Do mokrej skrzyni ok 2.5-2.6, wtedy w sumie powinno być ok 2.8.
Printable View
Do mokrej skrzyni ok 2.5-2.6, wtedy w sumie powinno być ok 2.8.
Używał ktoś dodatków do skrzyni typu Archoil 9100 lub Liqui Moly Gear Protect 1007? Chciałbym coś zaradzić na haczącą skrzynię.
Ja tak samo.. chodzi lzej. Zwlaszcza przy mrozach dalo sie to odczuc
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Ja też wlałem Archoil'a 9100 razem z wymianą oleju. Biegi wchodzą dużo sprawniej, szczególnie jedynka na nierozgrzanej skrzyni.
U mnie też 1000 km też wskoczył nowy olej Penrite Pro Gear 75w85
Ostatnio wymieniałem olej w skrzyni na tutelle i też dopadło mnie to chrobotanie, tarcie. Zastanawiam się czy może mechanik wlał za mało oleju, powiedziałem mu że powinno być w okolicach 2,5l, ale ile wlał to nie wiem. Czy jest możliwość sprawdzenia jaki jest poziom czy na zasadzie tylko spuscić olej, zmierzyczyć i zalać ponownie? Oraz czy może się coś stać jeśli mam np.2,5litra wlane a doleje jeszcze 200-300ml?
Ja bym spuscil olej i bedziesz wiedział ile wlał bo 200 300 zostaje w skrzynie. Co to za mechanik ktory nie wie ile wlał? Pozniej sobie wlejesz ile chciał. Apropo samemu to chwila roboty a i pewność jest co w środku masz.pozdr
Zgodnie z zaleceniem producenta: "Butelka 250ml wystarcza nawet na 7 litrów oleju silnikowego lub na 2,5 litra oleju przekładniowego a w przypadku samochodów o mniejszych pojemnościach istnieje możliwość wykorzystania jednej butelki 250ml do silnika i skrzyni biegów."- u mnie poszło po prostu 250ml w mieszance z olejem i wlanie do skrzyni.