Koledzy czy w 159 istnieje taka możliwość aby na wyświetlaczu głównym pokazywała się aktualna prędkość? Chodzi mi o cyfry,coś takiego jak mają VAG-i?
Koledzy czy w 159 istnieje taka możliwość aby na wyświetlaczu głównym pokazywała się aktualna prędkość? Chodzi mi o cyfry,coś takiego jak mają VAG-i?
Pewnie się nie da Alfa to nie Vag.
"jeszczem takiej opcyji nie widzioł"![]()
Szkoda, przydałaby się taka opcja![]()
Da się na 100%. Tak samo jak się da żeby wyświetlał nr.biegu na jakim się jedzie.
no to napisz jak , chętnie poznamy coś nowego
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
To chyba kolega losdamianos napisał żartobliwie![]()
Okazuje się,że na rynek Francuski wyszła wersja limitowana Brery i 159 Ti w 2010r,która miała seryjnie na wyświetlaczu środkowym prędkość a w prawym dolnym rogu wyświetlany był nr biegu na którym aktualnie się jedzie + wyświetlała się informacja "Shift" + strzałka w górę lub dół kiedy zmienić bieg (zależna oczywiście od obrotów silnika). Podjarałem się,że da radę to zrobić w mojej 159 ale okazuje się,że to w wersjach "limitowanych" tylko...Zresztą może ktoś słyszał o tym i coś wie więcej? Ja się dowiedziałem o tym od kumpla z Francji który przez skype powiedział mi,że jadać 159 bardzo mu się ta opcja podobała i w tym momencie mnie zamurowało bo czegoś takiego nie widziałem na tym forum dlatego też pytam...
Niech kolega wykręci licznik i poda Ci jego nr - wg EPER'a sobie sprawdzisz jaka wersja licznika. Być może automat ma tą funkcję bo w manualu aby pokazywało nr biegu to raczej wątpię.