-
1 załącznik(i)
kosztuje tylko 350 zł, dane z ASO...
-
Dzięki za pomoc. Poszukuję jeszcze informacji czy wpływa istotnie na pracę silnika.Nie mam czasu jechać do ASO z tym tak zaraz ,Alfa jest jeszcze na gwarancji.Przewód został uszkodzony w serwisie bo nikt inny tam nic nie robił.Zobaczyłem to dopiero przedwczoraj jak uniosłem maskę i zdjąłem osłonę silnika i okazało się ze przewód jest zaizolowany taśmą izolacyjną w miejscu łączenia części metalowej z gumową
-
Czyżby komuś nie chciała zejść jedna obejma i odginał go przy wymianie świec...? Jest pęknięcie? Ewentualnie zauważył serwisant że się poci bo guma rozszczelniona i okleił. Gdyby powiedzieli, pokazali byłoby inaczej pewnie.
-
Guma jest pęknięta na pewno bo to jest wyczuwalne.Alfa miała jeden przegląd w sierpniu na 30 000.Wymianę modułu MultiAir
-
Ło matko... MA nawet do pierwszej wymiany oleju nie dożył???
-
Wymianę pierwszą oleju robiłem na ok 10.000.Przy wymianie modułu 28 000.Diagnoza wypadanie zapłonu ,kasowanie błędu ,znowu błąd wypadanie zapłonu no i wymiana modułu.
-
Mój padł przy 29kkm i niestety już po gwarancji było więc musiałem cześć kosztów pokryć
-
No tak ale chyba Julka @popey 'a jest chyba te kilka lat nowsza i wymiana MA była całkiem niedawno i na gwarancji. Nabieram pewności, że moja z XI 2010 i teraz już z przebiegiem ponad 100 tys km musi mieć przynajmniej drugi MA.
-
raczej maksymalnie drugi :) . Nie wszystkie też padały tylko jakiś tam ich odsetek . Jeśli był wymieniony u Ciebie nie wcześniej jak wiosną 2012 to był to już poprawiony. Ktoś tu ostatnio znalazł gdzieś na module part number więc jeśli się u Ciebie zachował to można go zweryfikować
-
Ja znalazłem ;) Jak zdejmiesz osłonę silnika to zajrzyj na tył modułu, pomiędzy 1 i 2 elektrozaworem na tylnej ściance modułu jest dobrze widoczny numer. Znajduje się pod taką "metką" co wystaje z uszczelki pokrywy zaworów.