nie wiem co mnie naszło z tym 4x4... ubzduram sobie czasem coś i tak brnę ;)) dostałeś jakiś dodatkowy rabat? brałeś z konfiguratora i składali czy wziąłeś jakąś z placu?
Printable View
nie wiem co mnie naszło z tym 4x4... ubzduram sobie czasem coś i tak brnę ;)) dostałeś jakiś dodatkowy rabat? brałeś z konfiguratora i składali czy wziąłeś jakąś z placu?
Julka ma zdecydowanie lepsze swiatla od Leona , poza tym nie wszystkim przypadnie do gustu "mruganie , czy tez zmiana z mijania na drogowe w leonie. Przy zmianie swiatla sie podnosza - mnie to denerwowalo) .Jesli oswietlenie LED to tylko takie jak w nowej Astrze - rewelka.
Sillnik 1,4 150KM to kolejny wynalazek VW- odlaczane 2 cylindry. Skrzynie w 1,4 to porazka - polecam poczytac na forum seata leona.
Moc 290 leon vs 240 giulietta . Do 100 km/h roznica 0.2-0.4 sekundy , do 150km/h 1-2 sekundy , do 200km/h okolo 3 sekund wiadomo na korzysc leona tak wynika z filmikow na youtub, no i leon ma wieksza Vmax , oraz mozliwosc zwiekszenia mocy, w julce tego nie zrobisz ze wzgledu na TCT.
Start leonem to walka z kierownica i trakcja (rowniez opisane na forum seata), giulietta - bajka zwlaszcza siedzac w seryjnych fotelach VELOCE.
Na testach leon 2,0TSI spalil mi okolo 1 litra mniej niz giulietta 1,75 .
Jesli chodzi o "elektronike", czy NAVI to tak jak porownywac telewizor kineskopowy z LCD -oczywiscie wygrywa leon. Audio BOSE gra lepiej od SEAT SOUND.
Jesli ktos jezdzi w 4 osoby to w seacie na tylniej kanapie mamy wiecej miejsca .
Ja wybralem Giuliette :)
O super - dzięki Arecki :) daliście mi do myślenia :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzwoniles? Bo ona jest ciagle na stocku i otomoto.. http://stock.alfaromeo.pl/dealer/007...opened=0&adv=0
Tutaj masz tez fajna wersje z dachem tyle ze biala ale tez z carserwisu.. http://stock.alfaromeo.pl/dealer/007...opened=0&adv=0
Z ostatecznosci dostepnych od reki to jeszcze cos takiego... http://stock.alfaromeo.pl/33610/alfa...opened=0&adv=1
PS: myslisz o QV? To moze od reki cos z daxhem i lakketem 8C? Cenowo jak moja wychodzi na ktora poczekam do konca pazdziernika... http://stock.alfaromeo.pl/31573/alfa...opened=0&adv=1 (chyba 100% full wersja)
:)
View - na bank jej nie ma, byłem wczoraj w Carserwisie właśnie pojeździć i jakoś wróciła moja miłość do Włoszek ;) W którejś z tych białych podanych przez Ciebie chyba siadałem - ale białe nie przemawiają do mojej dziewczyny. Co do QV to w sumie mogę też poczekać, mam na razie czym jeździć jeszcze (choć z konfiguratora pewnie są droższe).
Ta co podałeś ma kilka braków jak dla mnie - siedzenia są niestockowe tylko te przystosowane do podłokietnika (na którym i tak nie można oprzeć ręki) i felgi bym wolał te alfowskie z kółkami :) kolor może też tym razem ten indygo, bo czerwone auto w ładnym kolorze już mam :) no i to jest ta my2015, więc do dupy infotainment z tego co tu wyczytałem :/
Co masz na myśli? Do zeszłego roku do tych zintegrowanych foteli z zagłówkiem można było zamawiać podłokietnik - kierowcy on się nie przyda, ale pasażerowi czemu nie? :) ...chociaż kierowcy przy jazdach w trasie po Europie może się przydać... fakt przez kilka dni w roku, ale na siłę masz już powód.
------
Te, ludzie, wojna jest. A ja jestem w niej negocjatorem.
Miałem jechać auto zamawiać jutro, ale konkurencja się odezwała bo napisałem, że odwołuję jazdę próbną którą odbyłem już u innych i dali lepszą propozycję podobno "nie do przebicia" - .. a Ci nie dają za wygraną -wywalili mi zniżkę jeszcze o 1,5% mniej - pytanie brzmi, ile obecnie oni od ceny katalogowej mogą dać rabatu by zarobić? Bo to już schodzi poniżej tego co napisał radosuaf o maxymalnym %. Oferta ta raczej nie do przebicia..
Ostateczna moja specyfikacja to:
- Giulietta 1750 tbi Veloce
- lakier metalizowany grafitowy (Stromboli Grey)
- nagłośnienie Bose
- siedzenia przednie podgrzewane
- koło dojazdowe 17
- auto-alarm
- blokada Safe Lock
- gwarancja 3 lata 120tys km.
- dach panoramiczny
- dywaniki (nr: 50903340) z czerwonym obszyciem i logo giulietta (bo te standardowe to jakis zart)
- rabat alfisti
...ale dam ostatnią szansę konkurencji zanim zdradzę kto wygrał ostateczną bitwę i jednocześnie wojnę :)
no wlasnie do tego nawiazuje, zawsze jak jest podlokietnik, to nie ma siedzen z integrą. Zawsze jak jest navi w pakiecie za 3000 zł to nie ma opcji nie wziąć pakietu bez podłokietnika, więc nawet w konfiguratorze zmieniają się siedzenia. Sprawdźcie - bierzecie stockowe siedzenia Veloce, pozniej pakiety, w pakiecie zaznaczacie ten z navi (LUX) za 2920, wyskakuje Wam okienko z przymusem wzięcia podłokietnika i zmieniają się siedzenia na skórę. Gdybyście chcieli samą navi (bez pakietu) kosztuje 6000 - w życiu się nie opłaca. Pytanie czy te stockowe siedzenia są o niebo lepsze niż te ze skóry + podłokietnik? Bo cenowo za komplet navi + podłokietnik + skóra + podłokietnik z tyłu wyjdzie i tak mniej niż za samą nawigację za 6000 ;) głupie to...