http://allegro.pl/listing.php/search...9471&country=1
Printable View
I zamontowane. Człowiek nawet nie wiedział, jak się męczył ;)
Miałem zamontowane jeszcze oryginały. Totalnie nie trzymały, trzpień latał jak szalony :)
SIDEMy na pewno będą lepszym wyborem.
A tu ku przestrodze wszystkich podniecających się mega jakością MADE IN CHINA z Allegro:
http://pablogarage.pl/forum/viewtopi...&t=60&start=40 - fotka nr. 2
To już 2 przypadek w tym roku.
Pozdrawiam i powodzenia z tanim złomem. ;)
jakiej marki byl ten wahacz ktoremu wypadl sworzen??? stenberga?
A jest taka marka ???
Możesz sobie te wahacze nazywać nawet własną nazwą, producent i tak jest z dalekiego wschodu.
Nie wiem, nie ja go montowałem, ale wytrzymał około pół roku. Wiadomo, że był tani i lipnej jakości.
Pomyśl lepiej, co by się stało, gdyby taka sytuacja trafiła Się Tobie po wpadnięciu w dziurę w drodze...
nie wiem bo nie mam ich zamontowanch a z drugiej strony na naszych drogach to nawet i oryginalom sie takie rzeczy zdarzaly i wcale mnie to nie dziwi bo nasze drogi to koszmar i alfa niestety jest totalnie nie na warunki polskie, z reszta jak wiekszosc zaawansowanych technicznie(mowa o zawiasie) aut. Najrozsadniejszym wyborem jest hummer;)
Święte słowa.
Polonez - to dopiero myśl techniczna na nasze wertepy.
a zgadza sie szkoda tylko ze wczesniej niz zawieszenie zżerała je korozja;)
A co powiecie o wahaczach Vema z italtechnik http://moto.allegro.pl/wahacz-alfa-1...532926399.html . Oryginał czy nie? A Teknorot zakładał ktoś http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...519544652.html ?
Ja w ten czwartek zakładam komplet Stenbergów dół i góra na przód. Jak pojeżdżę to wtedy wydam opinię:)Mam nadzieję, że pozytywną:)) Tak na marginesie co powiecie na temat wahaczy tylnych firmy SIDEM?
ja mam takowe tylnie poprzeczne sidem. Dwa lata już maja i jeżdżą nadal:)
No nareszcie założone zawieszenie zrobione przód cena z częściami i robocizną + klocki i tarcze to 2150 zł (w tym robocizna 850 zł) dużo czy mało?:) Napiszcie gdzie można i czy w ogóle można kupić same poduszki stabilizatora przód czy trzeba kupić z belką?
poduszki mozna kupic np. na allegro ale ja polecam poliuretan podobno nie do zdarcia sam zakladam koszt poduszek to ok. 70-80 zl ,a wymiana u tego mechanika co ja robie to 120 ale jest przy tym roboty kupa
Czy jakaś konkretna firma tych poduszek?
tylko trzeba zmierzyć dokładnie średnicę drążka, ponieważ jeśli kupi się za luźne, to nieźle stukają.
mi za wymiane 2 wahaczy góra TRW + wymiana gum na poliuretan na stabilizatorze + wymiana tylnej tulei dolnego wahacza x 2- powiedzial 280zl wydaje mi sie ze nie jest zle
u mnie wymiana tarcz, klockow, gum stabilizatora i wahaczy dolnych - 400zl co tez mi sie wydawalo duzo :P
U mnie wymiana:
- wahacze dolne
- wahacze górne
- gumy stabilizatora
- łączniki stabilizatora
Robocizna 400 pln.
pablo
wygląda że koleżanka zapłaciła 400 PLN za wymiane tarcz i klocków;)
A może była w ASO.
Tam takie ceny to norma. ;)
Panie/Panowie i jak się sprawują Stenbergi? Nie trzeszczą? Jeżdzą? Ktoś już przejechał parę tysięcy na nich? może coś powiedzieć?
W tej kwocie wymiana tarcz i klocków (obie strony), wahaczy góra i dół (obie strony), stabilizatorów,końcówek drążków, drążków kierowniczych, naprawa zacisku prawej strony, niby naprawa przegubu( i tak się trzaska muszę kupić nowy) oraz zbieżność. Niestety naprawa nie w ASO tylko u mojego mechanika:(( Jest strasznie dokładny i uczciwy ale bardzoo drogi;)
w koszalinie kiedyś był salon alfy romeo z serwisem na tyłach - salonu już nie ma ale serwis został. pan Marek za wymianę gum stabilizatora wział 100 PLN.
w ASO POL-CAR płaciłem:
wymiana wahacza dolnego 135 pln (TRW 306 PLN)
wymiana stabilizatyora przedniego 280 pln (jestem ciekaw ile wytrzymaja gumy w oryginalnym stabilizatorze dlatego wstawiłem cały nowy cena 300 pln)
Moje Stenbergi dostają ostro po d... bo przeskoczyłem na 17 i jeżdzę po offroadowym Wrocławiu ;)
Póki co OK :)
Ma ktoś namiar na wahacze dolne tej firmy bo na allegro nie mogę znaleźć , a jak kolega Łysy0800 będę śmigał po cudownych Wrocławskich drogach i nie ma sensu zakładać TRW.
Tych wachaczy narazie nie ma. Dzwoniłem do kolesia który je sprzedawał na allegro i tak mi powiedział. Mają być w maju ale to się jeszcze okaże. Jak Ci zależy na czasie to niestety musisz dokonać innego wyboru. No chyba że ktoś jeszcze w jakimś sklepie ma takowe. Na allegro handlował nimi ad-automar.
Dzięki za info , jakoś przeżyje te stuki do maja. No jeśli wtedy ich nadal nie będzie będę musiał kupić coś innego .
Ja dodam od siebie ze aktualnie wymieniam cały przedni zawias i górne FAST wytrzymały 15tys (nie ma sworzni a tulejki trzeszczą) w prawym dolny QAP padł sworzeń tuleje całe w lewym na odwrót tulejki padły sworzeń cały. Ja również jak kolega Łysy0800 jezdze po najniższej klasie dróg :( (po legnickich drogach). Teraz wybór padł na VEMA czas zweryfikuję co bedzie lepsze. Dodam że to co podejrzewałem ze najszybciej padnie drążki i końcówki TEKNOROT (tak wiem ale na szybko brane i tylko to od ręki było) żyją i po 15 tyś nadal mają się doskonale.
Ja zalozylem Delphi na dol ,bo mechanik mial rozebrane auto i okazalo sie ze musze wymienic wahacze ,od reki byl wlasnie Delphi wiec są Delphi ,zobaczymy jak sie spisza...
Witam.
Jak sie sprawuja stenbergi? Montowal tez ktos gorne tej firmy?
u mnie komplecik, jakies 2-3 miechy, WROCŁAW, 17", dupne opony :)
I jest gitara :)
Ale Ty napisz może w kilometrach, a nie w miesiącach.
Znam gości, którzy robią po 15 kkm miesięcznie, jeśli Ty robisz taki przebieg, to wtedy możesz coś powiedzieć o zawieszeniu.
No wlasnie podaj moze ile przejechales, tak jak pisze ~Pablo, bo jakby sie wzorowac na mnie (od stycznia do kwietnia po 400km na miesiac, a ogolnie srednia w miesiacu to max 1000km), to moze byc srednio miarodajne :)
Bylbym wdzieczny ;)
BTW Ciekawe, czy jak ktos bedzie kupowal ode mnie alfe, to uwierzy w nakrecone przeze mnie kilometry i nie bede musial ich jeszcze podbijac :P