nie wiem co mnie naszło z tym 4x4... ubzduram sobie czasem coś i tak brnę) dostałeś jakiś dodatkowy rabat? brałeś z konfiguratora i składali czy wziąłeś jakąś z placu?
nie wiem co mnie naszło z tym 4x4... ubzduram sobie czasem coś i tak brnę) dostałeś jakiś dodatkowy rabat? brałeś z konfiguratora i składali czy wziąłeś jakąś z placu?
Julka ma zdecydowanie lepsze swiatla od Leona , poza tym nie wszystkim przypadnie do gustu "mruganie , czy tez zmiana z mijania na drogowe w leonie. Przy zmianie swiatla sie podnosza - mnie to denerwowalo) .Jesli oswietlenie LED to tylko takie jak w nowej Astrze - rewelka.
Sillnik 1,4 150KM to kolejny wynalazek VW- odlaczane 2 cylindry. Skrzynie w 1,4 to porazka - polecam poczytac na forum seata leona.
Moc 290 leon vs 240 giulietta . Do 100 km/h roznica 0.2-0.4 sekundy , do 150km/h 1-2 sekundy , do 200km/h okolo 3 sekund wiadomo na korzysc leona tak wynika z filmikow na youtub, no i leon ma wieksza Vmax , oraz mozliwosc zwiekszenia mocy, w julce tego nie zrobisz ze wzgledu na TCT.
Start leonem to walka z kierownica i trakcja (rowniez opisane na forum seata), giulietta - bajka zwlaszcza siedzac w seryjnych fotelach VELOCE.
Na testach leon 2,0TSI spalil mi okolo 1 litra mniej niz giulietta 1,75 .
Jesli chodzi o "elektronike", czy NAVI to tak jak porownywac telewizor kineskopowy z LCD -oczywiscie wygrywa leon. Audio BOSE gra lepiej od SEAT SOUND.
Jesli ktos jezdzi w 4 osoby to w seacie na tylniej kanapie mamy wiecej miejsca .
Ja wybralem Giuliette![]()
Ostatnio edytowane przez arecki240 ; 02-08-2016 o 00:08
O super - dzięki Areckidaliście mi do myślenia
![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzwoniles? Bo ona jest ciagle na stocku i otomoto.. http://stock.alfaromeo.pl/dealer/007...opened=0&adv=0
Tutaj masz tez fajna wersje z dachem tyle ze biala ale tez z carserwisu.. http://stock.alfaromeo.pl/dealer/007...opened=0&adv=0
Z ostatecznosci dostepnych od reki to jeszcze cos takiego... http://stock.alfaromeo.pl/33610/alfa...opened=0&adv=1
PS: myslisz o QV? To moze od reki cos z daxhem i lakketem 8C? Cenowo jak moja wychodzi na ktora poczekam do konca pazdziernika... http://stock.alfaromeo.pl/31573/alfa...opened=0&adv=1 (chyba 100% full wersja)
![]()
Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 02-08-2016 o 08:05
View - na bank jej nie ma, byłem wczoraj w Carserwisie właśnie pojeździć i jakoś wróciła moja miłość do WłoszekW którejś z tych białych podanych przez Ciebie chyba siadałem - ale białe nie przemawiają do mojej dziewczyny. Co do QV to w sumie mogę też poczekać, mam na razie czym jeździć jeszcze (choć z konfiguratora pewnie są droższe).
Ta co podałeś ma kilka braków jak dla mnie - siedzenia są niestockowe tylko te przystosowane do podłokietnika (na którym i tak nie można oprzeć ręki) i felgi bym wolał te alfowskie z kółkamikolor może też tym razem ten indygo, bo czerwone auto w ładnym kolorze już mam
no i to jest ta my2015, więc do dupy infotainment z tego co tu wyczytałem :/
Co masz na myśli? Do zeszłego roku do tych zintegrowanych foteli z zagłówkiem można było zamawiać podłokietnik - kierowcy on się nie przyda, ale pasażerowi czemu nie?...chociaż kierowcy przy jazdach w trasie po Europie może się przydać... fakt przez kilka dni w roku, ale na siłę masz już powód.
------
Te, ludzie, wojna jest. A ja jestem w niej negocjatorem.
Miałem jechać auto zamawiać jutro, ale konkurencja się odezwała bo napisałem, że odwołuję jazdę próbną którą odbyłem już u innych i dali lepszą propozycję podobno "nie do przebicia" - .. a Ci nie dają za wygraną -wywalili mi zniżkę jeszcze o 1,5% mniej - pytanie brzmi, ile obecnie oni od ceny katalogowej mogą dać rabatu by zarobić? Bo to już schodzi poniżej tego co napisał radosuaf o maxymalnym %. Oferta ta raczej nie do przebicia..
Ostateczna moja specyfikacja to:
- Giulietta 1750 tbi Veloce
- lakier metalizowany grafitowy (Stromboli Grey)
- nagłośnienie Bose
- siedzenia przednie podgrzewane
- koło dojazdowe 17
- auto-alarm
- blokada Safe Lock
- gwarancja 3 lata 120tys km.
- dach panoramiczny
- dywaniki (nr: 50903340) z czerwonym obszyciem i logo giulietta (bo te standardowe to jakis zart)
- rabat alfisti
...ale dam ostatnią szansę konkurencji zanim zdradzę kto wygrał ostateczną bitwę i jednocześnie wojnę![]()
Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 02-08-2016 o 12:50
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
no wlasnie do tego nawiazuje, zawsze jak jest podlokietnik, to nie ma siedzen z integrą. Zawsze jak jest navi w pakiecie za 3000 zł to nie ma opcji nie wziąć pakietu bez podłokietnika, więc nawet w konfiguratorze zmieniają się siedzenia. Sprawdźcie - bierzecie stockowe siedzenia Veloce, pozniej pakiety, w pakiecie zaznaczacie ten z navi (LUX) za 2920, wyskakuje Wam okienko z przymusem wzięcia podłokietnika i zmieniają się siedzenia na skórę. Gdybyście chcieli samą navi (bez pakietu) kosztuje 6000 - w życiu się nie opłaca. Pytanie czy te stockowe siedzenia są o niebo lepsze niż te ze skóry + podłokietnik? Bo cenowo za komplet navi + podłokietnik + skóra + podłokietnik z tyłu wyjdzie i tak mniej niż za samą nawigację za 6000głupie to...