Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Na pewno jest w parku FCA.

Jest spore prawdopodobieństwo że uda mi się ją zgarnąć w połowie maja
    Może wcześniej da radę. Pracuje nad tym zaufany człowiek Napiszę jak się jeździ jak tylko dostanę w swoje łapy

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    NPoza tym większość ludzi jeśli już kogoś wozi (bo większość 95% czasu wozi tylko siebie) na tylnym siedzeniu to dzieci, nie ma więc problemu, ewentualnie podwiezie się kogoś ze znajomych parę km, z tyłu możesz usadzić niższe osoby, albo jeśli wszyscy wysocy to najwyżej się chwilę pomęczą.
    .
    No nie zawsze, ja często jeżdzę na wyjazdy czterosobowe na nieco dłuższe trasy, typu kilkaset kilometrów. No cóż, za linię nadwozia czymś trzeba zapłacić. Pamiętam, jak sie z Vectry do Insignii przesiadałem: w Vectrze z tyłu moglem obalać kielony, bez problemu w Insignii było już jednak podobnie, jak w Giulii. Albo troszkę jednak lepiej. Resume: duże auto, raczej mało miejsca.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    MiPonadczasową przepiękną i genialną 159 produkowano teoretycznie 7 lat, bo praktycznie uzbierałoby się tego pewnie 5 lat. .
    Ty masz naprawdę jakiś problem z tą 159. Ilość twoich wpisów, negatywnych albo kpiących z tego auta, zastanawia. Co to znaczy "w produkcji teoretycznie"? Ostatni egzemplarz zjechał z taśmy w końcu października 2011, w salonach było w 2012 jeszcze, do wyczerpania. Kto mówi, że była ona "genialna"? Była na pewno piękna i ponadczasowa stylistycznie. Takie jest zdanie miażdżącej części opinii, wyrażane również w mediach. Także niemieckich. Do dziś na ulicy to auto przyciąga uwagę, mimo, że od ponad pięciu lat nie jest już produkowane.
    daj już spokój, to się nudne lubi. Masz tego swojego mumina, który wygląda pociesznie, to miej. Na szczęście Giulia w strone mumina nie poszła.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Punktowanie każdej twojej wypowiedzi to fala chamstwa . No nic, żal z tobą dyskutować. Giulia z tyłu ciasna, cupholderów nie ma. Najlepsze jest 156 FL.
    Jak mawia klasyk - nikt ci nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne.

Fakty są takie, że ilość zamówień w PL stale się zwiększa,.
    Chamskich, niemerytorycznych odzywek nie nazywaj "punktowaniem". Tak samo mnie wypunktowałeś teraz: wskaż, gdzie ja napisałem, że 156 FL jest najlepsza?? To własnie idealny przykład twojego "punktowania". Do pomyłki w sprawie uchwytu na kubek przyznałem się, zdarza się. Sprzedaż wzrasta w Polsce... No szalenie wzrasta: auto od paru miesięcy jest w sprzedaży, ileż to dotąd w Polsce ich sprzedano? Zestawisz to z konkurencją?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Sprzedaż wzrasta w Polsce... No szalenie wzrasta: auto od paru miesięcy jest w sprzedaży, ileż to dotąd w Polsce ich sprzedano? Zestawisz to z konkurencją?
    Czy mógłbyś przestać manipulować?
    Co jest od od paru miesięcy w sprzedaży, diesel? benzyna 2.0, Q4 ? Czego się spodziewasz, cudu?
    Bardzo dobrze wiesz, że diesel realnie był do kupienia od końca wakacji, akcyza przy tej pojemności i klekot nie do końca każdemu pasuje, benzyna dopiero teraz wchodzi, a na Q4 trzeba poczekać.

I z czym to zestawiasz, z markami samochodów RWD które są całe lata i dekady na rynku?
    Pytam się po co? By po raz kolejny brzdąkać tę samą melodię i wytykać tu wszystkim klapki na oczach? To uwolnij się od nas, fanatyków i idź narzekać gdzie indziej.
    Chcesz uchodzić na krytyka a przeoczyłeś nawet taką oczywistość jak schowek na kubki.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Chamskich, niemerytorycznych odzywek nie nazywaj "punktowaniem". Tak samo mnie wypunktowałeś teraz: wskaż, gdzie ja napisałem, że 156 FL jest najlepsza?? To własnie idealny przykład twojego "punktowania". Do pomyłki w sprawie uchwytu na kubek przyznałem się, zdarza się. Sprzedaż wzrasta w Polsce... No szalenie wzrasta: auto od paru miesięcy jest w sprzedaży, ileż to dotąd w Polsce ich sprzedano? Zestawisz to z konkurencją?
    A to o jakim aucie jest?
    Ale ostatni sprzedający sie piękny model przestał być produkowany w 2005 roku a wersja sportwagon chyba rok później.
    Punktowany jesteś na każdym kroku i dobrze o tym wiesz. Diesle od końca wakacji, benzyny od jesieni, Veloce właściwie dopiero przyjechały pojedyncze egzemplarze.
    A i tak już ci wielokrotnie ktoś pokazywał, że pierwsze miesiące są lepsze niż 159, ale ty wybierasz tylko posty które pasują do twoich teorii. Idź obal kielona, to jest właśnie ten poziom.

Cytat Napisał Quadrifoglio156
    Chcesz uchodzić na krytyka a przeoczyłeś nawet taką oczywistość jak schowek na kubki.
    Ja mam poważne wątpliwości czy on w ogóle siedział w tym aucie. Bo nie jeździł to raczej jestem przekonany. Kubków nie znalazł, chociaż są. Z tyłu ciasno, chociaż 2metrowy Zachar miał inne zdanie.
    Szkoda dyskutować, trzeba ignorować.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Dzisiaj pocztą przyszła do mnie miła niespodzianka:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0519.jpg
Wyświetleń:	41
Rozmiar:	52.9 KB
ID:	222594

Zaproszenie od Alfy na tor millbrook Proving Ground w bedfordshire. To się nazywa promocja i dbanie o klienta! Event jest w sobotę 4 marca. Mam cichą nadzieję, że będzie Giulia Q! Dzwonię potwierdzć!

Muszę przyznać że w UK jest zupełnie inne podejście do klienta niż w Polsce. Pisałem to już wcześniej i powtórzę jeszcze raz: Polska nie jest znaczącym rynkiem dla Alfy i dlatego promocja modelu jak i obsługa klienta kuleją.
    Ostatnio edytowane przez Dymo ; 23-02-2017 o 13:09
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Pojeździłem dziś chwilkę Julką - jest u nas w firmie 1 sztuka. 150 koni manual z pakietem flota. Zakochałem się w tym autem, nawet w wesji podstawowej. Nie ma porównania do 159 czy chodzi o prowadzenie czy o wykończenie. Nawet ten diesel nie drażni mnie. Poczułem się jak w dobrze skrojonym garniturze.... Piękne auto...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post

Zaproszenie od Alfy na tor millbrook Proving Ground w bedfordshire. To się nazywa promocja i dbanie o klienta! Event jest w sobotę 4 marca. Mam cichą nadzieję, że będzie Giulia Q! Dzwonię potwierdzć!

Muszę przyznać że w UK jest zupełnie inne podejście do klienta niż w Polsce. Pisałem to już wcześniej i powtórzę jeszcze raz: Polska nie jest znaczącym rynkiem dla Alfy i dlatego promocja modelu jak i obsługa klienta kuleją.
    Zazdroszczę. Muszę się przejść do salonu w Cardiff i wkupić w łaski

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Zazdroszczę. Muszę się przejść do salonu w Cardiff i wkupić w łaski
    mi się wydaje żę traktują mnie trochę lepiej bo kupiłem u nich Mito...
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Wiem, dlatego mówię, że muszę się tam przejść, kupić Giulię, to może mi przyślą zaproszenie na jazdę po torze

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Dymo Zobacz post

Może i w Polsce się tego doczekamy.

Ducati ma dziś premierę w Polsce i mnie dealer zaprosił. Nie mam czasu iść, ale to miłe.