u mnie idealnie te same odległości. Ty miałeś auto po przygodzie, zgadza się? jeśli tak to może ktoś czymś udeżył w manetkę, ale źle zostało poskładane?
Printable View
u mnie idealnie te same odległości. Ty miałeś auto po przygodzie, zgadza się? jeśli tak to może ktoś czymś udeżył w manetkę, ale źle zostało poskładane?
u mnie równo- może wygięta jest?
w używce to też nigdy nic nie wiadomo, może ktoś ruchańca zaliczył na przednim siedzeniu i podczas wygibasów manetkom się oberwało, albo ktoś coś przez przypadek wygiął? a może na taśmie w Cassino po prostu już była za 1 minutę przerwa kawowa jak Giuseppe montował manetki akurat w Twojej i się nie postarał. zrzucić kierownicę nie problem, sprawdź co jest nie tak, może trzeba dokręcić wkręt, może coś wyprostować
aktywacja w MES + proxi
dokładnie
sam se zrobiłem
Przeczytałem temat, ale nie znalazłem informacji czy manetki z metalowym łącznikiem są identyczne zarówno dla Giulii jak i Stevio? Chodzi mi o ten element jako całość: https://www.giuliaforums.com/attachm...526-jpg.87076/
tak.
Dziękuję!
jakby ktoś potrzebował retrofit manetek z montażem/uruchomieniem i zrobić inne sprawy to mam manetki. samych nie sprzedaję. kontakt na PW.
mam jeszcze jedne manetki ładne, mogę zrobić retrofit jeśli ktoś chce (nie sprzedaję osobno) + inne retrofity
Zamontowałem łopatki samodzielnie. Nie sądziłem ze umiem :D Ale pytania jeszcze mam. Obudowę dociąłem i jest ok. Ale... Kierownica obciera o obudowę, a dodatkowo nie bardzo mi się spięła. Powinna być na sztywno? I co z kierownicą? Powinno jest ja osadzić możliwie najniżej czy dać trochę luzu od obudowy?
Chce kupić mesa. Co polecicie amatorowi?
A czego to dowodzi?
Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
Różna perspektywa zdjęć, ale dokładnie widać dodatkowe przetloczeniehttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2020/03/67.jpghttps://www.forum.alfaholicy.org/ima...2020/03/68.jpg
a ja wycinałem jak wy nie wiedzieliście ze jest Giulia, hehe na początku produkcji 2016 i początek 2017 były inne osłony które pasowały po wycięciu pod manetki
Kupiłem osłonę pod manetki. Wymieniłem, wszystko pasuje idealnie.
Zamówiłem tez mesa. Niestety nikt się wiążąco nie wypowiedział czy jest to robota dla laika ani jak się koduje...
zadzwoń do mnie to poprowadzę, który masz rok samochodu ?
[MENTION=115]majk[/MENTION] masz jeszcze te manetki na sprzedaż? Bo nie dostałem odpowiedzi na priv.
sprzedane
Mam i ja:cool:
Zamontowane i zakodowane. Dzięki majk :)
Załącznik 267062
Załącznik 267063
Witam.
Ktoś z Was wie czy i gdzie w Krakowie może ktoś pomóc z montażem manetek? (rok produkcji 2018r.) ewentualnie Mazury...
Czy taka modyfikacja wiąże się z utratą gwarancji? niestety w żadnym ASO Alfy nie potrafią mi odpowiedzieć i mnie zbywają...
Pozdrawiam
a w Bielsku-Bialej moze byc? mam manetki nawet w tym momencie na stanie
Daję znać (sorry że nie w Bazarze, ale tam nikt tego nie przeczyta, a zanim zaakceptują ogłoszenie to tydzień przeleci), może komuś się przyda, tym bardziej że obecnie z zakupem w ASO może być ciężko jeśli nie ma na magazynie w PL (np do Giulii nie ma). mam używaną obudowę kolumny kierownicy do Stelvio (góra + dół), pod łopatki. Ponieważ nie mam już czasu robić retrofitów, wyprzedałem prawie cały stock części które miałem na zapas kupione, z atrakcyjnych rzeczy została mi właściwie tylko ta obudowa. 95zł z wysyłką paczkomat lub kurier. Wersja z auta EU (choć szczerze to nie wiem czym się różnią USA, mają jednak ciut inne numery). Kontakt na priv. Jak się sprzeda skasuję post.
Cześć!
Przejrzałem cały temat natomiast zabieram się do dołożenia łopat do mojej Giuli i mam parę pytań, które tylko utwierdzą mnie w tym co przeczytałem w tym temacie:
1. Łopatki do Stelvio i Giuli są takie same, tak? nie ma znaczenia więc z jakiego auta je kupie?
2. Nie mam grzania kierownicy ani asystenta - rozumiem, że tak naprawdę sam przełącznik nie ma znaczenia ponieważ łopatki "są uniwersalne" więc zakładając, że kupie dowolny przełącznik z łopatkami czy to od Stelvio czy Giuli i zdemontuje łopatki do będą pasował i mogę je podłączyć do swojego auta?
3. Nie ma ktoś przypadkiem do sprzedania łopatek? :D
dziękuję za odpowiedź i pomoc!
1.tak
2.nie ma znaczenia, przekładasz same łopatki, jeśli kupujesz luzem to koniecznie z wiązką/mikrostykami - już były na allegro oferty ze zdemontowanymi a takie do niczego się nie przydadzą - w takim wypadku też potrzeba 4 wkręty, idzie dobrać w sklepie metalowym (średnica zewnętrzna ok 2.7mm o ile pamiętam)
3.tu jest raczej problem obecnie - sensownych ofert od dłuższego czasu nie ma a w ASO trzeba kupować cały zestaw ze zwijaczem i dźwigenkami - nominalna cena rzędu 2800 dla pierwszych lepszych jakie raz sprawdzałem (minus rabat)
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz! :)
Znalazlem cos takiego
https://allegro.pl/oferta/tasma-prze...ource=facebook
Rozumiem, ze powinno pasowac? :) zamowie, wymontuje lopaty i wedlug instrukcji podlacze do swojej Giuli, ktora fabrycznie ich niestety nie ma.. mam wersje USA - przelacznik bez zmian? Rowniez powinien miec mieisce na lopatki i ich podlaczenie :)
taśma "zwijak" jest inna w autach z USA, wiec będziesz musiał przełożyć.