Ktoś ma moze jakies informacje na temat tego egzemplarza ???
//otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
Printable View
Ktoś ma moze jakies informacje na temat tego egzemplarza ???
//otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-bezwypadek-gwarancja-oplacona-150km-stan-bdb-jak-nowa-ID6ykHhn.html
Śmieszna cena jak za ten rocznik.
Gucci jak bym miał kupować kolejną 159 2.4 to zawitałbym na 100% tutaj http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yiRbW.html Wersja Q4 Ti
Dzwoniłem jakiś czas temu. Ta Alfa już ponad miesiąc stoi w ogłoszeniach. Prawy tył jest do malowania raczej, na zdjęciach widać przetarcia, a sprzedający twierdzi że nie chciał robić tego sam na własną rękę.
Witam
Oglądał ktoś może tą Alfę na OLX ID ogłoszenia: 210554229
Co o niej sądzicie ?
Jeśli przetarcie masz z jednej strony to ogarnięty lakiernik nie będzie malował całego.
Dokładnie tak jak piszesz magil.Przetarcie nie powinno eliminować wersji ti z Q4.Warto przetrzepać auto pod względem mechaniki.
Dla mnie oczywiście też nie dyskwalifikuje tego auta poprzez takie przetarcie.
EDIT:
Może ktoś ogądał przypadkiem?
Na allegro aukcję nr i6135744680 ?
No to odpuść, w czym problem? ;)
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Witajcie,
przymierzam się do zakupu Alfy 159. W oko wpadły mi dwa egzemplarze z otomoto. nr ID 6003300885 oraz 6004105181
Na co należy zwracać przy zakupie zwłaszcza jeśli chodzi o ten silnik. Może rzuca wam się coś w oczy?
Jeszcze jedno z tego co mi się wydaje to ten silnik jest na łańcuchu, więc w jakim celu wymieniać rozrząd?
Proszę o wsparcie, jutro będę dzwonić i poproszę o VIN
Warto myśleć o takim silniku?
Czesc,
Chwile temu wpadła mi w oko własnie AR 159, i tak sobie szukam na otomot czasami, narazie nie mam wiekszego doświadczenia,
czy oglądał ktoś ten samochód? link :otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtd-200-km-automat-navi-xenon-gwarancja-6-miesiecy-ID6yjJET.html
Jakie jest wasze zdanie ? Co myslicie o cenie ? Co powiecie o "przebiegu" - chyba nie ma co sie sugerowac ?
Z gory dzieki wielkie za odpowiedz.
pozdrawiam, Damian
Czesc.
Oglądałem ją 2 tyg temu. Co do przebiegu to nie wiem czy realny czy nie. Trudno ocenić. środek wygląda na bardziej zużyty. Wg opisu auto w środku czyste, jednak tapicerka jest brudna. Auto po odpaleniu przez 2 minuty falowalo na obrotach. Po ściągnięciu osłony silnika (górnej) z jednego wezyka leciala ropa, usterka nie groźna bo chyba trójnik pękł od paliwa. W tym samym komisie byla jeszcze jedna 159jts, na zderzaku się napis jtd, zresztą na dwa wydechy, a faktycznie wydech jeden :)
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Witam co myślicie o pociągnięciu piękności z Włoch?
Hej, dzięki za wiadomość, nawet na zdjęciach fotele wyglądają dość szaro..
Znalazłem jeszcze dwie ciekawe, czy ktoś może był je oglądać ?
//otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-jedyna-taka-na-rynku-ID6ylQ0l.html#63b3b4cd19
//otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-3-2-jts-260km-4x4-q-distinctive-automat-ID6yhHs3.html#63b3b4cd19
//otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-200km-blue-me-skora-bardzo-zadbana-oryginal-gwarancja-m-2012-ID6ylPrd.html#63b3b4cd19
//allegro.pl/show_item.php?item=6143512031#63b3b4cd19
@Co to postu wyzej, sam jestem ciekaw czy opłaca sie importować prosto z włoch.
Z tego co się orientuję mój tata kiedyś brał wozy i jego koledzy.
Na kołach nie idzie wrócić bo się to nie opłaca, koszt lawetki to 1500zł akcyza do 2.4 to 2000zł. Taką alfę można znaleźć za 3tyś e w dobrym stanie. Ale można wziąć 1.9 i koszta są małe za akcyze
Oglądał ktoś może tę sztukę? http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yiRbW.html
Stoi już jakiś czas na allegro, ciekawe czemu nie ma na nią chętnych.
Witam,
co sądzicie drodzy Alfaholicy o tym egzemplarzu? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-q4-jtdm-2-4-navi-ID6ycTR3.html
Pozdrawiam
Piękny środek.Jasna tapicerka współgra z granatowym lakierem , brak tylko foteli w prądzie :-) Jeżeli alfa jest zadana mechanicznie tj. klapki , egr, dpf, tarcze klocki,sprzęgło dwumasa itd itp to myślę, że warta swojej ceny.Jednak lakiernik trochę zainkasuje za maske i zderzak, nie wiadomo jeszcze co z przednimi błotnikami zdjęcia wszystkiego nie oddaja, a i tak będzie trzeba cieniować. Przedni zderzak też nie jest najtańszy.Maska do uratowania. Na alledrogo i tak sa wszystkie do klepania no i do tego nowy grill.Ok 1500-2000 koszty naprawy.
Panowie. A co sadzicie o tym sprzecie: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...5-IDfe1kt.html
Czy cena nie jest z lekka przesadzona?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Ostatnio się pojawiła nowa AR, oglądał ją ktoś może, co o niej powiecie? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-200km-sprzedaz-prywatna-ID6ylR9Z.html#4e3188c2f8
Co myślicie o cenie...?
Jeśli jest tak jak pisze właściciel, że jest bezwypadkowa i technicznie też nie ma się do czego przyczepić, to jest to niewątpliwie bardzo interesująca oferta. Środek wygląda na świetnie utrzymany, więc raczej nie jeździła na krótkich odcinkach po mieście. Może to też zwiastować niewielkie zużycie napędu. Uważam, że warto byłoby ją obejrzeć.
Akcyza jest obliczana procentowo (18,6%) od wartości auta więc przy 2.4 może wyjść więcej niż 2000zł.
Jak ktoś dobrze zna auto, zna się na mechanice i zna język to moim zdaniem można ściągać samemu. Jeżeli nie to ryzyko jest takie samo albo większe jak kupienie od handlarza w kraju. Poza tym trzeba pamiętać że ładnego egzemplarza nikt normalny nie odda za 3 tyś. euro.
Drodzy Panie i Panowie,
czy ktoś kojarzy, gdzie w Krakowie mogę podjechać na serwis i oddać autko do sprawdzenia (zawieszenie, komputer) w sobotę?
Drodzy koledzy miałem ostatnio okazję obejrzeć ten egzęplaż:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#a54497bba6
Jeśli ktoś by się zastanawiał czy warto jechać i oglądać to podpowiadam że nie warto.
Samochód stoi pod warsztatem wchodzę do środka a tam robota idzie pełna parą przy 2 rozbitkach.
Sam samochód ma nie orginalną przednią szybę, brak zaślepki w przednim zderzaku, brak plakietki na prawym błotniku.
Wnętrze Fotel kierowcy względnie nieźle pasażera również ale kanapa z tyłu to jakaś masakra popękana skóra ale i tak pozagniatana jakby ktoś tam conajmniej rusztowania woził.
Sprawy mechaniczne silnik wymyty więc nic nie wiadomo czy coś cieknie itp ponoś wymieniona turbina na nową, po odpaleniu silniki pracował nierówno falował z obrotami.
Jednym słowem nie warto tracić czasu na oglądanie.
A o tej co po wiecie:
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#b93f84989a
Rzuca się coś dziwnego w oczy? Kawałek niestety mam żeby ja obejrzeć. A może ktoś z forum jest z okolicy i zerkną by na tą sztukę?
[QUOTE=kmieciu;1813047]A o tej co po wiecie:
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#b93f84989a
Rzuca się coś dziwnego w oczy? Kawałek niestety mam żeby ja obejrzeć. A może ktoś z forum jest z okolicy i zerkną by na tą sztukę? [/QUOTE
Dziwny przebieg - jak na diesla w kombi - ale trzeba sprawdzić.
Kmieciu nie to że chcę Ci dopiec bo mistrzem ortografii też nie jestem ale z Ciebie to niezły ,,egzęplaż"
Hmmm... Rozterki, rozterki a samochodu dalej jak nie było tak nie ma :-/ Sam szukam auta marzeń (AR 159 JTDM 170PS lub 1.75 TBI) od pół roku. Przeglądnąłem około 30 aut w promieniu 100km od mojej miejscowości, z tego poło wa była od tzw. "miłośników marki udzielających się na naszym forum"... Powiem szczerze, że ręce opadają. Ci "miłośnicy marki" to chyba "przebierańcy" bo najgorsze egzemplarze pochodziły od tych "cholernych alfisti". Tutaj, wyjaśnienie dla zacnego grona PRAWDZIWYCH Alfaholików - w każdej społeczności znajdą się mendy, czy to partia polityczna czy to kościół czy też miłośnicy włoskiej motoryzacji! Więc proszę nie brać tego do siebie! Odnoszę wrażenie, że pewna część użytkowników naszego forum to cwaniaki "piorące brudne Alfy". No bo jak rozumieć auto sprzedawane przez "miłośnika marki" po roku użytkowania??? To po to spędza się 2-3 lata czytając nasze forum a następnie kolejny rok na szukanie "auta marzeń" aby znaleźć ten jedyny egzemplarz a następnie sprzedać go po roku użytkowania jako "forumowicz"??? Złodzieje i cwaniaki są wśród nas i to jest przykre! Kilkanaście samochodów jakie sprawdziłem były w fatalnym stanie z ukrywaną historią podczas rozmowy (np. sprzedający twierdził, że jest pierwszym właścicielem w kraju i auto użytkuje 5 lat, a wystarczyło wpisać VIN w "historiapojazdu.gov.pl" i okazało się, że auto latało wcześniej w 4 firmach polskich - więc sprzedający był "piątym" właścicielem w kraju). Jeszcze rok temu śmiałem się głośno jak Zientarski w reklamie każe kupić Toyotę a w TVN Turbo w "zakupie kontrolowanym" zawsze pocisną jakąś Skodę (pomimo, że Adam Kornacki - na scenach poprogramowych - mówi: "k...wa te pieprzone plastiki"). Teraz się już nie śmieję - zastanawiam się nad zakupem "nowego DUPOWOZU". Choć serce i rozum wybiera Alfę, to oszustwo i cwaniactwo (nawet wśród pseudo miłośników marki) skutecznie odstrasza od zakupu "auta marzeń". Powiem Wam w tajemnicy, że na początku planowałem budżet ~ 30 kzł (rocznik 2009) obecnie "kasa nie gra roli" 40? 60? OK! Ale uwierzcie mi, że problemem nie jest "uśpyrlana kasiokra" ale fakt, że 99% aut dostępnych na naszym rynku to złom - szrot! Ale się wyżaliłem :-((( Odpocznę kilka tygodni i znów wznowię poszukiwania.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/04/589.jpg
:edziahaha::edziahaha::edziahaha: