IMHO Giulia dużo ładniej :-)
IMHO Giulia dużo ładniej :-)
Wnętrze jest ascetyczne, skromne. Dobrze, że nie wpadli na pomysł wyświetlacza jak tablet w mercedesie (np. w A klasie). Ten w BMW wygląda na typ "glossy" (błyszczący), więc i odciski palców będzie widać. Ten w Giulii wygląda na matowy.
Przycisk start przypomina Ferrari
![]()
Ostatnio edytowane przez cra3y ; 26-06-2015 o 13:22
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Wg mnie też. Za wyjątkiem środkowych nawiewów typowo włoskie. Szkoda, że nie wymyślili przy konsoli centralnej jakiegoś nawiewu w stylu Ferrari Italia. Ale dla mnie i tak jest Mega.
Zamiast doszukiwać się elementów podobnych do tych z innych marek może warto byłoby poszukać odwołań do poprzednich modeli Alfa Romeo.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Witajcie tak czytam ten temat i widzę że część osób jest typowymi fanatykami marki nie zdającymi sobie sprawy z tego że inne marki rozwijają się szybciej i lepiej. Skoro wg Was marka Alfa jest taka szczególna to dlaczego nie jest liderem sprzedazy? Tak wiem spisek niemieckich gazet, same kalumnie i głupota polskich nabywców.
Nigdy nie miałem Alfy ale np. 166 lub 159 podoba mi się bardzo, nowa Gulia również i nie wnikam czy jest podobna do Mazdy lub BMW. Ja widzę kłopot marki gdzie indziej, rozglądam się właśnie za nowym autem w granicach 65 tyś zł, oczywiście wstąpiłem do salonu AR gdzie oglądałem Mito – wsiadając do auta (bieda wersja) około 59 tyś na dzień dobry przywitał mnie skrzypiący podłokietnik, kurde w nowym aucie w salonie wszystko powinno być na błysk. Umówmy się że jakość plastików i wygląd deski to porażka – wg mnie bardzo podobne do Punto. Miły pan skonfigurował mi Mito które wyszło około 65 tysi, ale kurde dlaczego trzeba dopłacić prawie 2K za to żeby auto było zarejestrowane na 5 osób? Automatycznie Mito odpadło w przedbiegach – takie auto powinno kosztować max 55 tysi, bo marka marką, design designem, ale cena musi być w miarę adekwatna do produktu. Giulietta z oczywistych względów odpadła od razu (nie stać mnie na nią) Śmiejecie się tu ze Skody (typowe auto dziadka) ale nowa fabia kombi Style z DSG i silnikiem 110 koni da się kupić za 62 tysie, pomijam utratę wartości po trzech latach. I można się tu podniecać historią marki włoskim stylem i pięknym designem – ale zejdźcie na ziemie – na dziś marka AR to umierający konar marki FIAT. Gulia ma szanse ale nie w segmencie ludzi którzy od lat pomykają BMW, Lexusem lub Mercem, których nie interesuje różnica w przyspieszeniu o 0,5 sekundy do setki. Gulia wg mnie powinna przejąc użytkowników nowego Mondeo, Insygni, C5 lub Mazdy 6 i to w wersji podstawowej, a nie kosmicznej Ferrari której może w Polsce sprzedadzą 1 szt albo wcale. I co z tego że kevlar, ceramiczne zaciski jak ludzie policzą koszt serwisu i kupią nowego SuperB. Czytając co niektóre odpowiedzi to mam wrażenie że wszyscy tutaj jeżdżą autami po pół bani a reszta szrotami które nie maja znaczka AR, część krytykujących nawet nie siedziała w Maździe 6 nie mówiąc na wykartkowaniu się na nią a piszą że kupa. Rynek oceni czy Gulia się przyjmie czy nie, ale musi przy tym pójść w parze marketing, reklama, jakość produktu, koszt zakupu i koszt serwisu. Jeśli makarony wszystko to wzięły pod uwagę powinien z tego samochodu być hit. Pozdrawiam wszsystkich Bartek
No i jest coś w rodzaju schowka przy lewarku skrzyni na podręczne rzeczy typu klucze, telefon. Brakuje mi tego w 159
Pytanie, ile musi być Alfy Romeo w Alfie Romeo, żeby fani Alfy Romeo zaakceptowali Alfę Romeo?Prawda taka, że nie ma takiego, co by wszystkim dogodził, a każdy też lubi czasem ponarzekać
Ale za cholerę nie widzę sensu w tym porównywaniu do BMW
Równie dobrze można ją porównać do Jaguara XE albo Subaru Legacy, a i tak nadal nie będzie to miało zbytnio sensu.
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna
Cieszę się, że nowa Alfa nie wygląda jak 159 po lifcie... owszem 159 jest super ale taką alfę robi się raz i pora na kolejną a nie tak jak jest w Audi czy BMW że każdy jest w stanie przewidzieć jak będzie wyglądały kolejne modele a te które już są ciężko jest odróżnić od Siebie....
Mam nadzieję, że każda Alfa będzie inna i jak zrobią np. SUVa to nie będzie to podniesiona Gulia tylko zupełnie coś innego.
ps: Wątpię żeby ktokolwiek pomylił Gulie z jakimś BMW czy Jaguarem... od razu widać że to coś innego.... że to ALFA....
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]