Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 106

Temat: Alfa 156 GTA

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Co innego stosunek ceny do frajdy - mowa o silniku Busso - nie wiem czy jest na rynku coś lepszego w tym względzie niż Busso. w tak niskich cenach.
    Aj Andrzeju zapewniam Cię że znajdę wiele kundli dających więcej frajdy za nawet niższe pieniądze

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Noo, to odważne ale się mieści w różnych pojęciach radości z jazdy. W tym i obcowania z tym jednak świetnym wnętrzem, i reakcji wozu na tknięcie gazu , hamulca czy układem kierowniczym bardzo bezpośrednim. No i to brzmienie, reakcja na gaz i odjęcie itd. 90% uroku GTA to silnik . To jednak jest małe ferrari (silnik) co by nie mówić, za jakże skromny ułamek jego ceny.
    Wspomniana na przykład S2000 jest super w sensie technologicznym i skuteczności, i RWD i wyważona itd., dla ceniących wysoko kręcące się silniki - też coś wyjątkowego ma w sobie. Swoją drogą - 2.0 litra a GTA z jej 3,2 litra zdaje się objedzie, że na zakrętach to bankowo, ale i na wprost chyba . 2.0 wolnossące R4 vs 3,2 V6 potężne , oj...
    No, trochę przykre, ale nie ujmuje tego czego innego co V6 Busso daje. Tylko że to do takiej zwykłej jazdy , bez spinania się, burczy sobie ale tknięty wyrywa. I końca narastania mocy nie ma im wyżej tym bardziej przyspiesza. Natomiast wiem o czym myślisz (chyba ) i to na pewno - zakręty, skuteczność, itp. to nie GTA specjalność (choć długie szybkie autostradowe / drogowe tak, w końcu coś tam z tego skrótu musi pasować, skoro odelżona nie pasuje nijak, to choć Gran Turismo pasuje.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Gość jest z Wawy i ma na imię Robert o nick z alfaholików nie pytałem.Ile na tą chwilę kosztuje Q2 do GTA i ile średnio liczą za robociznę?
    http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/68.html to on
    To zależy za ile wyrwiesz, ceny powiedzmy od 1200 (używka) do około 2200 (tyle kiedyś w ASO śpiewali) plus robota. I Q2 też nie jest pancerna, te można ją ozwalić

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Noo, to odważne ale się mieści w różnych pojęciach radości z jazdy.
    Wiesz ja mogę nawet uważać 1,9TDI za wybitny. Mój muł roboczy ma coś z 600-700kkm (bez remontu) i się poddać nie chce.
    O dziwo to też mi sprawia przyjemność z jazdy. Szczególnie jak zaglądam do portfela.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Noo, to odważne ale się mieści w różnych pojęciach radości z jazdy. W tym i obcowania z tym jednak świetnym wnętrzem, i reakcji wozu na tknięcie gazu , hamulca czy układem kierowniczym bardzo bezpośrednim. No i to brzmienie, reakcja na gaz i odjęcie itd. 90% uroku GTA to silnik . To jednak jest małe ferrari (silnik) co by nie mówić, za jakże skromny ułamek jego ceny.
    Wspomniana na przykład S2000 jest super w sensie technologicznym i skuteczności, i RWD i wyważona itd., dla ceniących wysoko kręcące się silniki - też coś wyjątkowego ma w sobie. Swoją drogą - 2.0 litra a GTA z jej 3,2 litra zdaje się objedzie, że na zakrętach to bankowo, ale i na wprost chyba . 2.0 wolnossące R4 vs 3,2 V6 potężne , oj...
    No, trochę przykre, ale nie ujmuje tego czego innego co V6 Busso daje. Tylko że to do takiej zwykłej jazdy , bez spinania się, burczy sobie ale tknięty wyrywa. I końca narastania mocy nie ma im wyżej tym bardziej przyspiesza. Natomiast wiem o czym myślisz (chyba ) i to na pewno - zakręty, skuteczność, itp. to nie GTA specjalność (choć długie szybkie autostradowe / drogowe tak, w końcu coś tam z tego skrótu musi pasować, skoro odelżona nie pasuje nijak, to choć Gran Turismo pasuje.
    Jeździłem kiedyś przez chwilę S2000 i jakoś powalającego wrażenia na mnie nie zrobiła. Na drodze zachowuje się nieźle, skrzynię ma fenomenalną pod kątem precyzji i zestopniowania, silnik daje radę (trzeba go jednak masakrycznie kręcić), jednakże zapomnij o jakichkolwiek zabawach z tym autem korzystając z tylnego napędu. To jest tak absolutnie nieprzewidywalny dla mnie wóz jeśli chodzi o jakiekolwiek próby kontroli go po zerwaniu przyczepności, że wcale się nie dziwię nadanemu przydomkowi Widowmaker.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Tomek KRK- Jaki jest koszt zaślepek progowych do GTA Widzę na zdjęciach Twojego egzemplarza, że ich brakuje.Jakie opony letnie założyłeś?
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Jeździłem kiedyś przez chwilę S2000 i jakoś powalającego wrażenia na mnie nie zrobiła. Na drodze zachowuje się nieźle, skrzynię ma fenomenalną pod kątem precyzji i zestopniowania, silnik daje radę (trzeba go jednak masakrycznie kręcić), jednakże zapomnij o jakichkolwiek zabawach z tym autem korzystając z tylnego napędu. To jest tak absolutnie nieprzewidywalny dla mnie wóz jeśli chodzi o jakiekolwiek próby kontroli go po zerwaniu przyczepności, że wcale się nie dziwię nadanemu przydomkowi Widowmaker.
    No na torach dwie spotkałem i świetnie sobie radziły. Bez wypadów poza asfalt. A że kręcić trzeba to nie minus tylko charakter.
    Sam nie prowadziłem.
    Ale cywilna s2000 odstawiła pucharowke moją na kielcach (sucho). Inną się musiałem starać wyprzedzić z troche większym doświadczeniem na jastrzębiu.
    A ten tytuł wiele wozów ma w tym 911tka. Ujmy nie przynosi, najwyżej respekt.
    Co w zasadzie może pozytywnie na ceny wpływać. No i wersje nowsze rzekomo juz na ten tytuł nie tak bardzo zasługują.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Tomek KRK- Jaki jest koszt zaślepek progowych do GTA Widzę na zdjęciach Twojego egzemplarza, że ich brakuje.Jakie opony letnie założyłeś?
    Letnie GoodYear Excellence 235/45R17. Jedna zaślepka jest. Resztę jak znajdę chwilę czasu to będę kombinował - na razie mam sajgon w serwisie.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Nie mogę spać przez to gta.Rozważam wszelkie za i przeciw.Może ktoś opisać wrażenia z jazdy 156GTA? Jak sie to zbiera do setki, trakcja i jak się mają osiągi w stosunku do spalania.Czy jest to duzy dreszcz emocji?Czy te kilka sekund szybciej jest warte swojej ceny. Wiem że nie ma co porównywać 159 2.4 do gta ale wykręcam od 100-180km/h ok 12s. Jezdziłem szybkimi autami ale nie ma chyba też co porównywać a8 V8 340KM bo w takiej loszce nie czuje sie przyspieszenia.
    ,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.75 TBI TI

Domyślnie

Pooglądaj sobie filmiki na YT

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia