Wszyscy synoptycy nad wisłą wróżą od jutra zimę z dużą ilością śniegu, więc radziłbym się pospieszyć :D Jeżeli już nie jest za późno.
Sytuacja ma się ponoć utrzymać przez kilka dni, na pewno do połowy przyszłego tygodnia.
Printable View
Wszyscy synoptycy nad wisłą wróżą od jutra zimę z dużą ilością śniegu, więc radziłbym się pospieszyć :D Jeżeli już nie jest za późno.
Sytuacja ma się ponoć utrzymać przez kilka dni, na pewno do połowy przyszłego tygodnia.
Bez stresu i kolejek od tygodnia na Pirelli Sotto Zero
No wlasnie - niby przy wyzszych temperaturach zimowki scieraja sie duzo szybciej.Cytat:
Napisał showtime
Z mojego doswiadczenia wynika jednak, ze az tak zle nie jest. Dwa razy zdazylo mi sie jechac na narty w marcu (raz Austria - 2,5 tys, raz Francji - ponad 3 tys) przy temperaturze znacznie powyzej 10 stopni (przez kilkaset kilometrow bylo nawet ponad 20) i nie zauwazylem, zeby zimowki sie specjalnie zuzyly.
Co natomiast zasadnizo wzroslo to halas i pogorszyly sie oczywiscie wlasciwosci jezdne - przy tych 20 stopniach na autostradzie musialem zwolnic do 140
Ja już od miesiąca pomykam na zimóweczkach,jeździłem w nocy i nie stety temp. niska. Zafundowałem mojej NIUNI nóweczka michelin , inna jazda ale wrzuciłem na alu fabryczne, na wiosne zmieniam rozmiar z15" na 17" już nie mogę się doczkać.
Ja dzisiaj wymieniłem w 147.
W 145 mam już koła przygotowane, tylko podmienić jak zajdzie potrzeba.
Na suchym asfalcie jednak lepiej będzie się trzymac letnia opona.
Ile płacicie za wymianę :?:
Ja pod Warszawą za zmianę opon z wyważeniem 60pln. Alusy 15''.
60pln to chyba taki standard- u mnie w Otmuchowie(woj. Opolskie, przy samej czeskiej granicy, czyli prawie koniec świata :wink: )kosztuje tyle samo niezależnie od rozmiaru koła(osobówki)Cytat:
Napisał rigobert
ja placilem za zmiane opon i wywazenie (alusy) 117 zl. Moj starszy (stalowki) 75. Z tego, co sie orientowalem w Poznaniu wlasnie takie, niestety wysokie ceny sa standardoweCytat:
Napisał b.piotrus
Za przełożenie zimówek na 16calowe alusy z wyważaniem + w jednym kole wymiana maszynki zapłaciłem w Bełchatowie równiutkie 100zł. ;)
IdentycznieCytat:
Napisał Kosiar
ja od pierwszej polowy pazdziernika