Cześć Michał :) na razie przedłużam o następny rok :) oferta jest rewelacyjna , nawet za tarcze i klocki nie płace :o
- - - Updated - - -
jezeli byłaby moja to pewnie obniżyłbym ja o te 5cm i grzebnal tak, żeby to sety miała 2.8 ;)
Printable View
Glebienie suva to najbardziej niezrozumiały pomysł jaki kiedykolwiek słyszałem. Może ma to sens, ale do tej pory go nie znalazłem ;)
https://www.facebook.com/14164779619...2474/?sfnsn=mo
Sent from my SM-T713 using Tapatalk
Qurde, bardzo lubię ten samochód ,z boku wyglada trochę jak na szczudłach , ale na zakrętach jeździ jak przyspawana (D i race). Do tej pory suvy konkurencji na zakrętach zawsze się poddawały. Z „normalnymi” samochodami różnie bywało, ale nigdy wstydu nie było ;)
- - - Updated - - -
To ekstremalny przykład . Gdzies na YT jest biała z USA , troszku obniżona i „grzebnięta” . Fajnie jeździ i wyglada.
https://www.youtube.com/watch?v=7Kxp...adelleEmozioni
blisko bylo ta Giulia :D nie bardzo 4x4 chce baczki krecic, za duzo gripa z przodu :) to ktos od nas? :P [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] ma chyba bardzo podobna na blachach SB
mam nadzieje ze samochod caly :)
chyba nawet ta sama :) no na asfalcie nigdy nie próbowałem, tu organizator spoko luz kto chce bączki pokręcić, dawaj. średnio to poszło, przód wyciągał na suchym asfalcie, do tego tył 255 też inaczej trzymał- dotychczas robiłem na lodzie a przynajmniej szronie i na zimówkach - wtedy bączki po prostu wychodziły jak gościowi z BMW z filmiku. nadkole plastikowe prawe odłamał mi się fragment który już wcześniej był pęknięty od krawężników (jak jeszcze do Eibacha się nie przyzwyczaiłem) - nowe zamówione.
Przejazd Giulią Veloce po Silesii:
https://youtu.be/YQQdYDyecN4
z takich filmików torowych nagranych z wnętrza to wieje nudą strasznie, szkoda wrzucać IMHO - nawet jak się ogląda przejazd z bicia rekordu Q na Nurburgringu to można usnąć. Nie pokazuje to nic, zero odczuć. Tylko siedząc w kabinie ma się mega adrenalinę i czuje się że auto jest wiecznie na granicy, są przyspieszenia/tarki/piski/czuć zapach klocków itp.
2.9/2.7 ? :hmmmm2:
tez tak miałem w kielcach ostatnio - opony sie rozgrzaly dobrze, tarcze gorace, z klocków po kazdym przelocie sie dymilo.
Wersja dla Carabinieri - Nie Q - normale. https://www.youtube.com/watch?v=-rdESzJJGCg
Ciekawe, czy aku wytrzymuje te wszystkie osprzęty?:o
Gdy kilka lat temu byłem w firmie przygotowującej samochody dla Carabinierów i Policji a przygotowywali jeszcze 159 i Seaty to były dwa akumulatory i wzmocniony alternator.
No i się doczekaliśmy - oficjalna prezentacja Giulii dla Carabinieri.
https://www.youtube.com/watch?v=0kEmdWm_yNg
Jak podają media - kontrakt jest na 1770 sztuk.
Ktoś z CKE ma dobry gusty - test 8-klasisty 2021 (autentyk):Załącznik 278632
w koncu jest ! Giulia 2.0T u Kiviego :)
https://www.youtube.com/watch?v=i-un...nel=JagodowyTV
jesli ktos nie zna to ogolnie polecam, genialny kanal :)
Też lubię obejrzeć, zwłaszcza coobcio, bo kivi ma ciężki charakter i po obejrzeniu większości odcinków osobiście, mam wątpliwości co do jego fachu, ale to są moje takie przemyślenia.
Giulia Q vs BMW M3
Trochę się rozgadałem, bo test "ciekawy":
https://youtu.be/z8lzXi6PNGU
To BMW zrobiono pięć lat później niż powstała Giulia Q- zapewne robiono je tak, by choć trochę było szybsze od Giulii, która tymczasem zaczęła się sprzedawać w Europie znacznie lepiej niż BMW M3. Osiągi-różnice to ułamki sekundy na korzyść BMW (ale w sprincie ze startu lotnego 40-140 km/h Giulia jest szybsza prawie o sekundę). Przód BMW, jak dla mnie za bardzo "wojskowy". Najważniejsze "suche fakty"- widać że to typowy niemiecki test niemieckiej gazety, gdzie niemiecki wyrób musi być lepszy (chociaż o odrobinkę). Minimalna różnica osiągów (prawie symboliczna) na korzyść BMW, prawie cała reszta na korzyść Giulii (zwłaszcza Vmax, gwarancja, cena), a mimo to wygrywa BMW...
I przypadkiem nie jest tak, że mają tę samą skrzynię (a chwalą, że w BMW jest lepsza)? xD
Kwestia oprogramowania. Co do testu, to M BMW to naprawdę top. Jeżeli giulia q potrafi dotrzymać kroku autu nowszej generacji (to odpowiednik poprzedniej m3 z która w testach wygrywało) to czapki z głów. Zazwyczaj jednak różnice pokoleniowe (5lat) są spore.
Sent from my iPhone using Tapatalk
nie do końca - tak sie ludziskom wmawia- nowy model w rzeczywistości jest to to samo auto sprzed wielu lat lekko zliftowane na zasadzie innego kształtu lampy przetłoczenia błotnika dodanie led-ów- jakiegoś tableta i pyk - nowy model. tak jest np w grupie VW - taki golf V gen niemal niczym nie odstaje od następnych generacji podobnie BMW np 3 czy 5 czy np modele audi- no ale marketingowa papka robi swoje. I potem zdziwienie że rzekomo starszej gen auto spuszcza łomot nowości rynkowej.
Dlatego właśnie nie rozumiem polityki Alfy. Moim zdaniem gdyby zmienili środek Giulietty, nowy infotainment, dodali parę asystentów, dali jakieś ledy, to moim zdaniem dalej by się mogła sprzedawać i w międzyczasie pracować nad następcą, ale po co. Wygasić, nie ma ciągłości. Nowy model później to niewiadoma, dużo klientów zmienia na tą samą markę, a jak nie ma ciągłości modelowej to odchodzi i już nie wiadomo czy wróci. Nie kumam tego
[MENTION=81445]Kurynio[/MENTION] podpisuje die obiema rękami. [MENTION=788]tomaz[/MENTION] normy emisji spalin swoją droga co nie zmienia faktu iż bez oderwania od konkretnego producenta - wieszkość dużych koncernów w kluczowych modelach to jest Ewolucja i tyle. Tu jak kolega wyżej modyfikacja przodu giulietty w styl giulii nowe asystenty ledy bo to trendi i jazda- znów by cie sprzedawało małym kosztem a tak znów wtopa- to już koniec AR.
W 2020,w Europie sprzedało się 70 sztuk BMW M3 i 639 Giulii Q.
W BMW M3 dodano trochę momentu obrotowego (ok. 10%), ale ma ono identyczna moc jak Giulia Q. BMW jest cięższe o ok. 100 kg, ma też bardziej niekorzystny rozkład mas przód/tył. Niewiele zrobiono jak na auto 5 lat młodsze. Różnica osiągów minimalna, wręcz symboliczna. Nietrudno byłoby Giulię podkręcić by miała przewagę jeśli chodzi o osiągi.
Takie są dane ze sprzedaży- pytałeś o konkrety to odpowiedziałem. A że nie produkują to ich problem- gdyby chodziło o Alfę to zaraz byłoby gadanie że już pada , że to już koniec itp. Taka sytuacja powoduje że część klientów BMW przeszło do Alfy (i dobrze). Giulia się też lepiej sprzedawała niż inny konkurent- AMG C63 S, to też o czymś świadczy. Zresztą, nowa generacja BMW M3 też nie ma wielkich szans na duży wolumen sprzedaży- powodem jest ohydna kratka z przodu odstraszająca klientów.
Trzeba pamiętać, że AMG ma np. C43, BMW ma M4, ogólnie oferta jest dużo bardziej zróżnicowana. Alfa ma Veloce, potem dłuuuuuugo, długo nic i jebs, najdroższa Q. Stąd dane ze sprzedaży kumulują się na jednym modelu, gdzie konkurencja sprzedaje modele podobne. Suma sumarum gdyby policzyć M3 + M3 Competition + M4 + M4 Competition to ile by wyszło?
przydaloby sie cos pomiedzy 2.0 a 2.9 ale Alfa nie ma takiego silnika (benzynowego), taki 2,5L rzedowy pieciocylindrowiec turbo to byloby cos, z mocami w okolicach 400 hp :)
Maserati Ghibli z 2.0 ma coś 330 KM
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka