Szacuneczek braciaMam problem moja bella 2.4 jtd rozpędza się tylko do 170km a później ledwo więcej chce jechać ale do tej prędkości bez problemu. Może to być wina sprzęgła lub przepływomierza czy szukać problemu np w pompie paliwa?
Szacuneczek braciaMam problem moja bella 2.4 jtd rozpędza się tylko do 170km a później ledwo więcej chce jechać ale do tej prędkości bez problemu. Może to być wina sprzęgła lub przepływomierza czy szukać problemu np w pompie paliwa?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 06-03-2012 o 19:36
Miałem podobnie. Problemem okazało się przeładowanie turbiny. Regeneracja Turbospręzarki, czyszczenie zmiennej geometrii itp rozwiązała problem. Z tym , że u mnie świeciła sie marchewka przy ok 170 kmh. Ponizej tej prędkości wszystko było ok... Ale skoro u Ciebie marchewki brak to najlepiej podłącz auto pod Fiat Ecu scan. Program darmowy a kabelek kupisz na allegro.
Moja nie wiem czy się rozpędza do 170 ale przed chwilą podpiąłem wiążący temat więc myślę że mamy coś wspólnego choć myślę że u mnie byłoby podobny v-max![]()
marchewa mi się świeci czasem ale to przez egr przynajmniej tak mi się wydaje bo czyszczenie pomogło. Jacek83 daj znać jak będziesz coś wiedział na ten temat. pozdrawiam![]()
Więc tak kupiłem dziś nowy zawór overboost w inter carsie bo jest on nierozbieralny i nie chciałem go zepsuć (chyba że ktoś to skręci cybantem lub czymś podobnym ale to kicha) i na 4 biegu od 1000 obrotów do 4000 i nic się nie wydarzyło(a zawsze wywalało) i tak od poleczki do maca na puławskiej więc sądzę że problem rozwiązany....
musze zajrzeć do mojego overboost-u i jeśli jest możliwość to go wyczyścić może coś pomoże. od 170 km zaczyna tak jakby przyśpieszać i zwalniać jest to wyczuwalne ale więcej niż 170 nie chce iść. trzeba teraz zabrać się do szukania tematów z overboost-em.
Powiem Ci tak -jak na Polskie warunki i przepisy to zostaw to 170 w spokojua jak zacznie strajkować poniżej 140 to szukaj...
Patrzyłeś jakie błędy Ci na kompie wyszły czy próby, błędy itepe itede??
jeszcze niestety nie zaopatrzyłem się w kabel ale musze to zrobić i wtedy wszystko sprawdze. nie może zostać przy 170 km /h ponieważ nie pozwole szaleć przy mnie jakiejś audi albo vw![]()
Inna kwestia , że tak być nie może i prędzej czy pózniej cos sie zepsuje... JA swoją balbina jechałem kiedyś licznikowe 220... Autostrada i z górki było ale dało rade...