Rozrząd to akurat mały pieniądz, ale... skąd wziąć nie_stukającego boxera i jeszcze jak go prześwietlić, jeśli leży na palecie, okręcony stretchem? :)
Printable View
Stary silnik no wymiany pójdzie na szrot kupiłem drugi za 800zl kompletny przebieg 170tys z 2 tyg gw wysylka kurierem mechanik ma sprawdzic czy to nie zlom jakis i dopiero zaplaci za silnik.Już nie mogę się doczekać :)
- - - Updated - - -
ile mniej wiecej mogę wziąć za silnik jak rozbiorę go i wszystko porozdzielam ???
Jak sprawdzi silnik przed zapłatą? :D
"Stary silnik no wymiany pójdzie na szrot kupiłem drugi za 800zl kompletny przebieg 170tys z 2 tyg gw wysylka kurierem mechanik ma sprawdzic czy to nie zlom jakis i dopiero zaplaci za silnik.Już nie mogę się doczekać http://www.forum.alfaholicy.org/imag...lies/smile.png"..
Witam. Obstawiam, że zakupiony przez Ciebie silnik będzie wymagał remontu.
Pewnie zwyczajnie odbierze, zamontuje, odpali, sprawdzi. W skrajnych przypadkach, sprawa oczywista: jest super - płacimy, jest totalna padlina - demontujemy i zwracamy. Gorzej w częstszych(w boxerach) przypadkach pośrednich, gdy silnik pracuje niezbyt idealnie, ale szkoda roboty i kombinowania ze zwrotem, skoro "jakośtam" chodzi i już siedzi w budzie. Trzymajmy kciuki, aby ten przypadek był tą rzadką skrajnością, po której następuje zapłata tylko za silnik z montażem. :)
Ale tak to się nie da, z tego co rozumiem to przesyłka jest za pobraniem? Więc raczej nigdzie go nie zamontują przed zapłatą...
Aa to nie wiem. ;)
Wiem że silnik dobry do Boxera ciężko ale mam nadzieje że ten co kupiłem okaże się dobry.Co najlepiej wymienić żebym pojezdzil na tym silniku na pewno rozrząd no i olej jest coS jeszcze?
- - - Updated - - -
Jak mam dbać o taki silnik???
to bardzo mało dostałeś za ten silnik ja jak sprzedawalem 1,4 ts w calosci dostalem 200zl to jak wszystko porozbieram to mysle ze dostane ok 300