Brawo Ty.
Ja też, tyle, że cierpliwie.
Printable View
Zależy mi na szczegółach tej informacji, jako że nie wiem czy ewentualnie zamawiać nawigację czy nie. Chciałbym korzystać z Android Auto, pytanie tylko czy z zamawianymi na dziś autami to będzie działać. I czy można zamówić większy ekran w Giuli bez nawigacji. Ktoś ma może odpowiedzi na to? :)
pytaj dealera, niech sie dowie przez Fca polska od Włochów i odpowiedz zarzadaj na pismie na wszelki wypadek gdyby zrobili Cie w konia zmieniajac plany (przynajmniej bedzie podkladka do ew roszczen). wspominam tez o tym bo ktos na alfaholikach wspominal ze kupowal auto jakiegos fiata chyba, duza navi miala byc kompatybilna z mapami tomtoma a okazalo jak juz auto odebral ze akurat ta navi uzywa jakis badziewnych map, slabo zaktualizowanych i jeszcze trzeba bylo je kupowac za gruba kase od fca.
Teoretycznie to będzie możliwe :)
Tu chyba to niemożliwe :( Tylko z Alfa Connect Nav.
Imho 6.5' W zupełności wystarcza nawet do nawigacji. Tylko zrobili taką dużą ramkę, że teraz wygląda jak za mały :)
Ten przed kierowcą mniejszy też by wystarczył tylko beznadziejnie jest tam zaprojektowany interfejs. W ogóle w tym samochodzie nie ma zegarka w wygodnym miejscu. Jeden jest czcionką chyba 5px na dole z lewej na głównym ekranie a na tym przed kierowcą jest tylko na jednej podstronie z prędkością. Jak chcesz sobie podglądać spalanie to już nie ma zegarka. Miejsce jest ale chyba zapomnieli. W większej wersji wyświetlacza zdaje się, że zegarek jest na każdym ekranie.
Załącznik 222982
łooo
Wygląda super! Ten ciemny szklany dach do czerwonego idealnie. Jeszcze czarne felgi :)
Gratuluję.
Rozumiem, że nocka minie na jazdach :D
Ło! Ten dach wygląda extra!
Załącznik 222996Załącznik 222997Załącznik 222998
Wygląda świetnie.
To będzie pierwsza Veloce testowana na forum, jestem ciekaw wrażeń.
Tymczasem. Myślicie, że to dotrze do nas? Veloce pack:
Załącznik 223011
Dokładnie tak, docelowo będzie moja. Tymczasem, tak jak pisałem też wcześniej, przesiadam się na co innego, ale Veloce potestuję na tyle ile będę mógł.
Wczoraj za bardzo nie było czasu, więc była tylko wieczorna przejażdżka po Warszawie.
Zgadzam się, że w takiej konfiguracji robi wrażenie - na stacji benzynowej pod Carserwisem tuż po odbiorze wzbudziła sporą uwagę.
Automat bajka, dach poezja, mocy pod dostatkiem, ale więcej wrażeń po weekendzie jak zrobię trasę.
Na razie tylko jedna dygresja - Sergio, dlaczego nie V6...
PS. Dzisiaj wyjeżdża kolejna Giulia z Carserwisu (biznesowa, nie Veloce), a pod pelerynką czeka na odbiór biała Q. Także wydaje się, że jest ruch w interesie.
http://jalopnik.com/heres-how-much-p...ium=socialflow
nie wiem czy bylo
ale z 505 kuni zostalo sie niecale 400... 392 zeby byc precyzyjnym.
nadal twierdzę że to żenada przez wielkie Ż.
ciekawe jak parametry trzymaja wersje "cywilne" ;)
w
Wichura, to podstawowy czerwony czy Monza Red?
Przecież 392HP na kolach to jest rewelacyjny wynik. Artykul jest tylko tendencyjny. Jak widac pudelkowy przekaz psozedl w świat.
Przeciez nie wiesz z jakiej bazy wyszli
troche to smieszne, ktos cos napisze zlego o guilii o co poniektorym od razu pazurki wyskakują...
moze jednak trochę realizmu, przecież nie to jest pierwszy z brzegu test pokazujacy zaniżoną -> o wiele moc faktyczną od deklarowanej.
wiec cos musi byc na rzeczy.
ale jak chcecie mozecie mnie ukamienowac za herezje :)
w
Ciekawie na jakim paliwie ją hamowali. Może na PB95, tak jak Autocentrum i Motor, a później fama poszła w świat, że nie trzyma mocy... Silnik jest przystosowany do PB98
Własnie w tym rzecz, że to jest pierwszy lepszy test w wypadku tego auta. Co innego powtarzalny wynik z różnych źródeł, co innego pojedynczy, nie wiadomo według jakiej normy, w jakiej jednostce. Nie wiadomo nawet, czy silnik dotarty.
Poza tym zdrowy rozsądek mówi:
Pogea racing nie zgłaszali niczego takiego, a raczej by się pochwalili większymi przyrostami (bo większy przyrost między 400 a 600 w końcu) w stosunku do fabryki
Różnica jest tak ogromna, że aż trudno uwierzyć, że ktoś takiego babola by wypuścił, nawet FCA :D
Różnica w mocy akurat jest w granicach tego, jaka zwykle jest różnica między RWHP a mocą na silniku.
Może pokrętło DNA było przekręcone na "A" :)
Aż poszukałem pomiaru na hamowni w Łodyga Serwis na zlecenie Zachara z Autocentrum.
Załącznik 223012
Pomiar na PB95
Jestem na 90% przekonany, że pomiar, do którego odnosił się artykuł wrzucony przez @Suzumshi był równie rzetelnie przeprowadzony na paliwie PB95. Oczywistym jest zatem, że silnik przystosowany do paliwa PB98 na PB95 będzie miał mniejszą moc. Dywagacje na temat dotarcia, czy ustwienia pokrętła trybu jazdy uważam za niepotrzebne.
Tu kolega ma rację. Mierzona w tym teście jest moc przekazana na koła czyli RWHP, która może się różnić od mocy silnika do około 20 %. Wszystko w temacie...
Link do tego artykułu:
http://autoweek.com/article/luxury/h...get-its-wheels
aż obejrzałem wszystkie części z tej pani vloga... i zalany jest PB93
To ta?
Załącznik 223018
Jak na Veloce, to dobra cena.
http://www.carserwis.pl/samochody-no...o_giulia_14715
To dokładnie ten egzemplarz, ale wykorzystany przez Carserwis tylko do zdjęć reklamowych, bo to jest ogłoszenie do zamówienia Giulii do produkcji (od razu z rabatem jak widać).
Cena tego egzemplarza była trochę wyższa.
Swoją drogą najpierw wywalili wysokie ceny, a teraz dają rabat 15k na auta do produkcji.
jeszcze w kwestii pudelkow :)
http://jalopnik.com/the-new-alfa-rom...ium=socialflow
ot takie ficzery.....
tak tak... problemy mlodego wieku :D:D:D
niemniej jednak mozna sie wku.....rzyc... o takie rzeczy w aucie polki "premium" do ktorego FCA aspiruje Gulią za 400k pln :)