kiepskie masz zainteresowania :D
Printable View
Pisz na e mail do: mrozek_s@Interia.pl
Ja wczoraj u niego zamawiałem
Witam
Podobny problem ze wspomaganiem w AR 159 2.4, pompa wymieniona na zregenerowaną, przewód z maglownicy do pompy został zaspawany stałą rurką bo uszkodzenie na zakręcie uniemożliwiło jego zakucie. Kierownica dalej ma opory i słychać ze wysila pompę. Poza tym nigdzie się nie leje, zalany nowy płyn swag na wyższe temperatury. Czy to ze jest zrobiony przewód na stałe może mieć wpływ na opory przy skręcaniu i lepiej wymienić na nowy wąż? Czy ktoś posiada taki w jakiejś normalnej cenie niż 700 zl na allegro?
To co piszę od początku tutaj. Nowy przewód i ewentualnie dodatkowo wymiana płynu. I problemu ni ma!
Jak kto lubi babrać się kilkanaście razy z tą robotą, to niech zakuwa, regeneruje itd., itd. aż do usr...
A na koniec popisze sobie na forum.
Lubię zrobić na sicher, a nie bawić się i nic nie zrobić.
Życia szkoda!
Bardzo dobra decyzja Omkaaa.
Dokładnie tak.
Załącznik 277020 Witam. A co do przewodu na rysunku z numerem 11 ? 50502958 można jeszcze gdzieś go dostac? Może ktoś posiada?
Wbij w wyszukiwarkę....
Wbijam, szukam od 2 tygodni i nic. Nawet używki. Może da rade zakuć? Są tam te 'dławiki'?
Pytałeś na autoczescisklep.com albo autosklep24.pl?
Produkt niedostępny :mad:
Ten już wymieniłem jakiś czas temu, to jest 50504346 nr 2 na rysunku a szukam 50502958 na rysunku nr 11.
Od 1.9 będzie pasował do 2.4? Są identyczne
Jeśli są identyczne to będzie pasować :D
Ale jeśli różne nr OE to diabeł tkwi w szczegółach. Byłeś w jakimś sklepie z hydrauliką siłową? Może będą w stanie dorobić na wzór.
Mam chyba dokładnie to, co potrzebujesz.[Wąż przewód Alfa Romeo 159 2005- 50502958 2.4 JTD]. Kupiłem na allegro kiedyś nie to, co potrzebowałem, a że trochę czasu minęło, zanim mechanik mi to sprawdził, więc nie miałem już możliwości odesłania. Używka, ale wygląda bardzo dobrze.
Byłoby super.. Poszło PW
Cześć,
Niedawno zakupiłem 159 z silnikiem 2.2 JTS. Problem mam taki, że posiada ona wyciek z przewodu wspomagania i poszukuję właśnie nowej sztuki.
Znalazłem nowe przewody w dwóch sklepach w cenach ok. 900zł. Jest to standardowa cena takich przewodów, czy można gdzieś je dorwać w mniejszych pieniądzach?
Poszukaj na znanym portalu, zamiennik jest za 500zł.
Możesz też spróbować zakuć go gdzieś w zakładzie gdzie zakuwają węże hydrauliczne.
No to żeś mu polecił. O tym zamienniku tu na forum jest z 11 stron wątku dlaczego go nie kupywać.
Właśnie ten zamiennik wydawał mi się podejrzany. Ale sprawę powoli załatwiam - odezwał się do mnie kolega z forum i biorę od niego nowy przewód.
Cześć. Przewód wspomagania dopadł i mnie. Podpowie ktoś jak go wyjąć. Tzn jak podejść żeby go wykręcić od strony pompy?
- - - Updated - - -
PS. Czy wąż od 2.4 będzie pasował do 1.9 jtd.?
Zwłaszcza od takich, którzy twierdzą, że przewód należy „zacisnąć” by sprawdzić jego działanie :) Lub takich jak Ty, którzy nie potrafią przełożyć mocowań:)
- - - Updated - - -
Są podejrzane, gdyż sprzedawcy oryginałów, któ®ych na forum „od groma” bardzo nie lubią konkurencji :) Ci zagraniczni kupujący, to jacyś nieogarnięci. Kupili prawie 150 szt. tylko na dwóch aukcjach, i jeszcze „oszołomy” wystawiają pozytywne komentarze :) Powrotny przewód nowy, 250 zł. Dostępny od przyszłego tygodnia. Ciekawe co wymyślą „forumowi znawcy” by udowodnić, że nie działa, gdyż tam nawet „dławików” nie ma :) Zaczną się czary :)
Uspokój ton wypowiedzi, ponieważ to do niczego dobrego nie prowadzi.
Proszę o konkrety. Która część wypowiedzi, ma „niewłaściwy ton”?
To jest dział merytoryczny. Staraj się pisać kulturalnie o konkretach, bez przytykania innym użytkownikom.
Zauważam, że nie masz problemów by inni używali słów wprost „wulgarnych” typu g.., itd. Nie napisałem nic nieprawdziwego, a wynika to wprost z poprzednich postów. Widzę, że usunąłeś link do naszej zagranicznej aukcji, na której jest kilkaset pozytywnych komentarzy dotyczących tych przewodów, podając za powód, brak tolerancji reklam. Jednocześnie dwie strony wcześniej jest kilka linków do sprzedawców, i tam jak widzę nie zauważyłeś tego problemu. Rozumiem, że to bezstronność? Mało tego, sam te reklamy wklejałeś. Aż się prosi U.o Z.N.K.
Witam, potrzebuję wymienić jeden z przewodów od wspomagania - mój mechanik określił się że numer katalogowy to: 50501762, jeśli dobrze znalazłem to dokładnie numerek 2 z obrazka poniżej: Załącznik 286248
Ktoś coś w dobrym stanie i normalnej cenie? ;)
Pisz do slawek986. Kupuj nowy, szkoda czasu i kasy na zamienniki i półsrodki.
Odświeżę temat.
Niestety i u mnie przewód przecieka.
Mechanik podał mi numer części:
60697953
1,9 8v 2006r.
Cena nówki oryginalnej nieco wysoka.
Ma może któryś z kolegów/koleżanek używany?
Lub nowy zakupiony w lepszych czasach i leży bezczynnie?
Witam
Odświeżę temat żeby nie robić bałaganu
Szukam do swojej Alfy przewodu wspomagania. Przecieka mi konkretnie wąż od pompy do przekładni. Niestety, na Allegro jest masa zamienników za niewielkie pieniądze a oryginału do mojej wersji brak. Chcąc kupić oryginał poza Allegro trzeba się liczyć z dużymi kosztami a i tak dostępność przewodu jest znikoma. Może ktoś w Was ma dostęp / możliwość zakupu za nieco niższe pieniądze takiego przewodu? Chodzi mi o wersje do silnika 1.9 jtdm 8v 120km.
Pozdrawiam