-
Objawy są dziwne bo jak odepnę przepływkę to silnik pracuje idealnie (tzn nie chodzi do końca idealnie bo ma zadane stałe wartości po odpięciu przepływki i nie przyspiesza do końca tak jak powinien, jest troche słabszy) a do tego nie ma żadnych skoków obrotów szarpań itd.....
Ręce opadają - myślałem ze jak wsadzę nową przepławkę to objawy znikną tym bardziej że ciągle pojawia się błąd P0101 a tu dupa blada.
Wsadziłem przepływkę 0 281 002 980 a po wyjeciu okazało sie że mam 0 281 002 792 - jest to jakaś różnica?????? Auto praktycznie zachowywało się tak samo (obroty skakały jak głupie) na nowej jak na starej przepływce.... więc śmię twierdzić że to nie wina przepływki....
-
A jak Ty mogłeś wstawić 980 w miejsce 792?
Przecież 980 z tego co widzę na allegro ma 4 piny a 792 5 pinów?
-
HEHEE no włąsnie też tak myślałem a jednak był 4 pinowy. Kurde moze powinienem jeszcze raz 792 wrzucić nowy????????????? Jestem załamany
-
Jaką masz wtyczkę? 5-pinów czy 4-piny?
Jeśli 5 pinów to przepływka dla Ciebie to 0 28 218 120
A jeśli 4 piny to właśnie ta 0 281 002 980
Jak masz problem to podeślij mi nr VIN
-
4 piny a w aucie siedziała 0 281 002 792
-
980 ma inny czujnik temperatury powietrza.
Wyświetla się P0101 ?
-
P0101 wyświetla się na starym przepływomierzu - na 980 nawet już nie patrzyłem bo masakra byłą z obrotami....
Właśnie się dowiedziałem że 980 podchodzi pod inny komputer :)
Wstawię 792 i zobaczę czy objawy ustąpią - mam nadzieje że to będzie koniec walki...........
-
troche nam sie temat troche rozbiega w innym kierunku
u mnie na 3 przeplywkach jest to samo - byc moze przeplywki sa w porzadsiu - tego to ja nie wiem
podjalem temat skaczacego napiecia na przeplywce i jakos nei mam dostepu do logow innych - tylko chyba z 2 osoby zrobily swoje logi i to co prosilem (napiecie przeplywki i dawki paliwa)
z racji tego ze napiecie przeplywki jest powiazane z iloscia paliwa to dlatego draze ten temat
teraz w czasie jazdy widzialem jak dziala overboost i bede badac ten temat
EGR -podczas jazdy sie zalacza i wylacza praktycznie bez wplywu na spalanie
Tak widzialem logi kolesia co mial na wolnych obrotach dawke paliwa calkowita - 4mg/i na wolnych potem gdzies pokazywal logi i mial tez nizsze niz ja a wiec moje wskazania nie sa w pelni poprawne
niestety bez logow innych swoje wskazania moge w dup... wsadzic bo musze to jakos porownac do innych co maja normalnie spalanie niz 7-8 litrow na 4 biegu przez 2200 obrotach na prostej cos kolo 80 km/h
i co moze ktos loga zrobic na wolnych obrotach - dawki paliwa i napiecie przeplywki ? wszystko na wolnych obrotkach
-
No ja czekam na powrót z wakacji kumpla i bede kombinował podmieniał przepływki oraz robił logi bo też mnie to strasznie drażni ta niewiedza
-
u mnie problem widocznie nie jest w przeplywce - skoro 3 tak samo pokazuja to znaczy ze jest ok, problem tylko w tym spalaniu co powoduje ze silnik daje 2 razy wieksza dawke niz powinien - moze lejace wtryski ale wtedy nie pokazywalo by chyba tak duzej dawki
-
Jednak przydały by się jakieś logi z innej alfy która "pali normanie"
-
no mowie na wolnych czlowiek ktory mial 6,5 litra/100 to mial na wolnych 3-4 mg/i u mnie , podejrzewam ze w trasie jest podobnie u mnie ostatnio przy 10 litrach na kompie to bylo cos kolo 30 mg/i
-
1 załącznik(i)
Nowa przepływka ale dalej poszarpuje choć jakby mniej.
Logi na jałowym....
-
z tych logow to ci malo kto co powie
-
Zrobiłęm na szybko. Nie zastanawia cie wtrysk 1 i 3???
-
i co ktos moze zrobic te cholerne logi ? dawki paliwa i napiecie przeplywki no wolnych obrotach
-
Ja nie zrobię... I nie wiem w ogóle czy zrobię... :(
Mechanik się poddał - uszczelnił rurę od intercollera i reszta nie wiadomo o co chodzi.
Dzwoniłem do pablogarage to powiedział ze miał taki przypadek i powymieniał wszystko i lipa dalej to samo...
Spróbuje wstawić do magika z Lesznowoli - mam nadzieję, że on da rade... bo jak nie to porąbie tą furę siekierą :)
-
a ja ponawiam prosbe o logi z JTD - wszystko na wolnych obrotach - obroty, dawki paliwa (tam sa dwie dawki) oraz napiecie przeplywomierza, kilkanascie pomiarow
czy naprawde to takie ciezkie ?
wielka prosba niech ktos zrobi te logi bo juz nie wiem za co sie brac
i jak tam laurin udalo ci sie cos z teg wydumac?
ja jeszcze nie kojarze tych logow i tej korekty ale rzeczywiscie 1 cylinder dziwna wartosc pokazuje - cokolwiek to jest ta korekta
-
Wymieniłem wtedy jeden wtryskiwacz i problem się rozwiązał :):) autko wróciło do formy.
-
chcialem to wlasnie zasugerowac i jeszcze jedna prosba - zrob logi jak mozesz na rozgrzanym silniku i daj dawki paliwa zobacze cos tam masz ciekawego, wszystko na wolnych obrotach
-
-
to zloguj sie na tych 60 stopniach zobaczyc chce jaka dawke masz na wolnych obrotkach