Ilość programowań o ile robił to po łączu. Jeśli robił to na stole, to nic nie zobaczysz po podłączeniu MES-em. Jak przeanalizujesz oprogramowanie, to dopiero wtedy można coś stwierdzić.
Printable View
Ilość programowań o ile robił to po łączu. Jeśli robił to na stole, to nic nie zobaczysz po podłączeniu MES-em. Jak przeanalizujesz oprogramowanie, to dopiero wtedy można coś stwierdzić.
Pacjent 2.0 JTDm, wywaliło checka, błąd DPF - wymień lub wyczyść filtr. Błąd skasowano, wrócił dnia następnego. Podpięcie kompa, zapchanie filtra ok. 18%, błąd skasowałem. Auto nie przechodzi w tryb awaryjny - jedzie normalnie.
W weekend zrobiłem trasę ok. 700km, podczas której błąd się nie pojawił. Wczoraj wyskoczył, podpięcie kompa, zapchanie filtra 86%, błąd skasowałem. Dziś ponowne podpięcie do kompa (błędu nie wypluł):
- zapchanie: 11%,
- różnica ciśnień: 6 mBar,
- ostatnia regeneracja: 2,9 km temu,
- średni przebieg pomiędzy 5 ostatnimi: 679 km,
- średni czas trwania 5 ostatnich: 553s,
- temp: 632.
Samochód jeździ w 99% trasą, miasta prawie nie widzi. Elektronika wariuje, czy DPF jest fizycznie zapchany?
czujnik ew. nieszczelne/ dziurawe wężyki.
Tam będziemy szukać. Dzięki!
Masz wszystko w normie jeśli chodzi o wypalanie może czujnik. temat był.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ck_engine.html
Nie skojarzyłem, ponieważ pojawiał się wyłącznie błąd "wyczyść / wymień DPF". Nigdy było błędu czujnika.
....
przebrnąłem cały temat i mam pytanie
wypalanie, jeżdżąc 99% rzędu co 450-650 dpfu , który jest od nowości oznacza, że powinienem już podjąć jakieś kroki? Jak czytam , takie wartości macie jeżdżąc po mieście, a w trasach to nawet 1000-1200
[MENTION=67423]pawel_159[/MENTION] sprawdź wężyki od DPF u mnie 1 był w dwóch częściach, a drugi rozpadł się po wzięciu w ręce :D