Aj Andrzeju zapewniam Cię że znajdę wiele kundli dających więcej frajdy za nawet niższe pieniądze ;)
Printable View
Noo, to odważne :) ale się mieści w różnych pojęciach radości z jazdy. W tym i obcowania z tym jednak świetnym wnętrzem, i reakcji wozu na tknięcie gazu , hamulca czy układem kierowniczym bardzo bezpośrednim. No i to brzmienie, reakcja na gaz i odjęcie itd. 90% uroku GTA to silnik . To jednak jest małe ferrari (silnik) co by nie mówić, za jakże skromny ułamek jego ceny.
Wspomniana na przykład S2000 jest super w sensie technologicznym i skuteczności, i RWD i wyważona itd., dla ceniących wysoko kręcące się silniki - też coś wyjątkowego ma w sobie. Swoją drogą - 2.0 litra a GTA z jej 3,2 litra zdaje się objedzie, że na zakrętach to bankowo, ale i na wprost chyba . 2.0 wolnossące R4 vs 3,2 V6 potężne , oj...
No, trochę przykre, ale nie ujmuje tego czego innego co V6 Busso daje. Tylko że to do takiej zwykłej jazdy , bez spinania się, burczy sobie ale tknięty wyrywa. I końca narastania mocy nie ma im wyżej tym bardziej przyspiesza. Natomiast wiem o czym myślisz (chyba ;) ) i to na pewno - zakręty, skuteczność, itp. to nie GTA specjalność (choć długie szybkie autostradowe / drogowe tak, w końcu coś tam z tego skrótu musi pasować, skoro odelżona nie pasuje nijak, to choć Gran Turismo pasuje.
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/68.html to on
To zależy za ile wyrwiesz, ceny powiedzmy od 1200 (używka) do około 2200 (tyle kiedyś w ASO śpiewali) plus robota. I Q2 też nie jest pancerna, te można ją ozwalić
Jeździłem kiedyś przez chwilę S2000 i jakoś powalającego wrażenia na mnie nie zrobiła. Na drodze zachowuje się nieźle, skrzynię ma fenomenalną pod kątem precyzji i zestopniowania, silnik daje radę (trzeba go jednak masakrycznie kręcić), jednakże zapomnij o jakichkolwiek zabawach z tym autem korzystając z tylnego napędu. To jest tak absolutnie nieprzewidywalny dla mnie wóz jeśli chodzi o jakiekolwiek próby kontroli go po zerwaniu przyczepności, że wcale się nie dziwię nadanemu przydomkowi Widowmaker.
Tomek KRK- Jaki jest koszt zaślepek progowych do GTA Widzę na zdjęciach Twojego egzemplarza, że ich brakuje.Jakie opony letnie założyłeś?
No na torach dwie spotkałem i świetnie sobie radziły. Bez wypadów poza asfalt. A że kręcić trzeba to nie minus tylko charakter.
Sam nie prowadziłem.
Ale cywilna s2000 odstawiła pucharowke moją na kielcach (sucho). Inną się musiałem starać wyprzedzić z troche większym doświadczeniem na jastrzębiu.
A ten tytuł wiele wozów ma w tym 911tka. Ujmy nie przynosi, najwyżej respekt.
Co w zasadzie może pozytywnie na ceny wpływać. No i wersje nowsze rzekomo juz na ten tytuł nie tak bardzo zasługują.
Nie mogę spać przez to gta.Rozważam wszelkie za i przeciw.Może ktoś opisać wrażenia z jazdy 156GTA? Jak sie to zbiera do setki, trakcja i jak się mają osiągi w stosunku do spalania.Czy jest to duzy dreszcz emocji?Czy te kilka sekund szybciej jest warte swojej ceny. Wiem że nie ma co porównywać 159 2.4 do gta ale wykręcam od 100-180km/h ok 12s. Jezdziłem szybkimi autami ale nie ma chyba też co porównywać a8 V8 340KM bo w takiej loszce nie czuje sie przyspieszenia.
Pooglądaj sobie filmiki na YT
V6 Busso i klekot to kompletnie inne światy. Nawet nie o osiągi chodzi,reakcja natychmiastowa na dotknięcie i odjęcie gazu, tam gdzie diesel kończy vka się rozkręca i konca nie ma. Przy czym 3.2 dół ma równie mocarny.
Kłopot w tym że uzależnia i nic już nie będzie takie samo :)
Jeśli możesz sobie pozwolić to kiedy jak nie teraz.
O brzmieniu silnika, nie wydechu, nawet nie wspominając. To się czuje we wnętrznościach :)
No z tym że to wciąż fwd i ciężki przód. Ale na drogi? - super.
V6 Busso uzależnia :) raz sie przejedziesz i później jazda innym autem każdym to nie to.
Ojciec ma GT 1.9 niby moment obrotowy ten sam ale to nie to :P potem wsiadam w Skode na 1.0 i jak 2-3 dni pojeżdzę i wsiadam do V6 GTA to dzien a noc mało co sie nie idzie pozabijac :)
Tak jak kolega wyżej napisał, 3.2 ma bardzo fajny dół i ciągnie pięknie a im wyżej tym lepiej.
Jedyny minus GTA jaki odczułem - to parkowanie na mieście, GTA trzeba trochę nakręcic się aby zaparkować w porównaniu do zwykłej 156
fakt, ale to kwestia przyzwyczajenia i szukania odpowiednich miejsc do parkowania - zawsze parkuje tyłem, żeby łatwiej się wyjeżdzało. tak samo wjazd na równoległy krawężnik wykonuje tyłem, bo przód nie podjedzie często od strony zderzaka :D
Z boku wygląda to pewnie, jakbym nie potrafił parkować, ale to nie mój problem.
Za to jak wsiadam do innego auta, to mam wrażenie, że jadę autobusem - tyle trzeba się kierownicą nakręcić :)
Jedną nogą jestem w gta:) odezwali się chętni na dziewiątkę
No tak, do jazdy po mieście GTA nie nadaje się. Niekończący się promień skrętu, też niskie zawieszenie, ech
dlatego służy mi tylko do sporadycznych wyjazdów tak dla zabicia stresu, jak i inne ;-) zresztą trzymam to raczej jako zabawkę i lokatę kapitału, ma predyspozycje ze swoimi 72 tys km przelotu.
Do roboty jest niezawodny, ten sam od 16 lat scenic, rewelacja na miasto.
Dlatego GTA nie polecam do jazdy po mieście, zwłaszcza z ,,koślawymi,, ulicami.
Załącznik 201364
Jak sprzedam 159 w ten wekend to po którą jechać?http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#90e864cc95
- - - Updated - - -
Pierwszą robił Tomek ma Q2 ale przyjechala z dziurą w skrzyni.Nowy rozrząd.Malowana.
Druga niby oryginał bez Q2 rozrzad 2letni.Niby świetnie trzyma moc.Przywieziona od Szwajcara.
dobre pytanie na które sam sobie musisz odpowiedzieć
najlepiej ,,pomacać,, obie, nie zaszkodzi
No wiesz co, jak to którą ? - jak normalny Alfista - tą, której kolor Ci się bardziej podoba :)
Podobno to nie jedyna gta tego z Warszawy. To faktycznie mega zadbany egzemplarz? Za te pieniądze to bardzo obiecująca oferta. Możliwe, że z bezwypadkowa historią?
Żałoba w domu.159 odjechała. Łza sie w oku kręci.Ale żeby rozpocząć kolejny rozdział w życiu alfisty trzeba zakończyć poprzedni.Pustka w garażu...Na podjezdzie stoi 156.Moja ślubna, niestrudzona ośmioma latami małżeństwa.Spogląda na mnie nie banalnymi ślepiami, ktore opuściły fabrykę w 99roku.Nie podzieliła dzisiaj losu 159... Nie wie że jutro odbędzie podróż, która odmieni życie jej właściciela Nie wie też że pozna siostrę spod ręki de silvy. Pozdrowienia dla wszystkich alfisti mijanych jutro w trasie.Trzeba zapełnić puste miejsce.GTA jadę po Ciebie :)
Doczekałem się auta marzeń :) (tych realnych) Jest wreszcie wyczekiwana 156GTA sw.
Poszukuję zślepek progów do gta. Potrzebuje 2 szt. przednie i tylną prawą.Ktoś coś wie?
Pochwal się foto :)
Od tomka krk
- - - Updated - - -
Kupię też chętnie wydech ragazzona.Albo co polecacie.Póki co chce pozostać przy jednej końcówce wydechu by nie przerabiać zderzaka.Jakieś oferty, podpowiedzi?