-
Jest "prawa" i "lewa", skrzyni i ta gorna. Ja myslalem wlasnie ze jedna jest od rozrzadu, druga jest przy koncu silnika i trzeba na ktorej skrzynia sie trzyma, ale wg mnie przy rozrzadzie sa dwa mejsca gdzie silnik sie trzyma i dopiero pozniej kest ta od skrzyni. Przynajmniej tak mi sie wydawalo jak wymienialem olej. Jedna z tych poduszek kosztuje kolo 400, druga 290( info z tanifiat z lutego). Czytalem o poduszkach na necie i czesto ciezko jest zdiagnozowac jak nie wodac zerwania, dopiero jak sie wyjmie to ponoc slychac jak cos lata w srodku.
-
Ale nasze poduszki raczej nie są puste w środku, aby coś latało. Albo są zerwane co widać albo zbyt miękkie czego już nie widać. Moje poduszki od skrzyni i tylna silnika wizualnie były bez zastrzerzeń a po wymianie różnica kolosalna. Gdyby nie były tak chorendalnie drogie to bym wymienił komplet a tak robię ratami. Z tego co widzę po allegro to posuchy są, tylna silnika, skrzyni, dolna prawa przy rozrządzie, górna przy rozrządzie i drążek reakcyjny, który łączy się z tą górną przy rozrządzie.
-
Ja z kolei opisze swój przypadek mialem wymieniony wahacz dolny lewy , przegub wewnetrzny przy tym zabiegu sie rozlecial tzn jedna satelitka wyleciala z krzyzaka ale koles ja wbil stwierdzil ze pojezdzi ;p ok przejechalem jakies 1.5 km i zaczelo sie takie strzaly takie jak opisujecie podczas dodawania i puszczania gazu na przemian . Wtedy buda sie podrywa i opada i slychac z zewnatrz to metaliczny dzwiek ;p No ok zaczelo sie zaraz gorzej dziac wiec podjechalem na SKP i sie okazalo ze byly nie dokrecone i przekrecone 2 nakretki od tulei wahacza no wiec nakretki zostaly usuniete a w ich miejsce przyszly nowe . Przejechalem sie ale dalej strzela.... nwm przed wymiana wahacza walila tylko tuleja teraz ten irytujacy dzwiek rozwiazaliscie to ?
Moj silnik to 1.9 16v
- - - Updated - - -
Moje posty do usuniecia temat nie w tym dziale ;p ach ten pospiech ;/.