Załącznik 109488 a tak sie pruło po torze kielce ozikową niunią:)
Printable View
Załącznik 109488 a tak sie pruło po torze kielce ozikową niunią:)
niewiem czy nie damiana ale os swoja zadko ostatnio wyprowadza na spacery woli golfy
Ten z 166 to chyba jakis sasiad z kopernika bo ostatnio za nim jechalem :)
jak ładna to nie damiana :)
alfaholicy z gliwic zyjecie?
Ja,
W tym tygodniu nad Renem,
ale co to za życie, cały dzień na "kaufowaniu",
najlepsze jest to, że w sobotę przejechałem 1000 km - aż za Ren i na autobanach spotkałem... Mito i 159... słownie dwie alfy,
I dopiero na miejscu kilka fajnych w tym starego spidera, dwie giulie - w tym coupe Bertonego, no i trochę nowszych gtv i spiderów i 156, za to 159... póki co - tylko jedną w autohousie.
Pozdrawiam z Reichu :-D
Czyja 156sw na ramkach która stała teraz niedaleko skrzyżowania orlickiego z nadrzeczną?
Na Zachodzie bez zmian.
;)
Dziś to był całkiem przyjemny dzień w Kolonii,
poza wspaniałą katedrą i słodkim muzeum czekolady Lindta nad samym Renem,
po kilku AMG, nowej M5, i kilku Porsche
widziałem i słyszałem dwie F 360 i wspaniałą 458 Italię...
równie duże wrażenie robią liczne klasyki, E-type, corvette z lat 50-tych, vw karman - widzieć je na drodze to czysta przyjemność.
Pozdrawiam
Archi mam nadzieje że cos z tych przyjemności udokomentowales i podzielisz się wrażeniami po powrocie
Gliwice!!!!!! Widzę że temat alfisti coraz bardziej umiera, może wypadało by się chociaż raz w miesiącu spotkać. Co o tym spędzicie?
W Gliwicach coś cicho... chyba tylko kato zostają w czwartek...
Alfy aż tak się nie psują,
a u Ciebie akurat spoty są w każdym tygodniu,
A tak poważnie może faktycznie warto podjąć jeszcze jedną próbę spotkania, pogadania i poszukania pomysłu na jakąś aktywność gliwickich Alfisti,
już kilka razy o tym rozmawialiśmy, ale jak dotąd bez ciekawych efektów,
inna rzecz, że spotkania na parkingach przy marketach i podpieranie auta to na pewno nie moja "bajka"
Byłbym zapomniał - Ozi - gratulacje za Wyrazów
Pozdrawiam
Dzięki
A co do tematu spotkań to warto pogadać
+ 1 ode mnie :)
mnie już się znudziły pogaduszki na parkingu...tym bardziej, że pogoda coraz gorsza i marznięcie mnie nie bawi :P
tak obserwowałem, czy ktoś rzuci jakimś terminem, propozycją, spróbuje coś zorganizować ale ni widu, ni słychu :(
ja, jak zawsze chętnie przyjadę pokopcić moim kaszlokiem :D
pozdrawiam,
Adam
Witam ekipe. Dawno mnie tu nie było. Co tam słychać. Montujecie jakieś spotkanie. Ja też się chętnie dołączę jeśli mi tylko alfa odpali!!!!!!!!...
Diman Golfem jak cos przyjedz w koncu a nie Alfa ! Chcialbym sobie zdjecie przy nim zrobic :)
Koledzy powiedzcie mi, poszukuje dobrego zakładu regenerującego felgi alu, prostowanie plus uzupełnienie ubytków. Polecacie jakieś miejsce ?
Elo,
Trafiłem tu grzebiąc na forum - szukam ludzi do spotkania, pogadania z Gliwic. Mieszkam w Śródmieściu niedaleko rynku. Niedawno kupiłem pierwszą Alfinkę 147 klekota i chętnie bym poznał Alfistów z Gliwic ;) Coś bym się od was chciał dowiedzieć, popytać, obejrzeć może moją, by mieć pewność czy jeszcze mi się jakieś naprawy nie szykują :P Jestem świeżakiem, ale jak na razie moje obawy przed kupnem są powoli rozwiewane. Minął miesiąc jak ją kupiłem i większych problemów nie mam (tuleje i chyba łożysko) + pierdoły. Organizujecie się może jakoś wkrótce ;)? Widziałem posta ze zjazdami w ostatnich latach i pomyślałem, że tu też się odezwę.
Pozdr,
Przemas.
no to widzę, że centrum opanowane przez 147 już całkowicie;) Na Gruszczyńskiego codziennie poza moją 147 - czerwona, niebieska, czarna i czarna FL ( no i jeszcze 166 ) :)
a spotkać nas najczęściej można u Oziego na warsztacie;D
no bo unas na warsztacie jest wesolo
Miałem 147 3 lata jak co to pisz może w czymś pomogę :)
Dzięki za fajny odzew ludziska :)
Właśnie to zabawne jeśli chodzi o ilość Alf. Na markę chorowałem kilka lat, dopóki nie myślałem poważnie o zakupie ledwo zauważałem je na drodze (tzn. zauważałem ale nie miałem obsesji jak teraz;) ). Teraz codziennie w Gliwicach widzę kilka sztuk i zawsze muszę się im przyjrzeć ;) Chciałem z początku 156, ale jednak 147 ma coś innego i nowocześniejszego w sobie i padlo na nią. Jeździłem 159 kumpla i była cudo, ale niestety jeszcze nie ten budżet ;)
@Sobieski -dryndnę jak jutro będę miał czasi oczywiście Ty (podałeś mi namiar w moim powitalnym wątku), a jak nie to inny termin - tylko, że to łożysko prawdopodobne może być pilne, bo chętnie poznam opinię kogoś kto już ma obycie z tym autkiem. Mam co prawda mechaników zaznajomionych w Fiacie na Daszyńskiego, ale co Alfista to Alfista jednak.
Pewnie w zimie nie organizujecie jakiś zlotów, ale jest coś ogólnie planowane wkrótce bądź wiosna?
Pozdrawiam Karolinę,
mam nadzieję że Cię nie wystraszyłem :rolleyes:
Kiedy jakiś zlot u Oziego? Bo już dawno żadna Alfinka mi nie odmachała i bardzo źle się z tym czuję. :(
unas zlot po sezonie wymiany opon bo teraz to cieko
co do 147 to niema problemu na alfe zawsze znajdziemy czas decyzje zostawiam tobie
Odezwę się na tel w ciągu tygodnia :) W weekend nie wyrobiłem. Ale na 100% potrzebuję przejrzeć łożyska/przegub i psiknac gumy na drążku bo nie mam kanału a skrzypi jak powóz :P
Ja postaram się mieć czas w weekend 23-24.11. gdyby ktoś wyszedł z propozycją.
Dlaczego wybór padł na klekota a nie na benzynkę?
- - - Updated - - -
Ja postaram się mieć czas w weekend 23-24.11. gdyby ktoś wyszedł z propozycją.
Dlaczego wybór padł na klekota a nie na benzynkę?
To moja pierwsza Alfa i chciałem silnik, ktory już w miarę znam i nie sprawi mi problemów, bo jeździłem wcześniej Fiatem z JTD. Konstrukcja pewnie się różni, ale mimo to są podobieństwa i niezawodność. Poza tym wiadomo, spalanie, moment ;)
Od miesiąca pomykam swoją 147 FL głownie pn część miasta, mijam się z innymi użytkownikami AR, pozdrawiam ale zero reakcji i zaczynam się zastanawiać czy (Wy) oni wiedzą o co chodzi czy też aby jakiś dziwak ze mnie nie jest ?
Nie wszyscy wiedzą o co chodzi. Ludzie z forum zwykle odpowiedzą pozdrowieniem. Z ludźmi z poza forum niestety różnie to bywa. Mi w zabrzu też mało osób odmachuje ale jakoś mnie to nie zniechęca :-)
Wysłane z mojego HTC One S
Jak to nie chcę machać ? Tobie nawet piątkę przybijam ... jak Cię spotykam :)
Witam Gliwickich Alfaholików!
Z Łabęd ktoś jest:)?
Od niedawna jeżdżę Bellą, polecacie jakiegoś dobrego "opiekuna"=mechanika do Alfy z okolicy?
Ja jestem z Łabęd. Masz ramki?
ja mogę Ci polecić Kolegów z Bojkowa z ul. Urodzajnej 4 PIT STOP 728 468 806
Z resztą powinni się zaraz uaktywnić bo są też bywalcami tego Forum :-)
...i wielbicielami Alf :-)
Pozdrawiam