http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171092&stc=1
IMHO Giulia dużo ładniej :-)
Printable View
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171092&stc=1
IMHO Giulia dużo ładniej :-)
Wnętrze jest ascetyczne, skromne. Dobrze, że nie wpadli na pomysł wyświetlacza jak tablet w mercedesie (np. w A klasie). Ten w BMW wygląda na typ "glossy" (błyszczący), więc i odciski palców będzie widać. Ten w Giulii wygląda na matowy.
Przycisk start przypomina Ferrari
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171094&stc=1
Wg mnie też. Za wyjątkiem środkowych nawiewów typowo włoskie. Szkoda, że nie wymyślili przy konsoli centralnej jakiegoś nawiewu w stylu Ferrari Italia. Ale dla mnie i tak jest Mega.
Zamiast doszukiwać się elementów podobnych do tych z innych marek może warto byłoby poszukać odwołań do poprzednich modeli Alfa Romeo :).
Witajcie tak czytam ten temat i widzę że część osób jest typowymi fanatykami marki nie zdającymi sobie sprawy z tego że inne marki rozwijają się szybciej i lepiej. Skoro wg Was marka Alfa jest taka szczególna to dlaczego nie jest liderem sprzedazy? Tak wiem spisek niemieckich gazet, same kalumnie i głupota polskich nabywców.
Nigdy nie miałem Alfy ale np. 166 lub 159 podoba mi się bardzo, nowa Gulia również i nie wnikam czy jest podobna do Mazdy lub BMW. Ja widzę kłopot marki gdzie indziej, rozglądam się właśnie za nowym autem w granicach 65 tyś zł, oczywiście wstąpiłem do salonu AR gdzie oglądałem Mito – wsiadając do auta (bieda wersja) około 59 tyś na dzień dobry przywitał mnie skrzypiący podłokietnik, kurde w nowym aucie w salonie wszystko powinno być na błysk. Umówmy się że jakość plastików i wygląd deski to porażka – wg mnie bardzo podobne do Punto. Miły pan skonfigurował mi Mito które wyszło około 65 tysi, ale kurde dlaczego trzeba dopłacić prawie 2K za to żeby auto było zarejestrowane na 5 osób? Automatycznie Mito odpadło w przedbiegach – takie auto powinno kosztować max 55 tysi, bo marka marką, design designem, ale cena musi być w miarę adekwatna do produktu. Giulietta z oczywistych względów odpadła od razu (nie stać mnie na nią) Śmiejecie się tu ze Skody (typowe auto dziadka) ale nowa fabia kombi Style z DSG i silnikiem 110 koni da się kupić za 62 tysie, pomijam utratę wartości po trzech latach. I można się tu podniecać historią marki włoskim stylem i pięknym designem – ale zejdźcie na ziemie – na dziś marka AR to umierający konar marki FIAT. Gulia ma szanse ale nie w segmencie ludzi którzy od lat pomykają BMW, Lexusem lub Mercem, których nie interesuje różnica w przyspieszeniu o 0,5 sekundy do setki. Gulia wg mnie powinna przejąc użytkowników nowego Mondeo, Insygni, C5 lub Mazdy 6 i to w wersji podstawowej, a nie kosmicznej Ferrari której może w Polsce sprzedadzą 1 szt albo wcale. I co z tego że kevlar, ceramiczne zaciski jak ludzie policzą koszt serwisu i kupią nowego SuperB. Czytając co niektóre odpowiedzi to mam wrażenie że wszyscy tutaj jeżdżą autami po pół bani a reszta szrotami które nie maja znaczka AR, część krytykujących nawet nie siedziała w Maździe 6 nie mówiąc na wykartkowaniu się na nią a piszą że kupa. Rynek oceni czy Gulia się przyjmie czy nie, ale musi przy tym pójść w parze marketing, reklama, jakość produktu, koszt zakupu i koszt serwisu. Jeśli makarony wszystko to wzięły pod uwagę powinien z tego samochodu być hit. Pozdrawiam wszsystkich Bartek
No i jest coś w rodzaju schowka przy lewarku skrzyni na podręczne rzeczy typu klucze, telefon. Brakuje mi tego w 159
Pytanie, ile musi być Alfy Romeo w Alfie Romeo, żeby fani Alfy Romeo zaakceptowali Alfę Romeo? :P Prawda taka, że nie ma takiego, co by wszystkim dogodził, a każdy też lubi czasem ponarzekać ;) Ale za cholerę nie widzę sensu w tym porównywaniu do BMW :P Równie dobrze można ją porównać do Jaguara XE albo Subaru Legacy, a i tak nadal nie będzie to miało zbytnio sensu.
Cieszę się, że nowa Alfa nie wygląda jak 159 po lifcie... owszem 159 jest super ale taką alfę robi się raz i pora na kolejną a nie tak jak jest w Audi czy BMW że każdy jest w stanie przewidzieć jak będzie wyglądały kolejne modele a te które już są ciężko jest odróżnić od Siebie....
Mam nadzieję, że każda Alfa będzie inna i jak zrobią np. SUVa to nie będzie to podniesiona Gulia tylko zupełnie coś innego.
ps: Wątpię żeby ktokolwiek pomylił Gulie z jakimś BMW czy Jaguarem... od razu widać że to coś innego.... że to ALFA....