propsy, pw :)
Printable View
propsy, pw :)
A podasz trochę informacji technicznych na temat tych diod.
Poczekam też na jakieś foty gotowca na aucie, w dzień i wieczór.
jestem zainteresowany :D
Swietne ! fajnie że są ludzie którzy coś takiego robią :P Ciekawe jak by wyglądały diody w GT ;)
W poniedziałek będę je widział na żywo i zamontuje sobie wybrany model do auta ;) Może być, że wezmę dwa typy czyli pierwszy i trzeci raczej. Wrzucę fotki od razu oczywiście
A ja jak co to chyba jednak 2 -pełniej to wygląda.....Czekam Proxim na fotki na furze...Zrób i w dzien i w nocy....
Proxim:) najlepiej filmik na YT:) Niech ktoś przy okazji wciska hamulec to ocenimy jak działaja najważniejsze światła w aucie czyli stopu. Będzi emozna porównać jasnośc wzgl pozycji. Temat ciekawy. myślę , że kolega mibidibi troszke sobie dorobi jeżeli projekt będzie fajny.
No na pewno, dobry pomysł zawsze jest opłacalny ;) Filmik też oczywiście nagram i wrzucę na YT
Dziękuję za wszystkie komentarze,nawet za ten "wieśniacki tuning".
Cieszę się ,że robota nie poszła na marne i się podoba.
Fakt, roboty kupa ale ile zadowolenia.
Jak będzie więcej czasu to spróbuję coś wykombinować jeszcze, ale to niespodzianka (Proxim wie o co chodzi :-)
ta niespodzianka to prezenty pod choinkę :)? Trochę czasu jest by nastukać hmm ze 100 kompletów :)
Te 100 kompletów to chyba do świąt ale 2013:)
a cena ?ze zdaniem swoich albo i nie :), i czas oczekiwania . moze jakas liste stworzmy
Ceny dostaniesz zwrotnie na pw.
ja tez prosilbym cenę
Ja również poproszę cenę na priv
Witaj
A jak wygląda sprawa z lampami po FL (inny kształt). Nie ma problemu?
Problemu nie ma. Lampy w błotniku są takie same jak przed FL. Inne w klapie.
Zależy na jaki typ byłbyś chętny.
jaka cenna?:)
Typ numer 2 dlatego pytam (a może nawet jakąś wariację typu 2 ;) jeśli była by taka możliwość - jak na zdjeciu). Na razie alfa stoi wiec nawet mógłbym Ci wysłać swoje lampy do zrobienia.
Daj znać na PW ile się cenisz i całe info, które powinienem wiedzieć
pozdrawiam
Załącznik 70687
Ten wzór też jest ciekawy :)
Dziś odebrałem dwa komplety- typ drugi i trzeci. Na żywo prezentują się o wiele ładniej, jak zamontuje, to nagram filmik w dzień i w nocy i porobię zdjęcia na aucie. Efekt super, robi wrażenie!
ZAPISY OTWARTE
Proszę na PW. Bedę wysyłał zwrotne z info.
Typ I i III 250 ze zwrotem lamp i 300 bez zwrotu
Typ II 350 i 420
Jeżeli ktoś chce na swoich, nie ma problemu tyko zaznaczyć w wiadomości.
dawaj fotki :) bo sa juz zapisy ;)
Jutro postaram się wrzucić lampy i zrobić fotki oraz filmik jak to wygląda na aucie. Ja wiem, że jakieś na pewno wybiorę ;)
No i jak tam z tymi zdjęciami ? :P
Mam już filmik jak wygląda typ oryginalny, czekam aż się ściemni, żeby jeszcze po ciemku zrobić. Efekt jest świetny ;)
Sam jestem mocno ciekaw. Projekt godny zainteresowania bo w końcu jest coś oprócz a'la lexus. Nie ukrywam że na filmik z modelem nr II będe czekał najbardziej gratulacje dla autora projektu
Założyłem nowy temat, żeby było na pierwszej stronie. W sobotę więcej filmików i zdjęcia,polecam
http://www.forum.alfaholicy.org/156/..._do_156_a.html
Na żywo zdecydowanie lepiej. Film i zdjęcia trochę przekłamują barwy.
Zapomniałem o dodatkowym stopie. W sobotę zdjęcia w poniedziałek u Proxima
Koszt 35 i 65
Mi sie podobują bardzo. gratulacje za pomysł i realizację!
I mamy wszystkie typy http://www.forum.alfaholicy.org/156/...o_156_a-2.html
Jak jeszcze dopracuje kolega rozmieszczenie równe diód to Audi style wymiata...
W nowych problem został rozwiązany. Ze względu na rodzaj klosza (nie jest gładki ) w zależności od kąta z którego się patrzy na lampę może się wydawać , że jest nierówno.
W środę pokażę.
Czekam, niedługo je będę miał ;) Polecam wszystkim, naprawdę świetna robota a wygląd- kozak :D
Fajne światła tylko pytanie, czy te ala audi nie popsują włoskiej linii...
Nie wydaje mi się, żeby popsuły- dam znać w poniedziałek jak już je zamontuję ;) Póki co to założyłem dziś Ducati 18 cali :D Fotki w moim temacie, zaraz wrzucę, robione na szybko telefonem, bo nie mogłem się powstrzymać :D
W związku z pytaniami na PW o możliwość zrobienia samej postojówki na ledach a resztę na żarówkach, odpowiadam, że nie ma takiej możliwości.
Po testach,ze względu na temperaturę panującą w kloszu ,lampy do klapy w typie długim " II " robione są w całości na ledach.
Poprostu żarówka 21W jaką stosuje się jako światło cofania i przeciwmgielne za mocno się grzeje i może spowodować odkształcenie się elementów i uszkodzenie przewodów wewnątrz lampy. Tak więc typ II cały na LED
Pierwszy komplet jutro u Proxima
Cena pomimo wzrostu kosztów nie ulega zmianie :-)
Mało tego,spadła,dostaliśmy niższe ceny na materiał. Haha.
Parę postów wyżej są zaktualizowane.
Ja już zacieram ręce :D
chętnie popatrzę dawaj fotki:)