A moze sa tam pekniecia ktore wychodza dopiero przy nagrzaniu i leci. Przewod trzyma mocno ale leci z tych aluminiowych bolcow. Tak tylko gdybam ale calkiem mozliwe.
Printable View
A moze sa tam pekniecia ktore wychodza dopiero przy nagrzaniu i leci. Przewod trzyma mocno ale leci z tych aluminiowych bolcow. Tak tylko gdybam ale calkiem mozliwe.
Owalne??????? Kurde ja u siebie żadnych owalnych nie widziałem....
To oczywiście że zwykła opaska tego nie uszczelni.....
W takim układzie trochę ciężka sprawa. Trzeba jakoś tą końcówkę "wyprowadzić" do okrągłej. Aluminium nie powinno pęknąć. Jest miękkie. Ale to trochę rzeźba.... Lepiej sprawdzić jak oryginał był. Może ktoś w TS`ie sprawdzi.
powinno byc okrągle ale ktos wczesniej rzeźbił i jest to zgniecione;/ ajj niby blachostka a problem;/
No to jak ktos juz tam rzezbil to twoje wysylki ida chyba na marne. Wymien co trzeba i bedziesz mial spokoj.
pozniej skocze do sklepu zapytam o nową chlodniczke, zobaczymy w jakich pieniadzach bedzie, używki widze po 50 zl tylko pytanie czy sprawne bo z tymi chlodniczkami roznie bywa;/
Ale jak kupisz nową to będziesz miał dalej ten sam problem. Lepiej się dowiedz jak fabrycznie to było połączone.
w sumie racja. moze ktos wie jak to bylo fabrycznie? jeszcze w sklepie w katalogu z czesciami zobacze dokladnie
witam ponownie. Wczoraj jeszcze raz rozebralem to wszystko. pomierzyłem srednice i wychodzi na to ze powinny byc tam węże 14 mm srednicy wewnętrznej. Niestety w moim miescie nie moge dostac takich węży. Akurat byl u mnie kolega i u niego w garazu znalezlismy jakis przewod od wspomagania z jakiegos auta. mial srednice 15 mm i jest podwójnie zbrojony. do tego doszly nowe opaski. Przy chlodniczce oleju króćce byly owalne bo ktos to za mocno posciskal wiec naprostowalem to tyle, na ile bylo to mozliwe. zlozylem wszystko noo i teraz poczekam i zobacze co sie bedzie dzialo. Kurcze że u mnie nie mozna dostac tej srednicy;/
W necie poszukaj. Dołożysz z 8zł na wysyłkę ale dostaniesz.
Jeżeli chodzi o podwójnie zbrojony siatką stalową to uważaj bo tych węży opaskami zacisnąć się w zasadzie nie da :) To teraz mamy jasność skąd się wziął owal :)
a moze ktos ma wiedze jak to było zrobione fabrycznie?
przegladalem wlasnie allegro w poszukiwaniu tych węży ale natknąłem sie na inne opaski. Nie skrecane a takie http://allegro.pl/opaski-zaciskowe-o...199422075.html jak myslicie czy da rade tym dobrze scisnac? Wiele razy widzialem ze takimi opaskami sciskaja male srednice i jest szczelne. Te opaski nie robia sie jajowate i dobrze dolegaja.