Poczekajmy jeszcze trochę, bo przewidywanie pogody na kilka dni do przodu to tak jak wróżenie z fusów :P
Printable View
Poczekajmy jeszcze trochę, bo przewidywanie pogody na kilka dni do przodu to tak jak wróżenie z fusów :P
Ja tam jeszcze planuje wieczorne zwiedzanie Ośna :)
Niestety im bliżej zlotu, tym prognozy coraz mniej optymistyczne. Chyba będziemy musieli się zastanowić nad nowym terminem :/
bendzie dobrze i ma być sporo ludzi ,,,wienc nic nie kombinujcie na razie
---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:50 ----------
czy komuś odpowiada ...wrazie złej pogody ,przeniesienie sie do małej miejscowości nie daleko Ośna ..na świetlice ...bo szkoda odwoływać zlot
Az trudno uwierzyc,ze pogoda moze byc zla. Poki co sloneczko grzeje. Czy wraz z diagnostyka komputerem zostanie komus przyznany tytul Krola Cofnietego Licznika ? :P Rywalizacja moze byc wyrownana, bo kazdy pojazd zakupiony w polsce ma 190kkm przebiegu :)
borsukk spokojnie? Zlot nie bedzie odwołany a jedynie przesuniety
Może nie bedzie tak zle, ale różowo to nie wygląda.
jutro bedzie wiecej wiadomo dzisiaj wygląda to tak
http://new.meteo.pl/php/meteorogram_...ype=2n&id=1800
mam nadzieję, że wam sie otworzy.
nie przesadzajcie czekajcie na wekendowa pogode troche deszczu nikomu nie zaszkodzi :)
Ja również poproszę o wpis, przejadę się swoim nowym nabytkiem.
no faktycznie pogoda na niedziela sie poprawia
nie kombinujecie za dużo bo nie każdemu inny termin będzie pasował jak już wszystko pod ten ustawione. Ja mam nawet Alfe zatankowaną na wyjazd
bobryt alfoholikow pogoda nie odstraszy bedzie ladne w swiebodzinie sie pomodlimy :) po drodze
Zaczynamy zastanawiać się czy ma być ten zlot czy nie . Pogoda trochę plata figla. Mam nadzieję, ze nie przeszkodzi nam to w zlocie. Widzę jednak, że pojawiają się pewne wątpliwości co do odbycia się zlotu, ze względu na pogodę. Może umówimy się, że w niedzielę np o 7.00 podejmiemy męską decyzję o zlocie i ogłosimy ją na forum. Bo tak cześć osób chce jechać, druga cześć waha się, a tak to bardzo rano ustalimy czy zlot się odbędzie się czy nie. Będziemy pewni czy jechać, czy nie. Uważam, ze zapowiadane przelotne opady deszczu, nie powinny być przeszkodą.
mądre słowa do jutra poczekajmy i .już bendzie coś wiencej wiadomo ...a co do świetlicy .to jest gdzie grila rozpalić i inne jedzonko odgrzać
Proponuję żeby decyzję podjąć najlepiej w sobotę wtedy będzie bardziej wiadomo co i jak z pogodą :) Szykuje się spory zlot więc nie możemy dać ciała;)
Kupiłem nawet wosk koloryzujący specjalnie na zlot ;)
dlatego spotykamy się pod Jezusem. przywieźcie jakieś dary i pogoda będzie gwarantowana :D
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 22:26 ----------
Napiszę jeszcze, że nasz kolega slip83 szczodrze nas zaopatrzył w naklejki na zlot, więc na pewno każdy dostanie pamiątkę ze zlotu!!! :)
burzy z piorunami pewnie nie bedzie (jutro podam prognozę z serwisu, która zawsze mi się sprawdza) wiec zlot bedzie udany. wyglada na to, że bedzie znacznie wiecej aut niz w zeszlym roku. Fajnie.
Niestety wygląda na to, że akurat w godzinach nas interesujących będzie padało. Fakt, że prognoza jest dla Słubic ale zawsze.
I niestety nie mówie tego wróżąc z fusów
bobryt i co robimy bo niechcemy jechac 200km na marne
moja propozycja - wstrzymać sie do jutra wieczór z decyzjami. Jutro posprawdzamy prognozy i moze wspolnie podejmiemy decyzję.
Ale fakt jest faktem, że temperatura w niedziele ostro leci w dół. wygląda na okolo 12 a odczuwana na 10 i mniej.
Cholera.
ale i tak może być fajnie
http://www.pogodynka.pl/polska/slubice_slubice wedlug tej pogody nie bedzie zle
u nas już padało i wichura była wienc ....tera to już tylko słoneczko
---------- Post added at 14:02 ---------- Previous post was at 14:01 ----------
sory za błędy ,,,jestem DYSLEKTYKIEM
przeglądałem kilka roznych pogodynek z prognozami dla rejonu zlotu i niestety we wszystkich przypadkach miło sie nie zapowiada.Dopiero nastepna niedziela bedzie lepsza.Moze by tak przesunąc o tydzien ale to juz od was zalezy.
W tamtym roku pogody tez mialo nie byc... A co sie okazalo bylo cieplutko wiec nie tracmy nadzieji ;p
Jak by nie było to i tak ndz będzie ciepła i bez deszczu! Ja jestem tego pewnie nie ważne co mówią szarlatani w wiadomościach :)
decyzja jurto popoludniu. Mysle ze jal beda opady rzedu 0,5mm to hyba nam to za bardzo przeszkadzac nie bedzie
Ja tak na pogodę z TV to nie patrzyłbym poważnie. Dzisiaj w Żaganiu miało padać. Rano do 9.00 niebo było zachmurzone a potem piękna pogoda. Tak więc poczekajmy spokojnie do jutra. Bez nerwowych ruchów.
To ewentualnie każdy bierze parasol i jazda na Ośno ;)
pogoda bendzie ładna ...a i władze miasta nas odwiedzą i inni goście
http://www.twojapogoda.pl/polska/lubuskie/osno-lubuskie
OBY TO SIĘ NIE SPRAWDZIŁO!!!
A ILE AUTEK PRZEWIDUJECIE NA ZLOT???
onet bardziej optymistyczny
Niedziela, 15.05.2011
16 10 °C
1020 hPa Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 0.6 mm
czyli nie jest źle
jak dam radę to wpadnę na chwilę , tylko nie wiem czy mi lakier wyschnie do niedzieli :)
no i pogoda coraz lepsza sie zapowiada, jeszcze wczoraj wszędzie deszcz wieszczyli a dziś już zmiana
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogr...ype=0u&id=1802
Będzie dobrze. :)
Ew. deszcz zapowiada się przed zlotem a temperatura 12 st w cieniu nas nie zniechęci. :cool:
Do zobaczenia jutro ;)
Co do ilości aut to myślę, ze jest szansa zbliżyć się do 40.
W zeszłym roku było około 20 (nie pamietam dokładnie i nie chce mi się liczyć po fotkach).
bobryt czekamy na ostateczna wersje jedziemy czy nie
o 16 dam znać. ale jestem optymistycznie nastawiony, tak więc woskujcie autka, a kobiety niech przyprawiają mięso :)
tak jak mówiłem, ja będę miał większego grilla, ale na tyle osób niech weźmie ten dla kogo to nie problem.
co do alko oczywiście mam nadzieję każdy ma swój rozum, ale nie chciałbym żeby w drodze powrotnej ktoś w rowie skończył tak więc rozsądek panowie.
co do samej jazdy. konwój będę prowadzić ja, tym razem postaram się nie wywieźć was w pole :D chciałbym nakręcić filmik jak wyjeżdżamy z bulwaru więc z niego chyba ostatni wyruszę. jak nakręcę to wskoczę do auta i was przegonie. przez miasto starajmy się jechać w zwartym szyku żeby nikt nam się nie wepchał ;) żeby się nikt nam nie zgubił rozdam mapki ;)
w Świebodzinie będzie chwila czasu więc polecam przejść się pod pomnik Jezusa. naprawdę robi wrażenie.
w Ośnie jak dojedziemy na miejsce ustawiamy się podobnie jak rok temu. ewentualnie w 2 rzędach jak będzie dużo aut, tak żeby był przejazd dróżką. jak zaparkujemy chciałbym wygłosić parę słów i rozdać upominki, tak więc nie rozbiegajcie się ;)
co do diagnostyki, będzie ją przeprowadzał jacek1968 i prosiłbym o trochę cierpliwości, nasz kolega na pewno też będzie chciał pogadać, pojeść tak więc za mocno go tam nie męczcie. na pewno zdąży wszystkim pomóc ;)