witam panowie mam podobny problem może nie aż tak często (klaska) możecie mi powiedzieć bo się nie orientuje kiedy klimatyzacja się załącza . Kiedy (sprzęgło wyskakuje) czy nie . Możecie mi w skrócie wyjaśnić żeby mi w głowie rozjaśnić
Printable View
witam panowie mam podobny problem może nie aż tak często (klaska) możecie mi powiedzieć bo się nie orientuje kiedy klimatyzacja się załącza . Kiedy (sprzęgło wyskakuje) czy nie . Możecie mi w skrócie wyjaśnić żeby mi w głowie rozjaśnić
a i ja się podłączę, wczoraj w korku przy włączonej klimie w pewnym momencie zaczęły bardzo obroty falować, wskazówka miałą ruch około 1-2 mm na skali i było to odczuwalne na samochodzie, a jak klimę wyłączyłem problem znikał. Chłodzić chyba chłodziła cały czas(bynajmniej w środku było chłodno i z nawiewów chłodne powietrze leciało), wentylatory też się załączyły więc co może być problemem? Jutro przejrzę styki przekaźnika bo tylko to mi przychodzi do głowy
wydaje mi się że to jest normalne, ponieważ wiatraki nie chodzą cały czas tylko wtedy gdy ciśnienie jest duże w układzie się załączają i wtedy masz delikatne przyfalowanie na obrotach
Ale nigdy nie było aż takich wahań, owszem czułem i słyszałem delikatną zmianę charakterystyki pracy silnika, ale falowania nigdy nie było, falowało tak jak TS z niesprawną przepływką albo sondą, tylko nie w zakresie 1000-1500 a 700-900 jakoś w tych granicach i to co chwilę. Jutro też odepnę przepływkę i zobaczę jak to się będzie zachowywać bo pojawiło się też leciutkie poszarpywanie na 5 biegu przy 2 tys obrotów :/ Mam już powoli dość tych pierdółek...
wielkie dzięki teraz idę sprawdzić
- - - Updated - - -
teraz się trochę pogubiłem powiedz mi jak ten środek jak na filmiku z pierwszej strony się obraca to klima jest załączona czy nie , bo u mnie jest na odwrót cały czas się kręci i dosłownie na 2 sekundy się zatrzymuje
ok to w zasadzie wszystko jest w git , trochę słabo chłodzi ale to może wina czynnika pojadę sprawdzić wielkie dzięki Pozdro .
Emo - zerknij sobie tutaj na ten temat http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...matyzacji.html
Jest tam wzmianka, że dla starszych wersji 97-01 czynnika chłodniczego było 650. Szkoda tylko, że nie ma wzmianki kiedy wprowadzono owe 500g. Aczkolwiek możemy się tego domyślać, iż pod koniec produkcji alfy 156 w starszej budzie czyli do 2001r. Należy również wziąść pod uwage, że pierwsze modele po liftingu wnętrza, a co za tym idzie "nowsze" pojawiły sie już pod koniec 2001r., a nie jak pisze w różnych katalogach od maja 2002r.
500g zostało wprowadzone przy lifcie wnętrza.