Bierz śmiało, ja kupiłem taki 5 lat temu w makro za 30 zł i mam go do tej pory, a kierownic zdemontował sporo, używam go też w innych celach i śmiało mogę polecić.
Printable View
No zamówiłem, nie mam wyjścia to prostsze niż zrobić , jak pęknie to będę rzeczonych noży tokarskich szukać.
Ja wiem czy prostsze ? Ja mam kawałek blachy zaciętej na końcach szlifierką aby wsadzić śruby.
Ale ja nie mam blachy tokarskiej ani szlifierki ! :) Mam brzeszczot do metalu, o i ruską małą tarczową do drewna. Maa dostęp do szlifierki , i paru innych narządi, ale nie zawsze i zachodu z tym znacznie więcej niż 30zł.
Jak to połamię, to będę szukał, przynajmniej przyzwoite śruby będę miał.
W ogóle to się zastanawiam jak silne te gwinty w kierownicy są , że one się nie poddają a taki ściągacz - tak.
Spoko. Ja tego nie mam z żadnej tokarskiej blachy, a tego co znalazłem w garażu. Podobnie z resztą jak ściągacz do górnych wahaczy czy ramion wycieraczek ;)
Szczerze to tez myślałem że coś Ci się wydawało. Ale jednak nie. Faktycznie są dwie różne sprężynki.
Z ściąganiem kiery różnie bywa. U jednego kumpla tez nie chciała zejść moim ściągaczem. Walenie młotkiem tez nic nie dało. To na noc użyłem odrdzewiacza na sam wieloklin przy naciągniętym ściągaczu. Rano jedno uderzenie młotkiem i kiera luźna.
Witam,
Szybkie pytanie do tych co brali ode mnie ten element, czy któryś z Was ma z tym elementem jakieś problemy? Nie mam żadnego feedbacku po zimie i lecie a chciałbym wiedzieć czy jest ok.
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
Witam,
Szybkie pytanie do tych co brali ode mnie ten element, czy któryś z Was ma z tym elementem jakieś problemy? Nie mam żadnego feedbacku po zimie i lecie a chciałbym wiedzieć czy jest ok.
Pozdrawiam
Ja odłożyłem sprawę po niemożności zdjęcia kierownicy i wysypie innych spraw ważniejszych z samochodami związanych, może w połowie lata drugie podejście (ściągacz czeka...)
Ale liczę , że skoro koledzy co pozakładali nie zgłaszają problemów to pewnie ok wszystko.
Mi działa wyśmienicie.A przejechałem na tym patencie około 100 tyś.:)
A gdzie Ty byłeś jak Cię nie było??
U mnie bez zastrzeżeń :)
U mnie też wszystko ładnie działa:)
to miło słyszeć że patent śmiga :)
Mała dostawa jedzie w przyszłym tygodniu do Włoch i miałem trochę stracha czy wszystko jest super ok. U mnie ponad rok z 2 zacięciami o których wiem. Poza tym bez zarzutu. Jedyną osobą u której się wysypało po kilku dniach to tata Qby nad czym bardzo ubolewam ale mam nadzieję że będę miał wkrótce okazje ponownie to zamontować jak należy.
A na forum nie miałem czasu bo od stycznia zostałem tata i były ważniejsze rzeczy:)
Ja mam ten elemencik od września ubiegłego roku i również nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń :)
Ja kupilem w pierwszej turze wszystko jest tak jak trzeba :) gratuluje zostaniem tata i pozdrawiam.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Smiga i u mnie, w sumie już zapomniałem, że go wymieniałem :P
Witam. Potrzebuję takowe reperaturki do kierunków. Czy możesz mi wysłać dane do przelewubo chciałbym je mieć jak najszybciej; )
Pisz PW.
Ponieważ po odświeżeniu tematu kilka osób już zapytało o dostępność zestawu naprawczego piszę wszem i wobec że mam jeszcze sporo tych zestawów bo drukowałem partię dla Włochów i zrobiłem więcej.
Pytanie do tych co wymieniali czy napisana przeze mnie instrukcja była w jakikolwiek sposób pomocna w montażu? Zrobiłem tłumaczenie na włoski w biurze tłumaczeń przysięgłych ale zdaje się że włosi nie ogarniają czytania ze zrozumieniem albo ja nie umiem pisać instrukcji.
Dosyć prosto napisana,taka w sam raz dla laika w temacie mechanicznym:)
Ja właśnie dziś drugie podejście zrobiłem (poprzednio utknąłem na zdjęciu kierownicy, tzn nie-zdjęciu jej...) .
No ale dziś poszło ładnie wszystko i - DZIAŁA ! :) :)
Tym razem ten ściągacz użyłem - bez młotka itd. poszło bardzo łatwo:
http://www.proficentrum.pl/4778,scia...jonnesway.html
Instrukcja bardzo dobrze napisana ! ile śrubek, ile kostek, wszystko po koleu (choć torchę więcej kostek było do odpięcia przy zdejmowaniu przełącznika). Dodałbym tylko że po zdjęciu przełącznika a przed rozebraniem go idziemy z auta gdzieś do stołu / biurka z dobrym oświetleniem i miejscem bo jak sprężynki i plastiki zaczną latać to...
[MENTION=34986]Chyzioslaff[/MENTION] - SUER ROBOTA ! dzięki!
A o co chodzi z tym zestawem do szyb, wcześniej coś pisałeś, jakie objawy i co się nim naprawia ?
Do oczekujących na zestawy. Dzisiaj doszedł ostatni przelew od użytkowników którzy potwierdzili zakup zestawu. Jutro pakuję zestawy i wysyłam. Jak nadam podam tutaj informację o zrealizowanej wysyłce. Na weekend wszyscy powinni mieć zestawy u siebie.
Bardzo mocno wszystkich przepraszam ale z powodów służbowych zestawy nadałem dopiero dzisiaj. Jeśli ktoś potrzebuje numer to pisać PW. Poszło poleconym priorytetem.
Jeszcze raz wielkie sorki.
Chciałem napisać PW, ale masz pełną skrzynkę :(
Czy zestaw jest jeszcze do nabycia ? Skrzynka pełna więc PW nie do wysłania :/
Skrzynka czysta, można pisać.
A tak dodatkowo to proszę o kontakt dwóch użytkowników do których straciłem namiary. Jeden brał ode mnie drugi zestaw naprawczy do kierunków bo pierwszy padł. Po wymianie miał dać info jaka była usterka. I drugi brał zestaw naprawczy do nawiewu i dostał uszkodzony. Prosiłbym o kontakt te dwie osoby jeśli to info do nich dotrze.
A masz może jeszcze jeden zestaw na stanie bo chodź przyzwyczaiłem się do odbijania kierunków palcami to jednak w 166 to nie wypada :)
zapewne ramie sterowania obieg otwarty/zamknięty
[MENTION=34986]Chyzioslaff[/MENTION] napisałem ponad tydzień temu na pw jednak nie odzywasz się więc może znów masz pełną skrzynkę.
Odśwież ofertę i napisz ile kosztuje aktualnie zestaw naprawczy kierunkowskazów.
Napisz też jaka jest dostępność, czy wysyłasz od ręki lub ile trzeba czekać tak żeby wszyscy wiedzieli co aktualnie można zamawiać i jaką drogą.
@Chyzioslaw ehh, chłopie, zainwestowałeś bo przecież nie strugasz z drewna i niby coś produkujesz, coś oferujesz, chcesz sprzedać ... zdobyłeś zainteresowanie i nie obrabiasz pięciu zamówień na krzyż.
Ani telefonu, ani pw ani forum. :((
Odezwiesz się za kwartał, pół roku lub jak się wyśpisz, włączą ci internet, żona urodzi, zalany sąsiad wyschnie czy whatever...
Czy może ktoś wie gdzie kupić tę część do naprawy nie odbijających kierunkowskazów ?
Z uwagi na ogromna ilość pracy zawodowej przepraszam wszystkich za utrudniony kontakt. Na przyszłość poza pw w mojej sygnaturce jest adres email do kontaktu.
Właśnie została wyprodukowana kolejna seria zestawów naprawczych.
Odświeżam temat aby chętni mogli się zgłosić.
Jaki koszt tego zestawu?
39zł z wysyłką poleconym priorytetem.
Dzisiaj przyszedł ostatni przelew od osób które deklarowały zakup. Dzisiaj już nie zdążę ale jutro wysyłka. Także nawet biorąc pod uwagę święto to na dzień dziecka będzie:)
Odświeża temat bo warto propagować takie pożyteczne działania forumowiczów.
Dzis do.mnie również dotarl zestaw.
W weekend zapewne to założę.
Bardzo Dobra robota chyzio[emoji481]
Tak się prezentuje
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/06/54.jpghttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/06/55.jpg
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
I najważniejsze-u mnie działa po przebiegu 150 kkm bez problemu.A miałem z pierwszej partii z małą wadą,która została poprawiona.
Chętnie nabede taki zestaw pytanko jakieś know how z montażu tego?