wieke obwodow pracije np 20min po wyl stacyjki. w moje giukietcie najglisniejsze piszczenie jest jak swieca lampki oswietlenia wnetrza, jak sie sciemnaja to dzeiek sie zmienia i głośność i czestotliwisc - taka niedoroba. w giulii tez sa brzeczki
Printable View
wieke obwodow pracije np 20min po wyl stacyjki. w moje giukietcie najglisniejsze piszczenie jest jak swieca lampki oswietlenia wnetrza, jak sie sciemnaja to dzeiek sie zmienia i głośność i czestotliwisc - taka niedoroba. w giulii tez sa brzeczki
Może jeszcze coś z niego będzie. Podładuj go, a swoją instalację sprawdź.
Tak czy inaczej warto przeczytać:
https://akubiz.biz/artykuly/9-Artyku...ozruchowe.html
"Odpowiedzialny sprzedawca powinien poinformować klienta, że montaż akumulator AGM pod maską nie jest wskazany. Temperatury jakie panują w komorze silnika w letnim okresie niemal eliminują AGM'a z możliwości stosowania go w tym właśnie miejscu. Dla akumulatorów typu AGM temperatury powyżej 50-55 st.C są „zabójcze”."
Pomiary zrobione.
Ładowanie trwało jakieś 24h.
Chwilę po ładowaniu i przeparkowaniu auta - 12.8V.
Dzień później 12.3V.
Dzień później 12.1V.
Pobór prądu około 0.25A bez włączonych świateł - po otwarciu samochodu z pilota i zamknięciu drzwi.
Jakieś sugestie Koledzy?
moim zdaniem masz gdzieś złodzieja prądu.
https://youtu.be/idVee78AQ_c
Myślę,że tam znajdziesz odpowiedź dlaczego masz niedoładowany akumulator.
Dzięki Piotriix - wysłuchałem, ale nie wiem jaka jest techniczna przyczyna tego, że ładowarka nie naładowała akumulatora - ładowanie rozłożone była na 3 części (jakieś 5h, potem 10h, a potem ostatnie 10h).
W BMW mam też AGM i po 6h godzinach akumulator był naładowany (pewnie inny stopień rozładowania). W Alfie ładowanie trwało łącznie około 24h. Myślę, że to nie jest kwestia wydajności ładowarki, a jedynie.. zużytego akumulatora, albo "złodzieja prądu".
Przerabiałem ten temat.
Kupiłem w końcu rekomendowany przez ten kanał prostownik i naładowałem tak jak to opisywali w swoich filmikach i w końcu mam naładowany akumulator jak trzeba.
W jednym z filmików robili testy ile trzeba czasu aby akumulator powrócił do pełnego naładowania po jednym rozruchu / a robili go jak było ciepło/ i wyszło im minimum 20 minut jazdy autem.