dokladnie tak jest.
Tomekzabrze musisz trochę nadrobić wiedzy na temat 2.0 tdi a dopiero potem wytykajc innym błędy związane z niewiedza. Ja osobiście znam temat z w/w modelu audi i z passata.
Printable View
jeszcze jedno mam pytanie alfa 159 maunal czy automat?. :D wolałbym autmat ale nie wiem jak z jakoscia, jak usterki.
Na ten problem można spojrzeć w ten sposób, że prędzej czy później dopadnie problem zużycia elementów przeniesienia napędu:
1.9 JTDm – można się spodziewać wymiany sprzęgła i koła dwumasowego (lekko licząc ponad 2500 zł) i niestety wymiany kilku łożysk skrzyni biegów (pięta Achillesowa tego modelu) +2000 zł
2.0 i 2.4 JTDm – skrzynia jest dużo trwalsza (mocniejszy model), ale zestaw sprzęgła i koła dwumasowego jest sporo droższy niż 1.9 jtdm
automat – opinie ma bardzo dobre, ale jak to automat: kupisz skatowany samochód bez wymienianego oleju to skrzynia klęknie.
Jeśli masz szczęście to kupisz samochód i żadne z ww. się nie wydarzy. Jeśli masz pecha to trafisz w jeden z ww. punktów i koszty są bardzo wtedy porównywalne. Można ewentualnie liczyć prawdopodobieństwo naprawy, o ile sprzęgło prędzej czy później wymienia każdy to usterka skrzyni (manualnej czy automatycznej) jest rzadsza.
napisalem pompy bo moim zdaniem lepiej wymienic na pompe juz z poprawionym napedem za 600zl niz kupicl sam naped za pare zl i w niedlugim czasie martwic sie znow o to samo........ co do glowic to od 2005 rokuw silnikach 8v sie to nie zdarza tak notorycznie jak w starszych jednostkach....... i patrzac na to ile tego jezdzi to procentowo nie jest to tak duzo.......wtryski to temat akurat dotyczacy wszystkich diesli...... glownie w polsce przez nasze paliwo.....i nie do 2010 tylko do 2008 ktoregos tam miesiaca i nie chodizlo mi o to zeby sie zachwalac co i jak ze i 2.0tdi jest zajebiste tylko o to ze gosc pyta o zdanie a wypowiada sie ktos kto niema pojecia o audi nic a nic ani o tym silniku i opowiada to co wyczytal na internecie i co slyszal....i wrzuca kazde 2.0tdi do jednego koszyka..........
jestem mega przewrazliwiony na teksty typu bo w intrenecie pisze...... akurat pracuje w sklepie motoryzacyjnym i jak klient zaczyan ze chce kupic np czujnik bo wyczytal wintrenecie ze to on moze opwoaidac za to i za to.... i tak mozna milion przykladow podawac.....
- - - Updated - - -
sam osobiscie wybralem jtd zamiast audi moja pierwsza alfa w zyciu..... i wogole....ale doswiadczenie z 2.0tdi mam i wiem ze nie wszystkie sa tak zle jak je opisuja ....
- - - Updated - - -
i jakbym mial kupowac auto z opini jakie sa w internecie to teraz jezdzilbym corolla z rocznika 2000.......:)
To i ja się wypowiem niewyczytawszy takich informacji w internecie, czy zaszłyszanych od mechaników.
Kolego, a ja miałem nieprzyjemność posiadania 2.0 TDI w Passacie i Audi A4. Wsześniej jeździłem tylko VW lub Audi i powiem, że większego gówna po 2005r. jak 2.0TDI nie miałem. 2 razy na lawecie, awaria napędu pompy, głowica, blok i jeszcze kilka innych. Po tych doświadczeniach wyleczyłem się z "bezawaryności" VAGów.
Jakosć plastików w środku i całego wykończenia oraz trwałość na poziomie KIA, a nie wiem czy teraz w KIA nie lepsze.
Wcześniejsze 1,9 były super, robiłem nimi ponad 300tyś bez awarii.
myśle ze temat 2.0tdi został wyczerpany. Lepiej skupmy sie na 159.
automat w alfie przyjemnie pracuje, nie jest moze tak szybka jak w 8 biegowa skrzynia BMW czy DSG w Vw ale wstydu nie przynosi. Nie wiem jak z trwałościa.
Wróce do tej Alfy http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C28681083.html
Sprzedawca podał mi VIN do sprawdzenia a tu nie ma nic o nim w bazie. Dziwne bo sprzedawca pisze że serwisowane w ASO. Co to może znaczyć?
Pewnie wałek nie?
Aaa tam zaraz wałek. Najpierw trzeba jechać zobaczyć co i jak. Czasem te co myślimy że są nie tak okazują sie wierne jak żaden inny. Ja bym pojechał zobaczyć. Trochę mały przebieg jak na 2007 r no ale szczegół
te autko juz ktos gdzies pokazywal..... na tym forum ze 2 dni temu