Nie wiem, mam 191 cm wzrostu i uważam fotele za bardzo wygodne, może mam coś z czuciem, ale nie zauważyłem niczego o czym piszesz
Printable View
Można mieć taki sam wzrost, ale i tak wszystko zależy od budowy ciała (proporcje cidługość tułowia, nóg).
Mnie w Veloce brakuje tylko kołyski - ogólnie uważam je za bardzo wygodne nawet na długie trasy.
Ja mam B-Tech z fotelami sportowymi (w ramach pakietu stylizacyjnego Veloce dla Super/B-Tech). Do tego zderzaki Veloce. Generalnie wygląda jak Veloce tylko ma mniej koni i nie ma Q4. Po lifcie już nie możesz niczego udawać :D
I jeszcze pierwsze z brzegu przed-lifty Super i B-Tech na poparcie reguły:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#25595a8bc8
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6BWo59.html
:)
https://www.youtube.com/watch?v=QJbkZhgZh7s
ciekawa rzecz 19:50 - w MY2020 - jak wskazuje gość - "steering is not as sharp and responsive as it used to be" w przedliftowych modelach. Czyżby zepsuli jedną z najlepszych rzeczy, jakie mieli w Stelvio i Giulii do zaoferowania?
Stelvio może inaczej. w giulii mam fotel na samym dole bo tak lubie, z resztą nad głową wcale aż tak dużo miejsca nie ma.
możan było w przedlifcie brać fotele veloce do wersji Super, ale taka możliwosć też nie była od razu - pojawiła się dopiero po jakimś czasie. do business/Giulia
nie można było brać
na pewno zmienili geometrie kół w ten sposób że teraz ma nie być tego efektu przeskakiwania przy pełnym skręcie i małych prędkościach, niestety to kosztem oczywiście właściwości sportowych układu kierowniczego . nie wiem czy zmienili przełożenie
Jeśli tak, to strzelili sobie w stopę, bo ten defekt przeskakiwania przy pełnym skręcie kół występuje u mnie tylko na letnich oponach run-flat i śliskiej nawierzchni (na mokrej lub na kostce brukowej). Przy zimówkach bez RF założonych na te same felgi przez całą zimę nigdy nie wystąpił, mimo tego, że w zimie prawie zawsze jest mokro.
niestety gro klientów gówno wie, a AR zawala że nie wyedukuje klientów że kupili auto z DNA sportowym i że tak będzie i żeby to olali i traktowali jako cechę którą nawet można się pochwalić. fora pełne są osób które o to pytają, a Ci co nie pytają na forach jeżdżą do aso i się uskarżają ze coś nie tak jest z nowym samochodem. pewnie serwisanici czy panowie w biurach BOK niewiele też się orientują żeby ich wyedukować i kręcą przy zawieszeniach.
strzał w stopę był więc z tym że brakowało edukacji dla wszystkich. BTW w nowym Q 2020 podobno też tak będzie, tzn zmieniają geometrię - tak przynajmniej czytałem gdzieś na zagranicznych forach (choć czy to prawda?)
Ron w swoich testach był wielokrotnie krytykowany na Giuliaforums, gdzie udzielają się osoby mające kontakty w FCA i dostęp do informacji z prawdziwie pierwszej ręki.
Na podstawie wczesnych testów można wywnioskować, że przełożenie układu kierowniczego nie uległo zmianie, natomiast samo wspomaganie jest inne - trzeba użyć trochę więcej siły aby kręcić kierownicą.
wspomaganie to akurat osobny temat byłby ponad to o czym piszemy, kwestia geometrii natomiast z tego co czytałem ulega zmianie
Pojawiła się ogólno-stockowa oferta na Business. Ktoś wie czy gdzieś w naturze występuje / wystąpi w najbliższym czasie ta nowa tapicerka Business/Super?
Oczywiście pisane na kolanie z wykluczającymi się opisami i włoskimi wstawkami (adaptacja do filtra powietrza? wymiana zderzaka?).
Ale cena czyni cuda.
https://salon.alfaromeo.pl/oferta/12...200-km-at8-rwd
Ale jaja. Nie wierzę, cennikowo Giulia Business to 139k i zawsze na Business sprzedawcy zgodnym chórem odmawiali jakichkolwiek rabatów poza symbolicznymi :). Jeśli to prawda, to ciekawe jak sprzedadzą stockowe auta, mają takie Businessy jeszcze z 2018 w takiej samej cenie jak ta oferta na MY2020. Ale MY2020 poza tym, że nowsza rocznikowo, to w dodatku jest lepiej wyposażona - np. w standardzie nowy infotaiment z większym wyświetlaczem, ACC, felgi 17''
Dowiedzcie się lepiej od dealerów, czy to nie jest czasem cena dostępna w abonamencie, czy najmie długoterminowym, bo dealerzy lubią się bawić w takie naginanie rzeczywistości ;) czekam na odpowiedź dealera w tej sprawie.
no cena baadzo dobra jak na business, szkoda ze taki golas bez chociazby jednej opcji i pytanie czy to rzeczywiscie rok produkcji 2020 czy tylko MY'20 ale wyprodukowany jeszcze w 2019, bo to mozliwe
Samochód zarejestrowany wiec ciekawe czy to MY 2020.
Czy ktos z Was mowil ze do konca lutego bedzie nowy konfigurator? :)
Nie uwzględnili że w tym roku był rok przestępny pewnie ;)
Napisałem na customer, że to jaja, odpisali że przekazali do managera produktu...
Tak jak poprzednio pod koniec stycznia z resztą, mają na to zdrowo wylane
na bank jest to MY20, maja jedna sztuke golasa i sprzedaja promocyjnie, tylko mam watpliwosc czy to zostalo wyprodukowane w 20, bo pod koniec zeszlego roku byly juz produkowane i wysylane do poszczegolnych krajow a fabryka od swiat BN do poczatkow lutego miala przerwe w produkcji. Tylko teraz jak sprzedaja po takiej cenie MY20 to po ile beda sprzedawac MY19 :)
chyba ktos mowil ale nie precyzowal roku :)Cytat:
Napisał milkes
A to nie jest oferta do produkcji? Są już cenniki MY2020? Taka cena to byłby szał :DCytat:
Tak, cena 125 brutto + opcje za auto segmentu D z RWD, automatem ZF i mocą 200 koni to jest bardzo przystępna cena i nie można temu zaprzeczyć. Nawet bazowa 139 z cennika nie jest zła, ale 125 to byłby szał. Niestety, dealer z Poznania nie ma pojęcia co to za oferta, u nich business zaczyna się od 139
Swoją drogą szkoda, że to pomyłka lub tylko 1 sztuka. Taka cena utrzymywana przez jakiś czas zrobiłaby robotę - bo taka cena to inny świat niż cena "od 140000". Trochę ludzi by to kupiło, potem dodałoby się jakiś pakiet asystent/kierowca+, wróciłoby się do 140.000 ale ludzie już wiedzieliby co to za auto Giulia - bo na razie jest to totalna egzotyka w PL, zalaną grupą VW i Toyotami. Chyba że naiwny jestem....
Giulia GTA, jak każde tego typu auto, zrobi trochę szumu i chwilowo zwiększy zainteresowanie marką. Będzie więc marketingowo i PRowo pomocna, ale bez nowych modeli Alfa niestety nie wyjdzie na prostą.
Dziwię się, że w sytuacji wdrożeniowych opóźnień nie wprowadzili chociażby Giulii SW, o coupe nie wspominając. Nie jest to duża inwestycja w porównaniu z nowym modelem, a ograniczanie się do jednej wersji nadwoziowej, mocno zawęża możliwości. Podobnie było z resztą ze 147 i Giuliettą.
A wracając do oferty za 125 tys., nie wydaje mi się, żeby dotyczyła nowych aut (do produkcji). Gdyby tak było, nawet mocno kulejąca marketingowo Alfa zrobiłaby z tego mocny przekaz. My tym czasem mamy jedno, niejasne ogłoszenie...
GTA zrobi trochę szumu i może zwróci uwagę paru osób na podstawowe modele po liftingu. Trzymam kciuki. Jeszcze by się konfigurator przydał ;p
A co do oferty za 125 tys. - racja, pewnie ktoś się machnął ustawiając...
1) Zamieścili ofertę ale nie wiedzą czy obowiązuje, nikt nie ma odwagi/nie chce mu się poprawić/potwierdzić. 2) Brak konfiguratora. + wiele innych rzeczy.
Tak się dzieje w korpo, gdy nie ma rozliczania przez kogoś piętro wyżej kto to ogarnia. Ale w korpo - jeśli to nie zadziała - to nad nim powinien być dwa piętra wyżej gość który ogarnie to, że tamten nie ogarnia tego co zje..ł sprawę. Więc w przypadku FCA Poland chyba trzeba po prostu pisać od razu do światowej centrali.
To ja napisze, podajcie kontakt, co mi tam i tak jak grochem o sciane.
Dostałem dwie oferty:
- 1x Business w kolorze vulcano z opcjami: convenience/asystent kierowcy +/szara nić na fotelach/składana tylna kanapa za cenę 131.500 (katalogowo 151) - już jedzie
- 1x Business z moimi opcjami, czyli sportowa kierownica/czerwona nić na fotelach/czujniki + kamera/łopatki do zzmiany biegów za 139500 (katalogowo 148) - auto do zamówienia
Zastanawiam się w sumie nad opcją 1, za różnicę w cenie zamontuję sobie łopatki i w przyszłości wymienię fotele na czarne z alcantarą z Veloce TI...
obawiam sie, ze albo to bład albo oferta na jedna stockowa sztuke, ktora jest gdzies w centrali i moze ja sprzedac kazdy dealer, jezeli to stala oferta to tym lepiej ale nie chce mi sie w to wierzyc. W kazdym przypadku zal nie skorzystac bo cena jest mega dobra jak na to co w niej dostajemy, business golas jest juz naprawde dobrze wyposazony
pytanie tylko jak wyglada montaz fotela regulowanego elektrycznie w aucie, ktore ma w standardzie fotele regulowane manualnie. Bedzie to w ogole dzialac? tzn. elektryczna regulacja lub czy bedzie je mozna elektryczne fotele regulowac manualnie? Sam zamowilem business i tez myslalem w przyszlosci o zmianie foteliCytat:
Napisał Farfocel
na prekonfigurowane zawsze bedzie wiekszy rabat, obie oferty dobre, zalezy co komu bardziej potrzebne, jaki ma styl jazdy itd.
Fotele z Business to shit jak ich mało. Moje wypie... w kosmos przy najbliższej okazji.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#08f95616d0
Gdynia wrzuciła na otomoto tą business za 125k
no podobno poprawili, teraz Biz/Super ma "tkaninę premium". Nie widziałem poza zdjęciami to się nie wypowiem.
mi też fotele najbardziej przeszkadzają w niższych wersjach, bo inne bajery mało obchodzą. Skóra nie-veloce i nie-alcantara jak dla mnie w Giulii też odpada, brak trzymania d.. na miejscu zupełny.
Nie mam nic do materiału bo ja mam wersję Super i "półskórę" natomiast brak trzymania bocznego to niedopuszczalne w alfie. Takie fotele są normą w Volvo czy VW gdzie o "chodzeniu po zakrętach" nic nie wiedzą (porównując do alfy) ale w Giulii dobre trzymanie boczne powinno być w standardzie. Być może moje latanie po kabinie wynika z wybitnych możliwości trakcyjnych Giulii i błyskawicznej reakcji auta na ruch kierą ale nawet w Mito czy teraz w Giuliett`cie fotele lepiej trzymają ciało nie mółwiąc o mojej dotychczasowej 159 Ti gdzie byłem przyspawany do fotela.
Jak będe miał tylko możliwość to wymienie na zwykłe czarne skóry z Veloce.