Pół wieku różnicy, sporo :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171354&stc=1
Printable View
Pół wieku różnicy, sporo :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=171354&stc=1
2.2 L to ciekawa pojemność. 440 nm przy 2500 to by znaczyło ,że auto bedzie miało mocny dół obrotów juz w serii.
185 i 200 to zapewne identyczne silniki ze zmianą w programie.
Jezeli tunerzy zaczną ogarniac nowe sterowniki ,to te jednostki powinne wypluwac oklice 240-250Km i 500Nm, co przy masie ( oby) około 1500 kg bedzie zapowiadało przyjemną dynamike.
Ciekawe dla czego Włosi zdecydowali sie akurat na dziwną pojemność 2.2 litra. Aczkolwiek w dobie zdziwaczałego trendu małych pojemności, takie 2.2 litra jawi sie jako silnik niemal wielko - pojemnościowy.
To A4, to żaden konkurent, zobaczcie jak przeładowane pierdółkami wnętrze, jakie systemy - prowadzenia w korku do 40km/h bez użycia rąk kierowcy (!? dobrze ja czytam? gdzie zmierza "motoryzacja" już widać plus zintegrowany z nawigacją tempomat tak prowadzący aby jak najmniej spalić ). I max moc coś 300 koni. Dla gadżeciaża i koloekcjonera "systemów i opcji". To nie Giulii jaką sobie wyobrażam że będzie konkurent.
A co do flot, to ja tam marketingowcem nie jestem i się nie znam, ale chcąc być 'premium' to się nie daje chyba aut flotom (o ile przez floty rozumiemy przedstawicieli handlowych itp.) nie sprzedaje się ich tanio i nie daje rabatów (w myśl hasła sprzedawców "nie każdy musi jeździć..." i tu wpisujemy nazwę salon udo jakiego zawitał klient - kilka marek tak sprzedaje). Tu pewien dysonans faktycznie - sprzedać dużo, ale nie być powszechnym. No ciekawe.
Bez flot się nie da. Po prostu.
http://www.fleetnews.co.uk/fleet-man...014-bmw/53321/
"This year is set to be another busy one for BMW and Bristow. Five months in, fleet sales have risen more than 11%, at 30,402, accounting for half of BMW’s total sales."
Ale żeś błysnął, dokładnie o tym pisałem w #3293.
A drugi temat to kolego trochę opanuj się z tym torem w Poznaniu, bo to że masz go pod nosem nie znaczy że reszta forumowiczów ma zapierniczać z jakiego kolwiek miejsca w Polsce, tylko po to abyś miał krótką przyjemność jazdy po tym torze, po czym się znalazł w ciągu 10min w domu, zjadł kolację i poszedł spać do własnego wyra. A rano jak by nic udał się do pracy.
Podejdź do tematu sprawiedliwie, zwróć za dojazd, opłać hotel, a my zapłacimy wejściówkę. Ogarnij się z tym sportowym off topem bo już zdominowałeś ten temat i przykro nam Ciebie czytać bo wiemy jak zakończysz wypowiedź, załóż odrębny temat i tam szukaj ludzi. Nie wieże w to że twoja Alfa jest jedyna w Poznaniu, pewnie jest nawet jakiś wielkopolski klub Alfy. Skrzyknij ich, poganiajcie sobie, wypracujcie uznanie wśród właścicieli klubu i innych jego klientów, po czym zorganizuj zlot i będzie genialnie jak przyjedzie ta sama grupa stałych zlotowców. Moze jakieś atrakcje, dogadasz się z Przedstawicielem Alfy na Polske lub zainterweniujesz we Włoszech, że robisz krajowy zlot Alfy 2016 na torze w Poznaniu, gdzie mogli by sobie zapromować nowy model Alfy, a Tobie uświętnić impreze. Pozdro
Dlaczego? Jeśli CO2 i spalanie będzie niskie to chyba nie ma znaczenia jaka pojemność* (*nie dotyczy PL).
EDIT: 8,5s przy tej masie (1950kg) to rzeczywiście zacny wynik. Taka Alfa, przy 1600-1700kg spokojnie miałaby poniżej 8s (może nawet 7s?!), a to bardzo dobry wynik jak na raptem 200KM w dieslu.
No nie bardzo, pisałeś o lampach, ja mam na myśli całokształt tyłu, szczególnie spojler... Poza tym, skąd ja mam wiedzieć, co to jest Maseratti Grant Turismo?! Nie ma takiego samochodu, jest tylko Lądek Zdrój... :)
Naprawdę nie widzę powodu, żeby nie zrobić tego gdzie indziej. Jak dla mnie może być nawet Brno :). Tyle, że nie widzę chętnych. Co do organizacji czegoś w Poznaniu - jak się mam zabierać za cokolwiek, skoro nawet 10 chętnych nie da się uzbierać? Proponuję zakończyć temat.
- - - Updated - - -
We Włoszech, czyli na rynku macierzystym Alfy, jest podobnie jak w PL - dlatego dziwolągi typu 2.0 V6 turbo w 164/Gtv albo 2-litrowe Maserati Biturbo w latach 80-tych.
@ Andree : "sportowy offtop" wcale nie jest nie na miejscu w temacie Giulii, bo do tych korzeni szefostwo firmy strasznie mocno nawiązywało we wszelkich prezentacjach uprzednich i na takie - ala-sportowe wrażenia stawia jak widać kładąc nacisk na osiągi , paramtery i konie mechaniczne na kilogram jako cel konstruktorów , a nie wyznaczenie trasy którą najmniej spali czy jak łatwo sama zaparkuje.
A jak dało się zauważyć w tym offtopie krótkim powyżej - korzenie te niemalże całkowicie uschły.
Podobno Gulia dopiero od 2017r w salonach info od jednego dyrektora który wrócił z prezentacji.Oby kłamał bo to samobój straszny Alfy.