Kupiłem :DDD
Jednak nie TS a boxer 1.6 :)
Pochwalę się zaraz w innym dziale :)
Dziękuję Wam za pomoc!!!!!
Temat uważam za zamknięty.
Printable View
Kupiłem :DDD
Jednak nie TS a boxer 1.6 :)
Pochwalę się zaraz w innym dziale :)
Dziękuję Wam za pomoc!!!!!
Temat uważam za zamknięty.
a co na ten zakup chłopak siostry:)?
Witam
Generalnie gaz jak gaz, jak mądrze użytkujesz to nic się dziać nie będzie.
Żona ma Lanosa z gazem i konkretny mechanik podał parę zasad jazdy na gazie,trzymamy się tego i wszystko ok jest.
Auto zawsze odpal na benzynie,latem przejedz z kilometr zanim przełączysz na gaz zimą przejedź z 2-3km,gaz ma dużo wyższą temperaturę spalania i to zabójstwo dla zimnego silnika. Przejedź w ten sposób około 1000km i potem cały bak tylko na benzynie żeby oczyścić syf który gaz pozostawia. I tak naprzemiennie,nie dopuszczaj do tego żeby benzyna służyła tylko do odpalenia i od razu na gaz. Gratuluję zakupu i życzę duuużo przyjemności z boxerka:D
Grzesiu są tacy którzy nie lubią wozić dodatkowych zbiorników i jakies tam instalki do trucia silnika ale owszem jeśli jest na pewno dobrze dobrana i wyregulowana to może wydoli oszczędzić parę groszy na paliwie :D Ja osobiście polecam boxera w 145 za 6 kawałków możesz kupić dobrze utrzymanego boxera 1.4
stanowczo ODRADZAM lpg pod jaką kolwiek postacią w Alfach...
Mój kuzynek ma w swojej 145 (zielono czarna) własnie w 1.6 Boxer i już musiał wymienic silnik, gaz niszczy te silniki, tak samo z debat z kolegami doszlismy do wniosku ze i Vki tez sa zacierane przez gaz...
Więc kolego lepiej kup sobie benzynke i ciesz się z osiągów jak i pracy silnika... ja miałem 1.4 w Boxerku cholernie cudne autko, no jedyny minus to zę dużo paliło, ale wystarczyło wsiąsc odpalic silnik i juz się zapominało o kosztach paliwa :) swoją drogą to moja była jest na sprzedaż... no tylko ze to 1.4 :(
Pozdrawiam
nie rozumiem gazujących alfistów....
ja jezdziłem boxerkiem 4 lata na gazie i niemiałem najmniejszego problemu :)
mowili ze gaz ze nie nadaje sie i takie tam ble ble ble ja jezdziłem lałem i jezdziłem nie do mnie taka gadka ze sie nie nadaje czy ze sie psuje (jak dbasz tak masz :) teraz tez bym kupił z gazem jak co!
pozdrowka rafał
A ja mam podobny dylemat 1.7 Boxer czy 1.6 TS ?? Co lepsze ? Stoję jak ten osiołek co miał dwa żłobki...