Pół wieku różnicy, sporo
![]()
Pół wieku różnicy, sporo
![]()
2.2 L to ciekawa pojemność. 440 nm przy 2500 to by znaczyło ,że auto bedzie miało mocny dół obrotów juz w serii.
185 i 200 to zapewne identyczne silniki ze zmianą w programie.
Jezeli tunerzy zaczną ogarniac nowe sterowniki ,to te jednostki powinne wypluwac oklice 240-250Km i 500Nm, co przy masie ( oby) około 1500 kg bedzie zapowiadało przyjemną dynamike.
Ciekawe dla czego Włosi zdecydowali sie akurat na dziwną pojemność 2.2 litra. Aczkolwiek w dobie zdziwaczałego trendu małych pojemności, takie 2.2 litra jawi sie jako silnik niemal wielko - pojemnościowy.
To A4, to żaden konkurent, zobaczcie jak przeładowane pierdółkami wnętrze, jakie systemy - prowadzenia w korku do 40km/h bez użycia rąk kierowcy (!? dobrze ja czytam? gdzie zmierza "motoryzacja" już widać plus zintegrowany z nawigacją tempomat tak prowadzący aby jak najmniej spalić ). I max moc coś 300 koni. Dla gadżeciaża i koloekcjonera "systemów i opcji". To nie Giulii jaką sobie wyobrażam że będzie konkurent.
A co do flot, to ja tam marketingowcem nie jestem i się nie znam, ale chcąc być 'premium' to się nie daje chyba aut flotom (o ile przez floty rozumiemy przedstawicieli handlowych itp.) nie sprzedaje się ich tanio i nie daje rabatów (w myśl hasła sprzedawców "nie każdy musi jeździć..." i tu wpisujemy nazwę salon udo jakiego zawitał klient - kilka marek tak sprzedaje). Tu pewien dysonans faktycznie - sprzedać dużo, ale nie być powszechnym. No ciekawe.
Bez flot się nie da. Po prostu.
http://www.fleetnews.co.uk/fleet-man...014-bmw/53321/
"This year is set to be another busy one for BMW and Bristow. Five months in, fleet sales have risen more than 11%, at 30,402, accounting for half of BMW’s total sales."
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale żeś błysnął, dokładnie o tym pisałem w #3293.
A drugi temat to kolego trochę opanuj się z tym torem w Poznaniu, bo to że masz go pod nosem nie znaczy że reszta forumowiczów ma zapierniczać z jakiego kolwiek miejsca w Polsce, tylko po to abyś miał krótką przyjemność jazdy po tym torze, po czym się znalazł w ciągu 10min w domu, zjadł kolację i poszedł spać do własnego wyra. A rano jak by nic udał się do pracy.
Podejdź do tematu sprawiedliwie, zwróć za dojazd, opłać hotel, a my zapłacimy wejściówkę. Ogarnij się z tym sportowym off topem bo już zdominowałeś ten temat i przykro nam Ciebie czytać bo wiemy jak zakończysz wypowiedź, załóż odrębny temat i tam szukaj ludzi. Nie wieże w to że twoja Alfa jest jedyna w Poznaniu, pewnie jest nawet jakiś wielkopolski klub Alfy. Skrzyknij ich, poganiajcie sobie, wypracujcie uznanie wśród właścicieli klubu i innych jego klientów, po czym zorganizuj zlot i będzie genialnie jak przyjedzie ta sama grupa stałych zlotowców. Moze jakieś atrakcje, dogadasz się z Przedstawicielem Alfy na Polske lub zainterweniujesz we Włoszech, że robisz krajowy zlot Alfy 2016 na torze w Poznaniu, gdzie mogli by sobie zapromować nowy model Alfy, a Tobie uświętnić impreze. Pozdro
Dlaczego? Jeśli CO2 i spalanie będzie niskie to chyba nie ma znaczenia jaka pojemność* (*nie dotyczy PL).
EDIT: 8,5s przy tej masie (1950kg) to rzeczywiście zacny wynik. Taka Alfa, przy 1600-1700kg spokojnie miałaby poniżej 8s (może nawet 7s?!), a to bardzo dobry wynik jak na raptem 200KM w dieslu.
Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 29-06-2015 o 12:40
Pozdro,
Bartas
No nie bardzo, pisałeś o lampach, ja mam na myśli całokształt tyłu, szczególnie spojler... Poza tym, skąd ja mam wiedzieć, co to jest Maseratti Grant Turismo?! Nie ma takiego samochodu, jest tylko Lądek Zdrój...
Naprawdę nie widzę powodu, żeby nie zrobić tego gdzie indziej. Jak dla mnie może być nawet Brno. Tyle, że nie widzę chętnych. Co do organizacji czegoś w Poznaniu - jak się mam zabierać za cokolwiek, skoro nawet 10 chętnych nie da się uzbierać? Proponuję zakończyć temat.
- - - Updated - - -
We Włoszech, czyli na rynku macierzystym Alfy, jest podobnie jak w PL - dlatego dziwolągi typu 2.0 V6 turbo w 164/Gtv albo 2-litrowe Maserati Biturbo w latach 80-tych.
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 29-06-2015 o 12:50
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
@ Andree : "sportowy offtop" wcale nie jest nie na miejscu w temacie Giulii, bo do tych korzeni szefostwo firmy strasznie mocno nawiązywało we wszelkich prezentacjach uprzednich i na takie - ala-sportowe wrażenia stawia jak widać kładąc nacisk na osiągi , paramtery i konie mechaniczne na kilogram jako cel konstruktorów , a nie wyznaczenie trasy którą najmniej spali czy jak łatwo sama zaparkuje.
A jak dało się zauważyć w tym offtopie krótkim powyżej - korzenie te niemalże całkowicie uschły.
Podobno Gulia dopiero od 2017r w salonach info od jednego dyrektora który wrócił z prezentacji.Oby kłamał bo to samobój straszny Alfy.