no właśnie kilka postów wyżej pytałem o to rozwiązanie (myślałem nad tym) ale do dziś nie otrzymałem odpowiedzi, a wg. mnie ciekawie może wyglądać.
Printable View
tez mam zamiar tak zrobic konsole ale czekam bo maja miec do 2 tygodni w ofercie jeszcze alu szczotkowane dark, cos jak jest w nowej giulietcie, takie jakby grafitowe alu, mysle ze wyglada szlachetniej
Dziś folia mi pękła. Na zagięciu. Wytrzymała od jesieni na adapterach lusterek. Folia DI-NOC M3 psedo karbon
No jak trafisz na aukcje z tym alu dark lub będziesz już działał z konsolą, a to zapewne nie będzie łatwe super to okleić, to napisz i daj linka.
Mam Alfe w kolorze Rosso i chciałbym okleić spoiler tylnej klapy taka folia http://moto.allegro.pl/folia-termopl...573103651.html bo zaczyna "schodzić" z niego warstwa bezbarwnego lakieru( tworzą się białe plamki). Co o tym myślicie?
Bedze to okropnie wyglądać, lepiej pomaluj ten spoiler albo go zdemontuj :/
Ściągnąć nie ściągnę bo jest w tym spoilerze 3cie światło STOP(SportWagon), natomiast malowanie to trochę większe koszty.
To ty masz lotkę? Bo ja myślałem ze masz ta wielka pletwę z sedana :), weź ja zrób w czarnym carbonie dla kontrastu
pogadaj z SEm z japspec
http://japspec.pl/
thx napewno sie z nimi skontaktuje
Witam. Ja postanowiłem się dołączyć i pokazać efekty mojego eksperymentu z folią 3M tym razem w kolorze grafit na konsoli środkowej 156. Stara konsola była odrapana a zabieg oklejenia uczynił cuda i nawet jestem zadowolony z pracy. :)
Załącznik 29928Załącznik 29929Załącznik 29930
Pokrętła normalnie pracują? Nic nie obdziera?
Jest idealnie. Szkoda że nie zrobiłem zdjętego panelu zdjęć.
Pod pokrętłami jest wycięta folia więc miejsce styku pokręteł z panelem pozostało oryginalne.
Zastanawiałem się nad folią w kolorze carbon szampanowy CA-422 wtedy idealnie pasowałby pod oryginalny kolor panelu ale chciałem troszkę ożywić wnętrze grafitem.
Ciekawie wyszło też zestawienie tej folii z popielniczką oryginalną z alfy stylizowaną na carbon i czarnym radiem.
Była jeszcze opcja zespawania ramki radiowej (tej dokładki dedykowanej do alfy) z panelem tak aby okleić już w całości z panelem ale na razie zrobiłem tak i jak się sprawdzi to może kiedyś zmienię ale gdyby ktoś chciał oryginalne radio alfy wsadzić to wtedy już nie będzie opcji powrotu.
tak idealnie dopasowane koło radia zegarów, jakaś myk na to czy takie zdolności manualne?
Przede wszystkim opalarka z dobrą regulacją temperatury i strasznie dużo cierpliwości. Jak widać z niektórych elementów trzeba było zrezygnować aby uniknąć zbyt dużych napięć folii. Koło radia nie jest całkiem wgłąb wklejone bo i tak zasłania to ramka na radio. No i ten schowek pod zapalniczką sobie odpuściłem bo lepiej wygląda w oryginalnym lakierze niż łączona folia i pozwala uniknąć napięć (w przyszłości nie powinno się odklejać). Ja miałem całkowicie odrapany panel koło radia i zegarów więc nie miałem nic do stracenia, spróbowałem okleić i się udało. Ale cierpliwości trzeba ogromnej. :)
Aha czyli bez 4-paku się nie obejdzie widzę, no ja myślę na razie zrobię na nowo słupki drzwi, i uchwyt do zamykania szyb i drzwi ale zamówię sobie folie alum. szczotkowane.
Ciekawe jak alu będzie wyglądać. :) Długo się zastanawiałem nad aluminium ale doszedłem do wniosku że większej precyzji wymaga i jednak carbon ale jak ładnie wyjdzie to kto wie czy nie zmienię. Czekam na zdjęcia efektów :)
Nie da się idealnie obkleić tej naszej konsoli :)
No zamówiłem obie foli i czekam na przesyłkę, może w sobotę czas pozwoli to się zabiorę za to.
No i tak mi wyszły uchwyty w tym aluminium szczotkowanym.
Załącznik 30497Załącznik 30498
Szkoda, że foto kiepskiej jakości. Ale widać, że krawędzie są kiepsko docięte (drugie foto). Gdyby okleina była ciemna to by się "zgubiło" a tak kontrast jest za duży. po drugie mam nadzieję, że na żywo ta folia wygląda lepiej bo z foto wychodzi prawie jak malowana.
Edit: ale nie jest jakoś mocno źle.
No jak na pierwsze podejście z taką folią to i tak mi się udało, do tego zapomniałem gdzie schowałem zestaw nożyków i takim zwykłym do tapet obcinałem, Postaram się fotki zrobić lepsze, te tak na szybko były telem.
Zgodzę się z kolegą wcześniej. Nie da się idealnie obciąć przy dużym kontraście widać każde niedociągnięcie ale ogólnie super (ja nie miałem odwagi walczyć z aluminium :) ). Nada na pewno alfie troszkę świeżości i ożywi środek. :)
Obkleiłem dzisiaj scudetto, może nie w carbon, ale w czarny mat ;)
(zdjęcie, scudetto z allegro :(, założone na czas przeróbki :))
http://img810.imageshack.us/img810/2462/156black.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/6...6blacklogo.jpg
A gdzie sie podział znaczek AR ??
Na tym scudetto zwyczajnie go nie ma. Aż tak długo trwało oklejanie, że trzeba było wstawić zastępczy? Wrzuć fotkę w dzień będzie można lepiej ocenić :)
Obklejanie trwało nie cała godzinę :), ale nie chciałem jej zostawiać "gołej" na ten czas :D
Zdjęcia w dzień prześle później :)
Załącznik 31220
Ja obecnie zmieniłem folie na dwóch przednich słupkach, tylne potrzebują większego demontażu drzwi wiec będzie na potem.
Tak to wygląda w normalnym świetle ;)
(jest parę niedociągnięć, ale ciężko je wypatrzeć :))
Będzie trzeba się wybrać do Adamsa :) żeby światełka pomalował na czarno :) i może klamki się zrobi na czarno i będzie mroczny rycerz :)
Pfourul co to za folia? :)