umnie płacą po 50gr za litr...... ale to tez jest niedozwolone bo wszystkie te piece sa homologowane na olej opałowy ale Polak pomyslal i pali czym sie da:-)
Printable View
Przecież są firmy które skupują przepracowany olej.
Jedną z nich jest Olier S.A. ma filie w każdym województwie.
http://oiler.pl/
nie widzialem takiego w zadnym warsztacie ale ty w tym siedzisz wiec pewnie wiessz lepiej. tak czy inaczej to najlepszy sposob na ten olej i jeszcze na piwko mozna zarobic:-P pamietam za dawnych czasow jak mieszckałem u rodzicow na wsi i nie bylo co robic z olejem ( a zmaszyn rolniczych bylo go ok 50l rocznie) wylewalo go sie w obornik ( dla niewtajemniczonych to gnój:-) potem na pole i zadnego skazenia nie bylo
Zakłady gospodarki komunalnej powinny odbierać u mnie odbierają :)
koleś do którego jeżdżę zmieniać opony na pytanie czy nie chce starego oleju powiedział że każda ilość go interesuje, może być nawet ten z frytek :P ma zrobiony piecyk i grzeje sobie w warsztacie w zimie :).
stary filtr wyrzucam do kubła na odpady niesegregowane razem z popiołem z pieca, w sumie nie zastanawiałem się nad tym, pewnie to mało ekologiczne
W Warszawie zużyty olej można oddać np. tutaj: ul. Burakowska 12 (Śródmieście/Żoliborz - okolice Arkadii). Miły pan dał nawet ogłoszenie na Gumtree, że przyjmie. :) Właśnie wróciłem, zostawiwszy mu baniaczek.