Pierwszy raz słyszę o takich wersjach 159 i Brery.
Printable View
Pierwszy raz słyszę o takich wersjach 159 i Brery.
Te zegary sa z 8c, nie 159/Brery.
Tutaj widac lepiej literki VDO, wiec kto wie. Potrzeba teraz by wypowiedzial sie ktos kto sie zna :)
Załącznik 78163
Więc może tak jak pisał wcześniej jeden z kolegów, jest to kwestią innego oprogramowania?
Na bank da się przeprogramować komputer- kwestia oczywiście umiejętności pisania programów ;)
Ktoś powiedział, że bieg nie jest mu potrzebny na wyświetlaczu, bo przecież wie i widzi na lewarku... no to ja pytam po co prędkość, skoro tuż obok jest piękny zegar :)
Fajny bajer... ja to bym widział coś takiego jak SHIFT, mówiący kiedy wrzucać optymalnie bieg (dla ostrej jazdy i ekonomicznej... chociaż za ekonomie ktoś mnie pewnie zaraz zbeszta hehe, no ale w dobie drogiego paliwa nie zaszkodzi spalić mniej paliwa).
Jeździłem krótko aurisem (diesel 1,6?) z czymś takim. Trochę to wkurzające było, bo kazał zmieniać biegi w momentach, które wypadały na "telepiące" obroty na wyższym biegu (za niskie wg mnie).
Te zegary są z 8C ale ktoś napisał, że była niby limitowana wersja w 2010 z takim rozwiązaniem.
Ciekawe czy to prawda.
Nie to nie prawda, dla jaj temat założyłem. Na 100% w 159 TI w wersji limitowanej we Francji jest taki wyświetlacz jak w 8C - tzn.nie wiem czy identyczny ale ma takie same rozwiązania w menu- bynajmniej zgadza się to,że w prawym dolnym rogu wyświetlane są biegi więc najpewniej wszystko inne też jest takie samo. Była mowa o Brerach i 159 w wersji limitowanej.