłużą mi trochę czasu. Tylko jest teraz taki problem że tych sprężyn nigdzie nie ma ! Nawet od kolesia którego kupiłem napisał mi na drugi dzień że nie ma ich i nie wiadomi kiedy będą. Na forum kolega ma na sprzedanie sprężyny vogtland tylko że od SW czy podejdą do mojego sedana ? On je kupił do 147 ale jednak nie będzie ich do siebie zakładał i chce dalej sprzedać. Z tego co wyczytałem/wypatrzyłem na forum/allegro nie podejdą do mnie ale chce się upewnić w moim temacie. Pozdrawiam
Przód podejdzie ale w SW jest bodajże 1 zwój więcej bo tył cieższy czy suś...Myślę ,że jak założysz z SW to przód usiądzie normalnie a tył może nie siąsć jak trzeba....Pozatym zanim kupisz upewnij się na 100% do jakiej wersji silnikowej żebyś się potem nie zdziwił....bo JTD waży więcej niż 1,6TS i będą jaja potem:D
No właśnie a jak w niektórych aukcjach jest napisane że pasuje do takich silników Silnik: 1.6 / 1.8 / 2.0 / 2.5 V6 / 3.2 GTA / 1.9 JTD / 2.4 JTD
Jak to interpretować ? Chyba najlepiej jak sprzedawca po Vinie sprawdzi nie ?