Brytyjczycy już mają katalog http://www.hwmalfaromeo.co.uk/media/...Price-List.pdf i konfigurator http://carconfigurator.alfaromeo.com...a/default.aspx
Printable View
Brytyjczycy już mają katalog http://www.hwmalfaromeo.co.uk/media/...Price-List.pdf i konfigurator http://carconfigurator.alfaromeo.com...a/default.aspx
Rzeczywiście nie sprawdziłem bezpośrednio przed wklejeniem linka. Coś kombinują bo pojawiała się wersja poliftowa a teraz znowu przedliftowa a w okienkach na górze jest polift (na niemieckiej stronie to samo).
A gdzie QV / GTA ? ;)
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
W polskim cenniku w pozycji QV napisali "wkrótce". FAP customer care odpisał na mojego maila - polski katalog ma być w lutym. Na tym zdjęciu wygląda bardzo dobrze http://forum.clubalfa.it/attachment....;d=1390832555e
- - - Updated - - -
Zestaw wskaźników jest taki sam chyba od Punto, poprzez Bravo, Deltę, Giuliette i co tam jeszcze Fiat produkuje. A przepraszam, kolorem wskazówek pewnie się różnią. :)[/QUOTE]
Nie zgadzam się. Giulietta ma zegary (rodzaj czcionki) na wzór 8c oraz 159 po lifcie.
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Zestaw wskaźników jest taki sam chyba od Punto, poprzez Bravo, Deltę, Giuliette i co tam jeszcze Fiat produkuje. A przepraszam, kolorem wskazówek pewnie się różnią. :)[/QUOTE]
Nie zgadzam się. Giulietta ma zegary (rodzaj czcionki) na wzór 8c oraz 159 po lifcie.
Teraz chyba na dobre już brytyjski konfigurator G MY2014 ruszył http://carconfigurator.alfaromeo.com...a/default.aspx Brak JTDm 175km
Tytuł tematu - "Porady przy zakupie aut nowych" tzn. z salonu.
jeszcze nieco we mnie jest z alfy romeo ale już od jakiegoś czasu słabnie to moje zauroczenie bo i włosy siwe na skroni to pewnie i dlatego
ale pacze sobie na ceny aut i wydaje mnie sie że nie ma sansu brać giuliette za 80 patysiów skoro mesio A jest za 90 do wzięcie, pewnie nie taka moc ale fajniejszy, milusi, prestizowy, ładny i wogóle, a już za cenke 1,75tbi mamy nową C klasse to po co kupować niewygodną alfę
wytłumaczycie ?
Za te pieniądze można mieć fajnego Citroena C5 i to jest pewnie najrozsądniejszy wybór w tej kwocie :). Można się również szarpnąć na BMW 3 w okolicach 100 tys. (najsłabsza benzyna, ale moc do przemieszczania się wystarczy, nie wiem jak z wyposażeniem) albo Volvo V40 - fajne, ale porównywalne wyjdzie na pewno drożej niż Julka. A3 - wolę nie myśleć. BMW 1 - za małe. Generalnie kompaktów moim zdaniem w tej cenie lepszych nie ma.
ale zwróć uwage radku że coś tu sie porobiło ciekwego, albo kompakty są za drogie albo marki premium za tanie,?
bo różnica 50k między giuliettą a Cklasse choć nie bagatelna to jednak nie jest zaporowa, auta z innych segemtów oczywiście i na różne okazje ale już kupno qv a Cklasse to z pewnością nawet Ty byś wybrał C ??
To jest kwestia kto co lubi. Ja nie znoszę niemieckiej motoryzacji przez brak stylu i klasy. Ale doceniam ją za solidność. U Włochów cenię styl, smak, pewną niepowtarzalnlość no ale z jakością różnie bywa. Doceniam też włoskie silniki, multiair 170HP jest wspaniały. Wybieram więc włoską alfę bo ma "to coś".
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Szczerze, gdybym miał do wyboru Julkę QV albo Merca C, to wybrałbym Julkę :D. Ale gdybym potrzebował większego samochodu, kupiłbym sobie Cytrynkę C5 z hydro. Mercedesy nie są dla mnie, źle bym się w nim czuł. Od biedy mógłbym strawić BMW 3, ale mając do wyboru beemkę i Citroena, biorę Citroena w ciemno :).
Ogólnie to kwestia indywidualnych upodobań. Mi osobiście A klasa nie przypadła do gustu z powodu kiepskiego prowadzenia i bezpłciowego silnika. Poza tym po 6 latach jazdy Niemką, przydała mi się miła odmiana.
Na marginesie - dobrze doposażona C klasa to cena 4C!. No ale to już zupełnie różne auta...
Mi się A klasa podoba ale golas za 95tys. bez CD, na stalowych felgach, 122km z manualną klimą jest nie do przyjęcia a za dobrze wyposażony z silnikiem 156km to ze 150 trzeba wydać. Jest po prostu droga a za C klasę to rzeczywiście trzeba byłoby wydać z 200 tys. Bogatemu kto zabroni? A dla pozostałych co to za przyjemność jeździć Mercedesem golasem?
Owszem, jak liczylem sobie A klase (bo mi sie podoba), to wyszlo ok 150-160k, bo sa pewne elementy wyposazenia ktore byc musza. Za ta cene nie podobala mi sie az tak bardzo wiec temat odpadl.
Cen najnizszych nie ma co porownywac, bo mam wrazenie, ze to sa zawody pomiedzy producentami, co jeszcze mozemy wywalic z autka by zredukowac cene. Sa ludzie ktorzy kupuja wersje bieda by zaimponowac w rodzinie, wsrod znajomych czy pod blokiem. Osobiscie zawsze porownuje ceny najwyzsze oraz ilosc wyposazenia standardowego i co mozna dolozyc. Cenie sobie producentow dajacych duzy wybor dodatkow.
A czy jest sens kupowac Alfe, Mesia czy inna Kijanke to kazdy sobie musi odpowiedziec na bardzo wazne pytanie, po co i czego oczekuje od wozu. W ksiegowych sie nie ma co bawic, bo kupno zadnego samochodu sie nie oplaca, bo to nie jest inwestycja, a koszt... i to zawsze. Jezeli ktos liczy przede wszystkim by jak najmniej stracic po N latach od zakupu przy sprzedazy to to jest jakies kryterium zakupu :cool:
Osobiscie kupuje to na co mam ochote, to co mi sie podoba oraz na co mnie stac. Obecnie gdybym mial nieskonczona ilosc gotowki i nieskonczona ilosc miejsca garazowego, to poza moimi dwoma cudenkami dolozylbym 500c Abarth MTA i 4C. 500 mi sie zawsze podobala i w zatloczonym miescie latwiej zaparkowac. A 4C bo siedzialem w niej pare dni temu i baaaaaardzo mi zasmakowala (przedtem bylo na liscie F430 Spider). Ale na razie nie mam nieskonczonej gotowki, wiec zostaja to w sferze przyszlosci ;)
149.800 zl...za tyle skompletowalem druga julke ktora biore bez ogladania innch ofert u konkurencji... inne nie sa zle...ale ich wyglad I atrakcyjnosc przemija za szybko...niby nowe, kilkuletnie ale juz nie podnieca :p
Za to Julka wie jak uwodzic :)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
DS4 i Scirocco też rozważałem.
DS4 niby ładny ale ilość różnych ozdobników wewnątrz i na zewnątrz dla mnie była na granicy dobrego smaku. Wszystko to było w dobrym gatunku, ale miałem wrażenie że na codzień te wszystkie upiękniacze mnie zmęczą. Schludność i czystość kokpitu Giulietty jest dla mnie urzekająca, a jej linia od 2,5 roku nie jest mi się w stanie opatrzyć i chyba to jest (oprócz poki co bezawaryjności) jej największą zaletą.
Scirocco do używania na codzień byłoby męką. Raz, że wysiadanie z niego to dramat przez bardzo niskie ułożenie fotela, dwa że odrzuca mnie te konsola wewnątrz zaprojektowana chyba przez niemieckiego metalurga - kanciasta, kompletnie bez żadnego polotu.
Patrzyłem jeszcze Miniaka, ale w tej chwili jest to jakieś designerskie straszydło.
A-klasa mi się po prostu nie podobała, na RCZ-a za stary jestem :)
Konkurencją dla Giulietty były włąściwie dwa auta segmentu wyżej - DS5 (zjawiskowy) i Laguna Coupe, ale w wykonaniach w jakich chciałbym je mieć nie mieściły się w budzecie.
Nie sądziłem, że Laga Coupe jest taka droga... Co do DS5, to zawieszenie o klasę niższe niż reszta samochodu dla mnie go przekreśla - szkoda. No i ceny fajnych wersji są chyba lekko przesadzone.
Mam pytanie, a nie chcę zakładac nowego tematu. Szukałem samochodu używanego i nie myślałem o nowym.
Jednak mam możliwość zakupu Gulietty 1,4TB 120KM rocznik 2013 w wersji Veloce (klima automat, bo były podobno z manualem), 17" alu satynowe. Cena 64tys + negocjuje dodatki (koła zimowe, alarm). Warto? To maksimum, które mogę wydać.
Wydaje się to być ceną atrakcyjna, tym bardziej, że według cennika na 2013 r. http://cenniki.alfaromeo.pl/katalogi...202013%202.pdf cena Veloce bez rabatu to 75 900 + trzeba doliczyć klimę automatyczną, która kosztuje 2 500. Z tego wynika, że dostajesz auto cenie o ponad 18% niższej. Zresztą w wyprzedaży są trzy takie Alfy i obie w cenie 69 258 http://stock.alfaromeo.pl/alfa-romeo/giulietta/strona/4
[QUOTE=Jabolek;1367447]149.800 zl...za tyle skompletowalem druga julke ktora biore bez ogladania innch ofert u konkurencji... inne nie sa zle...ale ich wyglad I atrakcyjnosc przemija za szybko...niby nowe, kilkuletnie ale juz nie podnieca :p
Za to Julka wie jak uwodzic
parafrazując rysia z misia trzeba powiedzieć : trudno, co zrobic.....
a swoją drogą to panie taki klient to ucałować dłonie trzeba na wejściu a nawet jakąś włoską hostessę warto by sprowadzić żeby umilała czas gdy zamawia fure....
Auta mlode uzywane i niebite sa jak Yeti, wszyscy wiedza ze istnieje ale nikt nie widzial. Co kilka lat mam ten sam dylemat i koncze na nowym. Wszystki "mlodki" sa po przejsciach, nawet te od dealerow. Ale jak masz czas zawsze mozna sprobowac, choc zapach nowosci ma tez swoja wartosc.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Jak w kazdym (chyba) VAGu, choc ma to swoje zalety, bo wsiada sie do innego samochodu i wszystko w tym samym miejscu ;)
Ja nawet nie bralem pod uwage. Zupelnie jak z BMW, nie wazne ile ma punktow do prestizu, po prostu sie nie podoba... moje feng-shui by bylo zaklocone :cool:
Ej... ja widzialem, stoi u mnie w garazu :D Przynajmniej jak o 10.30 dzis parkowalem obok niego Alfe to stal... jutro sie nim przejade :cool:
Jakby ktos szukal jednak QVki, to kumpel z AutoPlazy podrzucil mi tego linka pare dni temu: http://www.uzywanejaknowe.pl/Oferta/...35km-2010.aspx .
Nie interesowalem sie tym, wiec nic poza linkiem nie powiem. Moge ew. kontakt zorganizowac jakby ktos chcial. Z doswiadczenia, cene trzeba by przez 4pln za ojro przeliczyc.
Jakis czas temu mieli Abartha 500 SS na stanie, troche sie zainteresowalem, ale za duzo baboli znalazlem w stosunku do jego ceny (choc na 90% nie byl bity)...
Uwaga! Uwaga! Na polskiej stronie AR pojawił się nowy katalog Giulietty MY 2014 :) http://katalogi.alfaromeo.pl/katalog...CAT_PL_WEB.pdf
Najpierw Giuliettę zamówiłem a potem tu zaglądam. W pierwszej chwili poczułem się nieswojo bo obzydzaczy jest trochę tutaj, ale co tam :) Odbiór teoretycznie z początkiem czerwca, a ja już kombinuję koła na zimę, zastanawiam się jak się spisze skrzynia TCT itd. Generalnie Giulietta to niezbyt popularne auto i nowa konstrukcja - to daję na PLUS. Plusem jest też jej niewielka przydatność do prac domowych, lodówki nie przewiezie.
Patrząc po YT oraz opiniach w necie to TCT spisuje się nieźle. Auto konstrukcyjnie już wcale nie takie nowe ale wygląda dalej bardzo świeżo, chyba każda Alfa tak miała. Jaki silnik wybrałeś? :D
Widziałem dzisiaj w ASO Jullkę po lifcie - niestety byłą zamknięta i oglądałem przez szybę. Nowe wnętrze z tym podstawowym dotykowym radiem jest po prostu paskudne. Radio wygląda jak jakaś lepsza manta z supermarketu, panel na którym jest osadzone nie jest już lekko obłty tylko poszedł w jakieś kanty, zniknęły dźwigienki opod radiem na korzyść jakiś guzików. Generalnie nie zostało nic z klimatu retro i lekkości wnętrza sprzed liftu, nowe równie dobrze mogłoby się znaleźć w Hyundaiu, czy Chevrolecie. Szkoda, że skopano tak piękny projekt. Z rzeczy na plus jest kierownica, która jest teraz ładniejsza.
Więc kolejnej Julki w rodzinie już raczej nie będzie, miejmy nadzieję że ktoś nie wpadnie na równie "ambitny" liftingu DS5 :)
Wersja exlusive benzynka 170KM
Przypominam o promocji - rabat 13% na AR dla posiadaczy aut fiat/alfa/lancia/jeep/chrysler.
Po niecałym tygodniu używania urządzenia Uconnect przyznaję że wyświetlacz jest słabej jakości ale funkcje i łatwość obsługi jest bardzo dobra. Szczególnie współpraca z telefonem jest super np. czytanie i głosowe redagowanie smsów.
Witam wlasnie bede sie rozgladal za nowym autem poniewaz moja AR wyzionela ducha:( tak ze mysle o giulietta zastanawiam sie tylko nad jednym poniewaz mieszkam w belgi to i tu bede kupowal auto znalazlem 1.8 TBI za 23tys. euro 2012 z przebiegiem 12tys. z tad moje pytanie czy warto takie pieniadze wsadzic w ten model?? boje sie ze po 3 latach wezme za nia grosze;/ co o tym myslicie patrzylem na golfy 6 z 211 koni ale sa pospolite wszedzie tego na kazdyl rogu a na audi A3 to juz mi sie rzygac chce... pomocy
Moim zdaniem optymalny silnik dla tego samochodu to 1.4 MA. QV będą droższe z racji znaczka z koniczynką i lepszego zazwyczaj wyposażenia. A na wartości Julka i 159 chyba nie tracą tak, jak starsze modele...
Ok to chyba na powaznie sie bede rozgladal za Julka bedzie trzeba przejsc sie do salonu:)
Ja mieszkam w NL i podziekowalem za ich oferte hehe podatki i ceny z kosmosu maja...
Kupilem w PL za 40k eur a tutaj w NL prawie 60k eur wyliczyli za ten sam model julki z tymi samymi opcjami i dodatkami...
Wlasnie sie dowiedzialem ze dostane 13 % znizki :)
Promocja alfisti dotyczy osob ktore kupily alfe miedzy 2007 a 2014 i obecnie ja uzytkuja. Wiec spory discount sie trafil bo mialo byc 8% :)
Bez jaj. Co to za oferta? Przy zakupie 3 lata temu, po krótkich negocjacjach miałem 15% off.
Sent from my 700T1C using Tapatalk
Powaga? O kurde a myslalem ze to sporo hmmm
Ale i tak to ponad 20 tys. Wiec nie jest chyba zle ;)
TILT
Kurde pisales o tym a ja nie zwrocilem uwagi ;p