Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: Zawieszenie MTS Tecchnik do mojej Alfy

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie Zawieszenie MTS Tecchnik do mojej Alfy

Witam. Mam takie pytanie czy sprężyny z tej aukcji podejdą do mojej Alfy ?

http://moto.allegro.pl/mts-sprezyny-...747894886.html

Niby w aukcji jest napisane że do 1.9 też podejdą, jeździ ktoś na takich sprężynach ? Ja mam u siebie na lato felgi 17 jak to ze sobą współgra ? Na początek chce założyć na seryjne amortyzatory i zajechać je do końca ( są jeszcze w b.dobrym stanie)

Z góry dzięki za podpowiedzi

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-...774135147.html kup lepiej uzywki eibacha. Sprawdz tylko po numerze czy pasuja pod Twoj silnik.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

no właśnie zastanawiam się czy lepiej takie używki czy nowe mts :| myślisz że z takich eibachów będę bardziej zadowolony ? i ich trwałość jest dużo lepsza ?

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Mysle ze tak.

Użytkownik Ogier Avatar R156
    Mieszka w
    ETM
    Auto
    Była: AR 33 1.4 Imola Jest: AR 156 1.9 JTD

Domyślnie

Żeby nie zakładać nowego tematu czy są dostępne na rynku nowe sprężyny obniżające do 156 -20mm przód i tył ?

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Nie pamietam jakie mial sportpack ale ogolnie dostepne sa -30 w wiekszosci

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

amortyzatory na pewno nie
    Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 11-11-2012 o 20:53

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    a ja myślę ,że nie
    Ja dopisuje się do kolegi Bonzaja....Bo Sebaaaaaa się pyta o rade a nie o przemyślenia....Akurat ja jeżdżę na MTS-ie ( tyle ,że na całym zestawie ) i jestem bardzo zadowolony...bo jest połączeniem i komfortu i sztywności...I nie wylecą ci plomby z zembów jak będziesz po dziurawych miejskich drogach jezdził....Ja szczerze polecam tymbardziej ,że cena rewelacja a druga sprawa masz nowe a używki nigdy niewiadomo jak są zajechane i potem się okaże ,że założysz je do auta i po włądowaniu 2 reklamówek z zakupami auto siądzie na glebie ( jak moje dawne sportpaki ) ...Jak chcesz to badni na zdjecia mojego auta...Ja mam -40mm/-40mm i jest git....Na 17"feldze jest w sam raz ( dla mnie tak powinna wyglądać 156 w serii ) i ci powiem ,że obecnie mam 18 cali koła i spokojnie 19 cali by weszło na tym zawiasie...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Nie pamietam jakie mial sportpack ale ogolnie dostepne sa -30 w wiekszosci
    I sportpack ma -25mm....

- - - Updated - - -

Seba tylko z góry ci pisze ,żebyś się nie zdziwił - jak glebujesz Alfe to w efekcie koncowym uzyskasz lekki negatyw na kołach ( jak w wielu "leżących" Beemkach ) czyli auto z tyłu i z przodu ma koła tak: /=\ . Jest to spowodowane brakiem jakiejkolwiek regulacji kąta pochylenia kół....Przy sportpacku prawie niezauważalne ale przy -40mm już widać....i auto wygląda jak z TOCA TOURING CAR ...ale spoko narazie nie zauważyłem zdzierania jednostronnego bieżnika opon... Pamiętaj,że jak będziesz w razie czego zamawiał sprężyny to niech ci dobiorą po Vinie do wersji ,żebyś nie miał efektu złego osadzenia auta...( koledze z forum 147 w TS-ie zle siadła )

Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Mysle ze ja bym sie nie zastanawial ani trochu i wzialbym Eibacha bo nazwa sama za siebie mowi. Pozatym jezdze na sprezynach z pro street Eibacha i to na uzywkach. I nie zdziwie sie jaka jest roznica w procesie technologicznym obu firm. Dla mnie osobiscie MTS kojarzy sie z typowym made in german NONAME jakich pelno na allegro. Sory ale takie jest moje zdanie.
    Ostatnio edytowane przez -BamBosZek- ; 11-11-2012 o 21:24

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Ja tylko się wypowiadam z własnej sprawdzonej perspektywy...Jak sebaaa dostanie w dobrym stanie Eibachy ( nie miękkie z przelatania ) to niech bierze....Ja nie wciskam mu na siłe MTs-a bo sam przed zakupem pytałem .... A ,że mam kumpli i z forum Maxbimmera ( BMW ) i z kilku innych klubów motoryzacyjnych to wielu z użytkowników tych "NONAME-ów" MTS-a bardzo je chwali....A Sebaaa zrobi co zechce ...Ja mam nowe i jestem zadowolony....Chciałem założyć gwinta jak w E36 ale po tym jak wydałem wtedy 2399pln i rozleciało się przed upływem roku postanowiłem spróbować czegoś tanszego.....Jak wytrzyma w Alfie rok to i tak wyjdzie 3 razy taniej niż gwint do Alfy