Witam,
Jestem nowy i mam kilka problemów i zapytań.
1. Spore spalanie w okolicach 8,5 l/100 km dojazd Piaseczno-Warszawa - moim zdaniem za duże...
2. Temperatura na szafie nie osiąga 90 st. i czasami wskaźnik podnosi się i opada delikatnie. Generalnie waha się od 70 do 87 st - co z tym zrobić?
3. Miałem dziwne szarpania w dolnych obrotach. Po przestudiowaniu paru wątków o EGR wykręciłem u siebie EGR ale jakiegoś syfu wielkiego nie ma + jest zaślepiony od strony dolotu blaszką BEZ dziurek - co mnie zdziwiło bo raczej powinna być blaszka z 4 otworkami do mojego silnika z tego co wyczytałem. Troszkę oczyściłem klapę gaszacą i za klapą, poskładałem. Przejechałem się i zero szarpań. Ściągnąłem sobie program Fiatecuscan free wersje, podpiąłem i wyświetlił się błąd P0101 (przepływka) - skasowałem i od wczoraj nie powrócił a auto zachowuje się normalnie nie szarpie. Pytanko - czy błąd przepływki wynika z zaślepionego egr czy jest to oddzielny problem? Jak szybko dostać się do przepływki by ją ewentualnie przeczyścić bo z tego co pooglądałem to stojąc twarzą do silnika jest ona z przodu po prawej dość nisko i od góry zabudowana...
Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki![]()