okey nagram jak pracuje silniczek w poniedzialek bo odbieram od mechanika bo coś z rozrusznikiem mi nawaliło i jak sie nagrzał to gasł mi nie mogłem odpalić nie mial siły kręcić tak jak by akumulator był słaby a jak ostygł to odpalił bez problemu.
okey nagram jak pracuje silniczek w poniedzialek bo odbieram od mechanika bo coś z rozrusznikiem mi nawaliło i jak sie nagrzał to gasł mi nie mogłem odpalić nie mial siły kręcić tak jak by akumulator był słaby a jak ostygł to odpalił bez problemu.
Oddałeś rozrusznik do roboty w aucie, które jest prawdopodobnie do wyrzucenia??![]()
dlaczego od razu do wyrzucenia trzeba było tulejki jakieś wymienić no i kręci dalej za naprawę 220zł mi krzyknął mechanik. omron8 a znasz jakiegoś dobrego mechanika w Lublinie??
Ja sam robiłem panewki.
A tak to zawsze samochody oddajemy na Jeziorszczyznę koło Kazimierza D.
Przy okazji robienia dołu silnika wypadałoby zrobić też głowice i wymienić pierścionki. Do tego wszystkie uszczelniacze, rozrząd, olej. Dodatkowo coś jeszcze na 100% wyjdzie.
Ogólnie dość drogi gips...
No to według ciebie co lepiej zrobić wydać ok 3 tyś czy kupić silnik w dobrej kondycji tylko ciężko o taki chyba...?Sam nie wiem co mam robić myślisz ile bym pojezdził na tym stukającym silniku??
- - - Updated - - -
Mogę kupić silnik koleś przesłał mi link jak pracuje myślicie ze to dobry interes??? http://www.youtube.com/watch?v=7bovtfdtL4I&feature=youtu.be
Przerabiałem temat uszkodzenia panewek korbowodowych w poprzednim aucie. U mnie objaw mocnego stukania w silniku zaczynał się po rozgrzaniu silnika i najbardziej słyszalny był przy 2500-3000 obrotów. Najlepiej sprawdzić to poprzez zdjęcie misy olejowej i wtedy będzie można wyczuć luz przynajmniej ja tak sprawdziłem - nie wiem jakie jest dojście u Ciebie bo nigdy nie miałem styczności z silnikiem typu boxer. Poza tym stukanie zmniejszało się o jakieś 80% po odłączeniu przewodu od świecy co pozwoliło na zdiagnozowanie w którym cylindrze występował problem. Ciężko jest zdiagnozować przyczynę stukania bo w moim przypadku dźwięk się tak roznosił, ze stojąc przy samochodzie dźwięk dobiegał z głowicy, a pod samochodem z misy. W przypadku takich napraw ciężko planować koszty bo zawsze wyjdzie inaczej, czyli drożej. Chciałem zrobić szlif wału i założyć nowe panewki. Wyszło tak że wał nie nadawał się do szlifu i musiałbym kupić drugi. Do tego panewki korbowodowe i główne bo też okazały się przytarte. Za same panewki wyszłoby mnie 1000zł więc zdecydowałem się na wymianę silnika. W moim silniku brzmiało to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=5w7jMUN3qHE
Przyczyny stukania mogą też być inne np. przycięty popychacz hydrauliczny(o ile tu występuje) ale jak napisałem wcześnie, nie mam za dużej wiedzy na temat tych silników więc się na ten temat nie wypowiem.
Kupuje silnik za 800zl plus wymiana jakieś 600zl no i oleje filtry 250zl za ta alfe duzo nie zaplacilem wiec nie jest zle wiec wczesniej sie zobaczymy na zlociePozdro.
Ostatnio edytowane przez Lukasz A. ; 01-09-2013 o 09:31 Powód: golfa zostawiamy w spokoju:)
Dolicz do tego rozrząd. I szerokości![]()
masz 100% pewności, że to panewka??