Pamiętajcie ze 225 każdego producenta jest inne.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Pamiętajcie ze 225 każdego producenta jest inne.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
ALe felga ma większą średnice i po wewnętrzne stoi dalej od ramienia zwrotnicy bo przecierz ramie nie idzie pionowo do góry tylko odchodzi od srodka ku amorowi . Mniejsza z tym . Mi przy feldze 18/8 ET35 i z oponą 215/40/18 na przodzie nic i nigdzie nie obciera . Z kolei na tyle mam 225/40/18 i przytarło mi raz jak miałem chyba z 500kg w bagażniku:) ( o plastik nadkola a nie o rant błotnika ) .
Załącznik 113462
Wiem jak wygląda zwrotnica. Felga 8j et32 wchodzi głebiej pod łuk zwrotnicy, a średnica koła z 225/40 jest większa. Na papierze powinno trzeć aż miło, ale tak jak pisałem - może moje auto jest dziwne.
Inna kwestia, które fabryczne felgi 17 cali pasują pod 4-tłoczkowe Brembo i tarcze 330mm?
Tylko te 7,5 et35 tak jak fabryczne GTA? 7j i et 40,5 nie pomieszczą zacisku?
Tutaj nie chodzi o ET, bo to można regulować dystansem, ale o sam kształt ramion. Np. felga z TI potrzbuje 16mm dystansu i mija się z zaciskiem na milimietr, bo tak ma skonstruowane ramiona.
http://tablica.pl/oferta/felgi-r-o-d...5-ID3M9qz.html
felgi jak u Ciapola chyba więc kozak w 159
Cuoreventi napisze na swoim przykładzie.
Opony 225/40/18 na feldze 8j ET30, obniżenie -20mm P/T: z przodu nic nie trze przy maksymalnym skręcie. Z tyłu przy naprawde sporym obciążeniu i dobiciu potrafiło przytrzeć oponą o nadkole ale to miałem załadowany bagażnik i 2 turystów z tyłu.
ET30 to max jeżeli chodzi o przednią oś w 156 choć jakby to dokładnie pomierzył to pewnie i odrobinę wystaje poza błotnik. Na tylniej osi myślę że ET28 by się jeszcze wcisneło. Mowa o błotnikach nie poszerzonych.
Omen ma rację jeżeli chodzi o to że opona 225 jednego producenta będzie różniła się szerokością od opony 225 innego. U mnie Michelin PS3 jest wyrażnie węższa od Yokohama Advan, które mogłem mieć.
Czy fegla 5x100 na śrubach pływających wejdzie do 156? Oraz czy takie rozwiązanie jest bezpieczne?
ja tak jeżdżę, jest okay.