-
Kilka razy wymieniałem olej i wkład filtrujący. W mojej obudowie filtra nie widziałem żadnego zaworu, może nie zwracałem na to uwagi. Po prostu wymieniam wkład, zawsze zakładam nowe dwa oringi na obudowę filtra, skręcam i nigdy po takim zabiegu nic nie ciekło.
-
Ok dzięki kolego za sugestię. Jak odkrecisz wkład to dajesz spokojnie sobie scjeknac olejowi po silniku ? Czy daje radę coś tam podstawic pod filtr ?
-
Przecież przed wykręceniem filtra spuszczasz olej, to co ma cieknąć? Tyle, co ścieknie z samego filtra można pod to podstawić starą szmatę, po chwili przestanie...
-
Po zluzowaniu obudowy, niewielka ilość oleju leci na osłonę (do wymiany oleju odkręcam osłonę tylko z tyłu). Możesz podłożyć pod filtr czyściwo i olej wsiąknie. Z olejem nie ma problemu, gorzej jest z odpowiednim kluczem,mam różne, a najłatwiej odkręcam takim:
http://allegro.pl/yato-klucz-do-filt...935250130.html
-
-
Witam mam trochę głupie pytanie...czy ktoś z was wymieniał sam filtr bez spuszczania oleju? Jest to wykonalne?
-
tak jak najbardziej jest to wykonalne ale pod jednym warunkiem jeżeli nie masz oleju w silniku lub jesteś szybszy od najszybszego
-
Filtr jest powyżej miski to co za problem?
Napisane z komóreczki!
-
No wlasnie...powyżej miski...da się?
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Da się, zleci to co z filtra i wszystko, najlepiej wymień na zimnym silniku jak cały olej z silnika spłynie do miski olejowej.