Kurczę, a jednak na Lambo z silnikiem VW/Audi klienci się znaleźli ;)
Printable View
No ale tutaj jesteśmy w 100% zgodni - ja też wolę Busso i 2,9 z Ferrari. Ale tych silników albo nie ma (Busso) albo są nie dla zwykłych zjadaczy chleba, no bo umówmy się, niewielu stać na auto za 400tys. Natomiast dla większości ludzi jest mdły i bez wyrazu silnik który w mojej opinii po porównaniu z TFSI wypada blado i nie ma za grosz charakteru - tego właśnie, czego w Alfie szukam.
Busso od 14 lat nie produkują, dajcie spokój... "Ale to już było i nie wróci więcej..."
Właściciele BMW też ze łzą w oku wspominają M30, M50 czy M52.
Ja tam wolałbym TFSI. Bo te motory pokroju R5 2.5, V6 3.0 i V8 4.0 to rewelacja ;)
Na marginesie ciekawostka, mamy teraz na warsztacie blacharskim u mnie w robocie Lamborghini Murcielago i wiecie co...
Korek od wlewu płynu chłodniczego jest identyczny jak w moim Punto I z 1999 roku :D
Patrz jakie miałeś prestiżowe auto. Dali ci korek wlewu z Lambo!
Takie fajne te TFSI:
https://www.youtube.com/watch?v=VAsKLRRuSPI
- - - Updated - - -
Czyli lepiej pędzony na przód 4-cylindrowiec, niż najlepiej jeżdżący sedan z czasem 5,2 sek do setki, bo "mdły i bez wyrazu"? Jak dla Ciebie liczy się "brum brum", to zawsze można kupić BMW z dźwiękami silnika z głośników :).
Wszyscy sobię życzą unikatowej technologii i silników z ferrari ale jakoś nie widać aby byli zainteresowani kupnem auta z takim silnikiem. Więc dla kogo mają te auta robić? Dla ludzi pokroju "ja wole" ale kupie może używkę za 10 lat?
Pełna zgoda, sam się spotkałem z takim podejściem wielokrotnie a nawet zrobiłem test w ADF gdzie podałem sprzedawcy kasę za ile chce kupić auto i jakie mnie interesuje i prosiłem o kontakt jeśli są zainteresowani i powiem, ze nie było to 50 tys. zl. tylko dużo więcej. Skończyło się totalna zlewka. Ale tutaj to się wiąże wszystko właśnie z tym co pisałem powyżej. Niesamowite, ze czułem się jakbym wyrywał auto takie jakie chce. Czyli tutaj znowu wrażenie kontakt z klientem PR. Ludzie z AR zachowują się jakby fabryki marki niewyrabiany z produkcja samochodów w stosunku do zamówień.