Nie. Ale przeciętny człowiek nie zauważy różnicy. Zwłaszcza że mówimy o samochodzie a nie specjalnej kabinie odsłuchowej.
Printable View
Nie. Ale przeciętny człowiek nie zauważy różnicy. Zwłaszcza że mówimy o samochodzie a nie specjalnej kabinie odsłuchowej.
Panowie. Dajcie spokój. To, że mp3 niszczy jakość - każdy wie.
Ale nie zachowujmy się jakby samochód był studiem audiofilskim.
Ja jak chce słuchać muzyki w dobrej jakości to odpalam monitory odsłuchowe bliskiego pola. A w samochodzie sam słucham z mp3 (320 Kbps wcale nie brzmi źle jak na samochód).
Poza tym zależy też czym się konwertuje na mp3!
Gramofon - to dla tych którzy uwielbiają szumy (wiem, że czarna płyta ma większą dynamikę, ale większość osób które bronią płyt analogowych nawet nie mają dobrego wzmacniacza ani względnie dobrych głośników.
Wracając do tematu. Próbowałeś zawrzeć te dwa luźne przewody? Może spróbuj inną kartę pamięci (inny PenDrive).
Nie opowiadajcie takich rzeczy, że przeciętny człowiek nie zauważy różnicy.
Nagrajcie dwie płyty audio - jedną ze źródłem mp3. Drugą wav albo chociaż flac. I powiedzcie, że mp3 da się słuchać.
To, że to samochód a nie studio nagraniowe to od razu znaczy, że nie można słuchać w nim muzyki wysokiej jakości?
Witam,
Czyżby się coś zmieniło w zmieniarce Dension Geteway Lite BT:
http://www.dension.com/products/car-...ateway-lite-bt
http://allegro.pl/cyfrowa-zmieniarka...472051880.html
Jakby mała różnica w kablach do podłączenia no chyba że to tylko kwestia tej osłonki. Ale może coś się zmieniło w kwestii podłączenia i wyciszenia podczas przychodzenia rozmowy.
Witajcie
Tak jak mówiłem i tak tez zrobiłem w weekend zwarłem te dwa przewody i trzeszczenie ustąpiło :-)
Dziękuję serdecznie za pomoc :-)
Witajcie, kupiłem auto ze zmnieniarka yatour i wejsciem na ipoda 30pin. Po podłączeniu ipoda, w tle słychać zakłócenia, czasami trzaski, ogólnie nie ma ciszy przy przełączaniu ipoda. Czy to wina kiepskiej jakości zmieniarki ?
Drugie pytanie dotyczy podłączenia oryginalnej zmieniarki ktora jest w bagazniku i tej cyfrowej, zebym mial mozliwosc odsluchu muzyki z plyt i ipoda, da się tak ? Jakiej produkcji zmieniarke polecacie zeby jakosc byla lepsza, Chetnie pod ipoda, bo nie powiem ze jest to wygoda. Pozdrawiam
Czy komuś z Was, w Yatourzem udało się wyczaić, jak wgrać pliki na kartę SD, żeby zachować kolejność odtwarzania, taka jaką sobie życzymy, a nie taką, jaką życzy sobie zmieniarka?
Kiedyś wydawało mi się, że wystarczy ponumerować utwory, ale to, niestety nie działa :(
Może trzeba coś ponumerować z meta danych?
Utwory odtwarzane są w kolejności ich przesłania.
Czyli w kolejności ich skopiowania na SD?
Dokładnie tak. Jak wrzucasz cały katalog na raz, to nie jest to jednoznaczne z przesłaniem plików 'po kolei'. Dlatego w przypadku albumów warto poświęcić trochę więcej czasu i wrzucać pliki pojedynczo.
Dziękju :)
Powiedzcie mi proszę, czy zmieniarki Yatour mają wgrane oprogramowanie dedykowane pod konkretny model radioodtwarzacza czy jak to jest? Znalazłem w sieci np. takie dwa egzemplarza:
http://olx.pl/oferta/zmieniarka-yato...tml#59bae87f84
http://olx.pl/oferta/zmieniarka-yato...tml#59bae87f84
Zastanawiam się czy będą one dobre do naszej Alfy.
Producent określa do jakiego samochodu jest "zmieniarka". Na pudełku jest oznaczenie FA.
A nie wystarczy tylko dokupić odpowiedniego kabla?
Wystarczy ale to nie jest takie proste z tego co wiem. Kup od razu przeznaczona do fiat/alfa romeo
Nie warto wydawać ani z złotówki na yatura, nawet dedykowany do Alfy nie działa a jeśli jakimś cudem zadziała to jakość jest gorsza niz z kasety przegrywanej 20 razy
Niestety w sieci nie ma właściwie żadnej alternatywy dla Yatour :/
Skoro działa, to po co ulepszać coś co jest dobre ? Przypadki gdy nie działa, są raczej marginalne.
Mnie też nie działał, znaczy działał ale były trzaski i ogólnie jakieś syczenie w tle, porażka. Kupiłem lidera chyba na rynku, zmieniarke firmy dension. Konkretnie gateway lite bt. Jestem narazie zachwycony, jakość jak z płyty i co najważniejsze, bardzo szybko działa.
Jak coś to ja mam swojego Yatoura do sprzedania za 200
Panowie opłaca się bawić w tego typu zmieniarki? Mysle czy nie lepiej kupic tzw. Chinczyka na androidzie i zarzucic w miejsce oryginalnego radia z navi... Nie pasuje mi brak usb oraz navi z plyty i dlatego mysle nad taka zmiana...
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja chetnie wrzuciłbym androida, problem z czymś co działa dobrze i nie psuje wyglądu.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Moja jest bez BT dokładnie taka jak ta z linku
http://allegro.pl/zmieniarka-cyfrowa...534678117.html
Używałem jej przez około 1.5 roku i działała bezproblemowo.
Mam radio w 159 z magnet marelli, gdzie dostane zmieniarke z kablem by dzialalo z tym radiem? Na allegro tylko do radia blaupunkt..
Zmieniarka zalozona z yatora, czy podczas podlaczenia do tel przez aux I puszczeniu nuty z tel (yt)to graja mi glosniki z prawej sstrony.. Co jest nie tak?
Witajcie
Podepnę się do tematu choć bardziej chodzi mi o radio niż zmieniarkę.
Mianowicie mam 159 przed liftem z radiem magneti marelli czy da się go zastąpić radiem z AR 159 poliftowym?
Z tego co mi wiadomo to nie. Ale może specjaliści się wypowiedzą
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cześć. Czy zakładał ktoś zmieniarkę cyfrową Densiona BT do auta z Blue&Me?
Zmęczyło mnie rozmawianie przez BT w takiej jakości więc postanowiłem kupić jeszcze raz mikrofon który jest w zestawie (poprzedni obciąłem i dolutowałem do oryginalnego) i to był strzał w 10. Jakość rozmów bardzo dobra, druga osoba słyszy mnie dobrze, żadnych trzasków a więc naprawdę nieźle. Wrażenia po prawie roku użytkowania na plus, żadnych najmniejszych problemów. Jedyne co denerwuje to fakt że po każdym odpaleniu trzeba wcisnąć play na radiu bo muzyka nie odtworzy się automatycznie.
Tak, zostawiłem ten kapelusz z gąbki który na nim jest i dzięki temu mocno się wcisnął w mocowanie po oryginalnym mikrofonie, siedzi dobrze nie lata, nie wypadnie.
Cześć.
Czy taka zmieniarka będzie pasowała do radia przedlifowego z navi: https://www.olx.pl/oferta/zmieniarka...5-IDk4kbI.html ?
Jak w takim przypadku z przyciskami na kierownicy, czy po podłączeniu pendrive'a będzie można zmieniać utwory za pomocą przycisków na kierownicy?