-
Nie zapomnij dać znać, bo jestem ciekawy, co jej dolega.
-
juz wiem co było nie musialem jechać na kompa..przepustnica uszkodzona w środku było wszystko połamane, ktoś chyba tam palucha wcisną ;) jak założę nowa to napisze czy się poprawiło
-
siema wymieniłem dziś przepustnice.. i auto mi gasnie chwile po chodzi i zgasnie tez zgasnie jak delikatnie dodam gazu...? nastepna zagadka
-
-
To zależy który rocznik ma kolega, w mojej nie mogę przeprowadzać żadnych kalibracji/adaptacji.
-
W każdej Alfie jest reset który kalibruje m.in. przepustnice, podaje link http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...acle-cure.html ;)
Sam miałem problemy ze złą mieszanką, więc przy okazji wyczyściłem przepustnice i wszelkie falowania ustały.
-
zrobie zaraz ten reset.. ale wczoraj zostawiłem auto na chodzie i jak dodałem gazu to woda się lała z tłumika może jakies 10 min i przestalo auto już tak nie gasnie ale i tak smierdzi z tłumika az w oczy gryzie hee..i nie ma takiej mocy jak moja wczesniejsza gtv.
-
Z tłumika może się też lać woda, szczególnie że się nagrzeje a potem wieczorami bywa chłodno i się skrapla. Dobrze wykonana instrukcja to duża róznica w pracy silnika... To co kapie to napewno benzyna? Wąchałeś ? U mnie po zmianie kompletnego wydechu też czuć benzyne, ale praca silnika się nie zmieniła. Sonda sprawna ?
ps. po piwie jakoś trace składnie zdań
-
zrobiłem restet ale to nie pomoglo nadal smierdzi:) teraz już sam nie wiem czym bo co chwile to wacham .. już nie musze pic dziś wieczorem:) no wlasnie mysle ze to sonda...ale podjade jednak na kompa .. i dowiemy się co jej jest..
-
Tak czytam i zastanawia mnie dlaczego nie podjedziesz na stacje diagnostyczną i nie podepniesz analizatora spalin - po wydruku będziesz wszystko wiedział - jaka lambda ile powietrza i jaka wartość co oraz ppm - po tym będzie wszystko wiadomo... sami fachowcy... pozdrawiam