wystarczyło przesunąć pokrywę w tunelu środkowym.
w załączeniu zdjęcie poglądowe Załącznik 222352
Printable View
wystarczyło przesunąć pokrywę w tunelu środkowym.
w załączeniu zdjęcie poglądowe Załącznik 222352
Anderson, znowu fail....cupholdery z przodu są 2, pod klapką na dole konsoli...
Przyjemne z pożytecznym, bo nie drażniłyby mnie przynajmniej swoją obecnością :D. Brak uchwytów poczytywałbym raczej jako zaletę, a nie wadę. Może dlatego jestem tym potencjalnym "klientem docelowym", którego tak ciężko zidentyfikować :D.
Jesli tak, to nie zauważyłem... przed dźwignią biegów tak? tam jest takie płaskie miejsce. Ufff, to dobrze. Moja wina, że nie zauważyłem:) Dzięki mcwawa. Wraca mi wiara:) Bo powiem Ci w skrytości, stała taka jedna benzyna, własnie ta niby wiśniowa.... 200 KM, całkiem nieźle wyposazona, za 142 tysiące do wzięcia od ręki... Pewnie można nieco urwać jeszcze... Ceny w okolicy 130 za taką wersję to już zaczyna być sensowne.
- - - Updated - - -
Już odpowiedziałem, że Ok., nie zauważyłem. Przyznalem się do nieuwagi. A Ty oczywiście musisz strzyknąć jadem i napisać, że "znów fail". Co znaczy znów? gdzie? konkret? Albo napisz przepraszam. Mnie stać na przepraszam, PRZEPRASZAM POMYLIŁEM SIE. A Ciebie?
Może w ten sposób dojdziemy do prorokowanego kiedyś przeze mnie poziomu sprzedaży 120.000 w 2017 roku. Ja się w tym roku nie dołożę /wsparłem FCA w ub. roku :)/, ale ty masz szansę... W ten sposób pojęcie "klienta docelowego" okaże się być szersze niż możnaby pomyśleć :D. Pozdrawiam.
W Holandii w styczniu Giulia zaczyna ciagnac sprzedaz AR..
w samhm styczniu sprzedano 196 samochodow co w porownaniu do calosci liczacej 988 w 2016roku jest super wynikiem.. udzial AR w rynku w styczniu 0.38% a w calym 2016 to 0.26%
I co Anderson? Nie ma klienta docelowego? [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
dziwię się, Panie Radku, Pan na takim poziomie? Pan wie, że o gustach się nie dyskutuje? Pomijam fakt, że nie jezdżę lexusem, to dopuszczam myśl, że lexus może sie podobać. Pan natomiast, jak wielu agresywnych użytkowników tutaj, uważa, że lexus jest brzydki a alfa giulia piękna. Inaczej być nie może, kto myśli inaczej precz z forum.
Poczytałbym o tych smaczkach, co ich nie ogarniam. Na razie czytam kolejną falę agresji i chamstwa takich użytkowników jak wichura87. Nihil novi.
Poproszę o przykład jednej nagrody za design przyznanej w Europie dla Lexusa - ja nic nie kojarzę. My się możemy wszyscy na tym nie znać, ale możemy przyjąć, że jury konkursów to już bardziej. Pomijam fakt, że Lexusa miałeś wpisanego w profil - IScośtam, chyba IS200?
Nie ma, Omen. I dobrze wiesz, że nie ma. Alfa Giulia to auto adresowane do ludzi, jeżdzących BMW serii 3, dalej Audi A4, Lexus IS własnie, Infiniti Q50, jaguar, itd. szukaj dalej wsród aut tego poziomu. No to zestaw wartości sprzedaży BMW 3 albo Audi A4 ewentualnie Lexusa i masz odpowiedź. Kto tutaj zaklina rzeczywistość?
Rzecz w tym, że nabywców tych marek przekonać szczególnie trudno do zmiany. Bo nie mają podstaw. Te marki mają pewniejszą historię i image. A nowi? skąd mają przyjść nowi?
Natomiast Stelvio może pojechać na rosnącym wciąż popycie na SUVy. Klienci jeszcze tutaj nie są, ze tak powiem, sformatowani, a coraz to nowa marka wystawia SUVa. I to SUVy rózne, małe duże i inne:) Ten rynek jest bardziej plastyczny, tak bym powiedział.
Jak nie ma klienta to czemu sie sprzedaje i coagnie pozycje marki do gory?
Kolejne dane w NL.
Sprzedaz Giuli w 2016 - 258 sztuk
Styczen 2017 - 119..
Alfa wygrywa konkusy piękności od "zawsze". Ale ostatni sprzedający sie piękny model przestał być produkowany w 2005 roku a wersja sportwagon chyba rok później.
Nawet Pana piękna Giulietta rynków nie podbiła, jak auta z jej klasy z konkurencji, prawda?
- - - Updated - - -
Panie Omen.... wie Pan, że założona sprzedaż aut marki Alfa Romeo przekracza 400 TYSIĘCY SZTUK ROCZNIE? To są założenia ogłaszanie publicznie przez Haralda Westera, Sergio Marchionne i innych bossów FCA. O czym Pan więc pisze, że auto się sprzedaje, jak na dziś mamy sprzedaż roczną na poziomie ok. 70 tysięcy?
Porozmawiamy, jak wspólnymi siłami Giulietty, Mito, Stelvio i Giulii (plus kwiatek do kożucha, czyli 4C) siegniemy liczby co najmniej czterokrotnie wyższej w skali roku...
A to nadal będzie za mało, jak na plany firmy. Nadal dużo za mało. A dodatkowo dzieje się to w sytuacji wieloletnich opóźnień. Takie są realia biznesowe, na tym polega wiedza i myślenie a nie wiara.
Nie wiemy, ile lat wytrzymają księgowi FCA. Tego nie wiemy.
Na razie planują kolejne wynalazki z grupy suv-crossover'owej. To na pewno cieszy księgowych - nas trochę mniej... :(
http://www.motorbox.com/auto/magazin...otorbox.com%29
A ja mam 191 i się nie garbię z tyłu Giulii, chyba jakieś różne robią, ech. Włosi, spasowanie raz się uda, raz nie... :P
może masz krótszy odwłok i dłuższe nogi ;))) albo niską twarz? :)
Załącznik 222357
Dlaczego Cie to nie cieszy? Każdy model z polki "dla kosmetyczki" da pieniądze na jakis ciekawszy model. AR to marka jak każda inna wiec liczy tylko na zyski, na nic więcej. Na modelach dla pasjonatów wiele zarobić sie nie da, ale juz dla ogółu - jak najbardziej. Model dla pasjonatów moze wojowac na rynku i robic dla marki dobry marketing, ale firma nie moze liczyć ze udźwignie cała sprzedaż tylko na jego barkach.
Punktowanie każdej twojej wypowiedzi to fala chamstwa :). No nic, żal z tobą dyskutować. Giulia z tyłu ciasna, cupholderów nie ma. Najlepsze jest 156 FL.
Jak mawia klasyk - nikt ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne.
Fakty są takie, że ilość zamówień w PL stale się zwiększa, okres oczekiwania niestety się wydłuża. Nie wiem ile w innych krajach trzeba czekać, ale tutaj 2-3 miesiące minimum.
Na stocku są mało atrakcyjne modele w jeszcze dosyć wysokich cench, zobaczymy co będzie w kwietniu/maju.
Aha - maleje za to liczba salonów z autoryzacją. FCA chce mieć porządne salony AR, stąd np. buduje się nowy Carserwis. Ale kilka starych salonów zniknie z mapy.
Ja pozwolę nawiązać sobie do wymienionej konkurencji i chciałbym zwrócić szczególna uwagę na Lexusa IS, bo jego sprzedaż odzwierciedla porównanie jabłek do jabłek (czyli sedan-sedan). W przypadku C klasy, 3-ki i A4 wolumeny zawyżają wersje w kombi, ktore stanowią większość sprzedazy. Na leftlane można sobie podpatrzyć dane za wrzesień wskazujące, że w swojej kategorii (sedany premium) Giulia uplasowała sie na czwartym miejscu (tuż za niemiecka trójca). I niewiele zabrakło jej, zeby wskoczyć na podium (a to w okresie, kiedy nie były jeszcze dostępne silniki benzynowe!). Teraz jak dochodzą benzynki, veloce i q4, to na pewno bedzie lepiej. Ale nawet w tak okrojonej ofercie jak ta, ktora mieliśmy na jesieni Giulia i tak wykręciła lepszy wynik niz IS przywoływany jako przykład samochodu, po którego klienci sięgają chętniej. Późniejszym wieczorem postaram sie wkleić linki z danymi potwierdzającymi moje uwagi.
Cytat:
Sporo osób dostrzega tutaj ciemniejsze strony i je wskazuje.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...#ixzz4ZFcSOV00
Anderson, rzeczywiście dostrzegasz tylko ciemną stronę mocy :)Cytat:
Biała odpada, przód jak szturmowiec z Gwiezdnych Wojen
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...#ixzz4ZFdXOUk1
Proszę, ignorujcie spam.
Nie warto poświęcać mu uwagi.
A Giulia zdobyła już całkiem sporo bardzo różnych nagród i wyróżnień w świecie motoryzacji. Tyle o gustach i potencjalnych klientach.
Tu mamy 2 metrowca https://youtu.be/Ef7HJD_o3lQ?t=16m50s
Nie zgodzę się, że klasyczne modele czyli samochód miejski, kompakt oraz średnie sedan + kombi to samochody dla pasjonatów, przecież to są klasyczne formaty rynkowe. Rozumiem konieczność dostosowania się do realiów rynku, ale po wycofaniu Mito /pewnie w przyszłym roku/ w ofercie pozostaną leciwa Giulietta, Giulia oraz 2 a może nawet 3 suv'o-crossovery. Czy taki profil powinna mieć marka kojarzona raczej ze sportem ? Oczywiście Stelvio jest zapewne najbardziej sportowym suv'em w stawce ale to nadal klocek określonego formatu. Jakby był jeden -to ok, ale dalsze podążanie tą drogą nie przekonuje mnie. I suv'a i tak nigdy nie kupię, sorry
I znów mamy to co zwykle w życiu, dylemat czy być raczej konserwatywnym czy "postępowym" choć czasem wcale inaczej nie znaczy lepiej. Każdy może przedstawiać swoje argumenty i mieć trochę racji. Żeby nie tworzyć off-topicu pozwolę sobie na rèsumè - mam nadzieję że zawsze pozostaną w ofercie AR jakieś nie-suvy, żebyśmy mogli je kupować :) Myślę, że z tym wnioskiem wszyscy się zgodzą.
Też mam nadzieję, że cały czas będą "zwykłe" samochody bo te "duże" są po prostu nieekonomiczne. Chyba, że zmieni się coś w prawie albo cena ropy spadnie o połowę a drogi i miejsca do parkowania będą szersze. W sumie to już w galeriach pojawiają się miejsca XXL i nie są specjalnie dla rodzin czy kobiet w ciąży bo ci mają osobne.
No to wejdź sobie z kolega do odpowiednika BMW, a już szczególnie wejdź sobie do 4 Gran Coupe - ja rozważam ten samochód zamiast Giuli, bo chcę liftbacka albo jakieś zgrabne kombi, a tego AR nie chce mi zaoferować póki co. W każdy mrazie w 4 GC ja (187cm) dotykam głową podsufitki cały czas, właściwie to jest źle. Siedziałem tez w innych samochodach przez ostatni rok, ot choćby w Mondeo, a nawet Skoda Superb tam to samo. W Giuli uważam jest OK, w żadnym średnim sedanie nie będzie miejsca dla 2-u metroca. Poza tym większość ludzi jeśli już kogoś wozi (bo większość 95% czasu wozi tylko siebie) na tylnym siedzeniu to dzieci, nie ma więc problemu, ewentualnie podwiezie się kogoś ze znajomych parę km, z tyłu możesz usadzić niższe osoby, albo jeśli wszyscy wysocy to najwyżej się chwilę pomęczą.
Co do uchwytów to ktoś inny odpisał, ja na to nie zwracałem uwagi bo nie jeżdżę z kawą, ot żeby się nie oblać i nie wjechać w kogoś - kawę pije się na parkingu robiąc sobie mały odpoczynek.
Jak tam z jazdami testowymi Veloce? Są w ogóle? Jest coś w Poznaniu?
Na pewno jest w parku FCA.
Jest spore prawdopodobieństwo że uda mi się ją zgarnąć w połowie maja :)
Może wcześniej da radę. Pracuje nad tym zaufany człowiek :) Napiszę jak się jeździ jak tylko dostanę w swoje łapy :P
No nie zawsze, ja często jeżdzę na wyjazdy czterosobowe na nieco dłuższe trasy, typu kilkaset kilometrów. No cóż, za linię nadwozia czymś trzeba zapłacić. Pamiętam, jak sie z Vectry do Insignii przesiadałem: w Vectrze z tyłu moglem obalać kielony, bez problemu:) w Insignii było już jednak podobnie, jak w Giulii. Albo troszkę jednak lepiej. Resume: duże auto, raczej mało miejsca.
- - - Updated - - -
Ty masz naprawdę jakiś problem z tą 159. Ilość twoich wpisów, negatywnych albo kpiących z tego auta, zastanawia. Co to znaczy "w produkcji teoretycznie"? Ostatni egzemplarz zjechał z taśmy w końcu października 2011, w salonach było w 2012 jeszcze, do wyczerpania. Kto mówi, że była ona "genialna"? Była na pewno piękna i ponadczasowa stylistycznie. Takie jest zdanie miażdżącej części opinii, wyrażane również w mediach. Także niemieckich. Do dziś na ulicy to auto przyciąga uwagę, mimo, że od ponad pięciu lat nie jest już produkowane.
daj już spokój, to się nudne lubi. Masz tego swojego mumina, który wygląda pociesznie, to miej. Na szczęście Giulia w strone mumina nie poszła.
- - - Updated - - -
Chamskich, niemerytorycznych odzywek nie nazywaj "punktowaniem". Tak samo mnie wypunktowałeś teraz: wskaż, gdzie ja napisałem, że 156 FL jest najlepsza?? To własnie idealny przykład twojego "punktowania". Do pomyłki w sprawie uchwytu na kubek przyznałem się, zdarza się. Sprzedaż wzrasta w Polsce... No szalenie wzrasta: auto od paru miesięcy jest w sprzedaży, ileż to dotąd w Polsce ich sprzedano? Zestawisz to z konkurencją?
Czy mógłbyś przestać manipulować?
Co jest od od paru miesięcy w sprzedaży, diesel? benzyna 2.0, Q4 ? Czego się spodziewasz, cudu?
Bardzo dobrze wiesz, że diesel realnie był do kupienia od końca wakacji, akcyza przy tej pojemności i klekot nie do końca każdemu pasuje, benzyna dopiero teraz wchodzi, a na Q4 trzeba poczekać.
I z czym to zestawiasz, z markami samochodów RWD które są całe lata i dekady na rynku?
Pytam się po co? By po raz kolejny brzdąkać tę samą melodię i wytykać tu wszystkim klapki na oczach? To uwolnij się od nas, fanatyków i idź narzekać gdzie indziej.
Chcesz uchodzić na krytyka a przeoczyłeś nawet taką oczywistość jak schowek na kubki.
A to o jakim aucie jest?
Punktowany jesteś na każdym kroku i dobrze o tym wiesz. Diesle od końca wakacji, benzyny od jesieni, Veloce właściwie dopiero przyjechały pojedyncze egzemplarze.
A i tak już ci wielokrotnie ktoś pokazywał, że pierwsze miesiące są lepsze niż 159, ale ty wybierasz tylko posty które pasują do twoich teorii. Idź obal kielona, to jest właśnie ten poziom.
Ja mam poważne wątpliwości czy on w ogóle siedział w tym aucie. Bo nie jeździł to raczej jestem przekonany. Kubków nie znalazł, chociaż są. Z tyłu ciasno, chociaż 2metrowy Zachar miał inne zdanie.Cytat:
Napisał Quadrifoglio156
Szkoda dyskutować, trzeba ignorować.
Dzisiaj pocztą przyszła do mnie miła niespodzianka:
Załącznik 222594
Zaproszenie od Alfy na tor millbrook Proving Ground w bedfordshire. To się nazywa promocja i dbanie o klienta! Event jest w sobotę 4 marca. Mam cichą nadzieję, że będzie Giulia Q! Dzwonię potwierdzć!
Muszę przyznać że w UK jest zupełnie inne podejście do klienta niż w Polsce. Pisałem to już wcześniej i powtórzę jeszcze raz: Polska nie jest znaczącym rynkiem dla Alfy i dlatego promocja modelu jak i obsługa klienta kuleją.
Pojeździłem dziś chwilkę Julką - jest u nas w firmie 1 sztuka. 150 koni manual z pakietem flota. Zakochałem się w tym autem, nawet w wesji podstawowej. Nie ma porównania do 159 czy chodzi o prowadzenie czy o wykończenie. Nawet ten diesel nie drażni mnie. Poczułem się jak w dobrze skrojonym garniturze.... Piękne auto...
Wiem, dlatego mówię, że muszę się tam przejść, kupić Giulię, to może mi przyślą zaproszenie na jazdę po torze :D