Taką jaka jest podana w ogłoszeniu :) Ze względu na to że 159-tek z tym silnikiem za wiele na rynku wtórnym nie ma ciężko jest mi złapać punkt odniesienia i określić czy cena jest dobra czy nie.
Printable View
Taką jaka jest podana w ogłoszeniu :) Ze względu na to że 159-tek z tym silnikiem za wiele na rynku wtórnym nie ma ciężko jest mi złapać punkt odniesienia i określić czy cena jest dobra czy nie.
Zobacz na autoscout24 jakie są ceny. Są totalne golasy z różnych roczników i z różnymi przebiegami po wersje Ti na wypasie.
Wychodzi na to że było coś paprane przy tylnych nadkolach, bo naklejek brak a w ich miejscu są te zacieki . A siatka jest napewno nieorginalna, jakiś mirek ze szwagrem ją na poczekaniu dorobili ;)
Z tego co ja się dowiedziałem poprzez email to "miała malowany błotnik" nie napisano który, więc teraz już wiem ;) Niestety mimo kilkukrotnego zapytania poprzez email nie udało mi się uzyskać zdjęcia szkody przed naprawą (a podobno takowe istnieje), ani żadnych informacji dotyczących stanu mechanicznego i historii napraw.
Ten sam rocznik z podobnym wyposażeniem i przebiegiem to ~ 10,5k € więc cena zbliżona. Tym bardziej ponawiam swoje pytanie, czy ktoś zna czerwoną TBi z Carserwisu z W-wy lub po zdjęciach widzi w niej coś podejrzanego ? Pod koniec tygodnia prawdopodobnie pojadę ja obejrzeć więc liczę na cenne rady na co szczególnie zwrócić uwagę.
No cóż, nie dogadałem się ze sprzedającym.
Informacjami jakie zdobyłem mogę się podzielić.
Auto ma malowane oba całe boki i przód 220-360um. Podobno kosmetyka po ściągnięciu z Włoch. Zdjęć też nie dostałem. Podłużnice całe, mocowania chłodnicy całe. Raczej pewne, że nie miał dzwona.
Co do historii serwisowej to jest pełna, od zakupu, aż do dziś w ASO. Z większych napraw przy 108k zrobiony rozrząd, przy 140k dwumasa(wg faktury naprawa kosztowała 8k). Przy okazji, w opisie na otomoto jest błąd, auto ma 142k przebiegu.
Jak ktoś jest zainteresowany to na PW mogę wysłać raport z AutoDNA.
Generalnie IMO technicznie auto jest warte uwagi. Trzeba tylko zrobić z przednimi wahaczami i wymienić klocki/tarcze, Wymaga niemałych poprawek lakierniczych.
Jedyne co można zarzucić to trochę nieadekwatna cena..
EDIT
PS. Czy ktoś wie coś o Brerze tbi z Białogardu? Na otomoto za 51900. Niestety jeszcze nie mogę wstawiać linków.
Też się na nią czaiłem ale przekracza mój budżet.
Mam za to prośbę o ocenę poniższego modelu - UWAGA nie ma jej w sieci. Tzn. była miesiąc temu za 39 500. Dzwoniłem gadałem ale szukałem dalej. Na wszelki wypadek zapisałem sobie nr telefonu. Napisałem do sprzedającego w weekend i okazało się, że cały czas jest w posiadaniu tej fury.
Kolega z forum sprawdził mi VIn, niby wszystko ok, ale pierwszy wpis przy 80 k....:confused: (2013 ROK). Czy wcześniej nie były w Austrii ewidencjonowane naprawy ? To mnie tylko martwi.
Sprzedający mówi, że tylny zderzak malowany, szyba przednia wymieniona - podobno odprysk. Mam nadzieję, że zobaczę zdjęcia.
Wrzucam zarówno historię serwisową jak i klika zdjęć. Proszę o opinie.
Przebieg 120 k, cena 39 500.
Załącznik 205497Załącznik 205498Załącznik 205499Załącznik 205500Załącznik 205501Załącznik 205502Załącznik 205503Załącznik 205504Załącznik 205505Załącznik 205506
Jadę w sobotę oglądać, co myślicie o historii ?
Nie wiem, czy światło akurat tak padało, czy rzeczywiście też tak jest, ale na zdjęciach szpary na masce i klapie po lewej stronie samochodu są większe niż po prawej.
Przyjrzałbym się dokładniej całej tej lewej stronie, czy cała nie była robiona.
Przerabialem temat leasingu w ub roku i tylko oferty z pelna fv Vat wchodzily w gre, co mocno ograniczalo mizliwosci wyboru w PL.
Wg mnie, pewnosci nie mam, dla Kowalskiego cena ostateczna bedzie jednakowa, niezaleznie czy wezmie fv Vat czy nie. Ale to pytanie do kisegowego, sprzedawcy.
Z mojego przypadku - oferta na otomoto na kwote np. 40000, w opisie info ze jest fv vat. Te 40000 jest cena brutto. Gdyby sprzedajacy nie mogl wystawic fv, cena bylaby taka sama - to mozna nawet samemu okreslic majac na uwadze ceny rynkowe wzgledem danego rocznika auta (silnik, wyposazenie itp.)
Wg mojej ksiegowej i nie tylko niej do leasingu tylko pelna faktura vat, ING tak samo twierdzil (leasingodawca), auto bez pelnej fv nie wchodzilo w gre. Mowie o leasingu operacyjnym.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Oglądałem dzisiaj tą 159-tke i wracam z pustymi rękami. Pomijając opieszałość i podejście pracownika tego przybytku, samochód jest pomimo relatywnie niskiego przebiegu zmęczony. Fotel kierowcy ma bardzo mocno wytarty boczek, brakuje pokrywy silnika. Lakier na lewym tylnym nadkolu jest poodbijany. Maska i przednie błotniki były malowane, dość nieudolnie (z maski schodzi bezbarwny, dodatkowo ma kilka sporych odbić lakieru i rysę nad atrapą). Podobno kosmetyka, jak dla mnie coś jednak tam się działo. Szybko zakończyłem oględziny bo według mnie samochód nie był warty zainteresowania. Przebieg prawie 145k, podobno świeżo po regenracji turbiny. Według sprzedawcy serwis do 110k, z tego co udało mi się ustalić ostatni serwis był w maju br. przy 144k. Gdyby ktoś był zainteresowany mogę udostępnić wydruk z bazy ASO.
Dzięki za info, też na nią zerkam/łem. Z Twojego postu wynika, że nie ma sensu jechać oglądać.
Ja byłem dzisiaj oglądać tę z postu #13488 - też nie ma sensu jechać. Z całą sympatią dla sprzedającego (bardzo fajny gość) - auto do poprawek lakierniczych. Odpryski na zderzaku, błotnikach, z maski schodzi bezbarwny...ta sama historia co u Ciebie w Warszawie.
Dodatkowo malowany cały prawy bok, tylny błotnik szpachlowany.
Żeby oddać sprawiedliwość to muszę napisać, że środek bardzo zadbany, nie zmęczony. Przebieg 125 k.
Ja coraz częściej myślę, żeby się wstrzymać parę miesięcy odłożyć więcej kasy i jechać do Niemiec. Na mobile.de jest kilka fajny 9' ale cena powyżej 12 k ojro.
Niestety ciężko jest znaleźć używany samochód w stanie około fabrycznym - zwłaszcza w "polskich" cenach.
I ja w końcu się zdecydowałem na piękną Włoszkę. Śledzę forum i auta pokazujące się w necie od jakiegoś czasu i tak nie od końca jest z czego wybierać. Założenia mam takie: po lifcie max 30k, min 170hp i podgrzewane fotele (to ostatnie zostało mi narzucone). Wstępnie wybrałem dwie sztuki, które chyba zdecyduję się odwiedzić, ale że to będzie moje pierwsze auto ze scudetto z przodu to prosiłbym wielmożnych członków tego czcigodnego grona (trochę wazeliny nie zaszkodzi :) o zweryfikowanie wyboru. Pierwsza to allegro 6341011331 Wygląda fajnie cena aż za korzystna, tylko komis a jakoś nie do końca wierzę w takie podmioty. Poza tym na zdjęciach ewidentnie widać, że jest wyposażona w parktronik a w ogłoszeni szaa, czyżby przeoczenie?? Silnik wymyty - norma i chyba belka z przodu malowana, halogen do wymiany i brak oznaczenia silnika, ale nie wiem czy we wszystkich były lakiernik zapomniał przykleić czy tak powinno być. Druga to olx 245395007 tutaj to chyba nie mam się do czego przyczepić. Co o nich myślicie?
Obie również miałem na oku xD
6341011331- też się napaliłem, alee mi się włączyła lampka nad głową.
Na + że pełen wypas w środku....wsio panie co chcesz to masz, a siedzenia wyglądają jak z salonu.
Na - to co wypisałeś....nie przekonuje mnie i już...po prostu coś mi śmierdzi w niej. A tu znaczek, a tu halogen, a tu silnik myty i problem z elektryką może wyjść...nope nope nope.
245395007-Bardzo ładna i osobiście nie mam nic do niej....nawet mi się przebieg zgadza :)
Na + że to jedyny słuszny kolor w belli
tyle że ja ze startu ją odrzucam bo szukam automatu....
Dodatkowo nie ma skór i navi.
ja znalazłem za to taką na olx 246728583. chyba pojadę i obejrzę osobiście :)
Panie i panowie, czy ktos z was moze mi doradzic czy warto podjechac i obejzec ta Alfe z ogloszenia? Bardzo mi sie podoba w takiej konfiguracji, lecz moze ktos z forum juz ogladal i moze mi cos doradzic.
Ogloszenie: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-2-0-jtdm-stan-idealny-polski-salon-ID6ytsDb.html
Podpowie mi ktoś gdzie w Poznaniu można by sprawdzić samochód przed ewentualnym zakupem? Czy warto się udać do ASO i dać 350 zł (ze sprawdzeniem kompresji na cylindrach już 650) czy jest jakiś sprawdzony warsztat/ diagnosta który zrobi to samo w korzystniejszej cenie? Dodam tylko, że historię samochodu już mam.
Witam serdecznie!
Od dłuższego czasu poszukuję dla siebie Belli, mam określone wymagania - SW, raczej benzyna, więcej niż 150KM, skóra (najlepiej jasna), no i z Zachodniopomorskiego.
Czy sądzicie że warto się zainteresować autem z otomoto, ID:6004947381 ?
Witam, poszukuję Alfy 159, znalazłem na OLX auto we Wrześni dodane dzisiaj 2006 rok 1,9 150 kM w kolorze szarym, niestety nie mogę wkleić linku. Gdyby jednak ktoś coś wiedział o tym aucie lub mógłby rzucić na nie okiem byłbym bardzo wdzięczny.
Cześć, jak sporo osób w tym wątku, ledwo co się zalogowałem by zadać pytanie o konkretne ogłoszenie... Ale powoli, z Alfami wiele wspólnego nie miałem do tej pory, ale przez 6 lat jeździłem Lancią Deltą (80% ludzi i tam mówiło, że to Alfa ;) Włoskich się więc nie boje.
No to do dzieła: otomoto id:6005008149
Zna ktoś? Widział ktoś? Interesował się może? Cena za rocznik wydaje się adekwatna, przebieg niski (bardzo), silnikowo bieda-wersja. Warto się wybrać i oglądać? Nie opisana jako bezwypadkowa. Ze zdjęć, na pierwszy rzut oka specjaliści coś widzą?
Auto z Belgii?
Dwie opcje najbardziej prawdopodobne. Kręcony licznik albo przyjechała walona (auta po kraksach długo stoją zanim ktoś wyklepie). Kwestia sprawdzenia jak wyglądała przed naprawą, bo może być zrobiona dobrze.
Z tego co się dowiedziałem z Belgii. Puknięta z tyłu, ponoć lekko, są zdjęcia więc do zweryfikowania. Wedle informacji przywieziona 2 lata temu przy przebiegu około 35k. Rok 2010 a pierwsza rejestracja 11.2011 więc długo czekała na pierwszego właściciela. Pojadę i zobaczę, sprawdzenie w serwisie fiata/alfy w Bielsku 220 zeta - więc nie majątek. Szybkie pytania:
- na co mechanicznie zwracać największą uwagę (maglownica, co jeszcze)???
Przy tym silniku to przede wszystkim jak wygląda kwestia klapek - czy zostały usunięte i czy silnik ich nie zjadł.
Czy ktoś może wie coś o tej Alfie?
Jakieś opinie o sprzedającym?
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-ti-i6380944998.html
Rok produkcji 2009. Zdjęcia piękne :) Płock :)
Panowie proszę o ocenienie tej oferty czy warto jechać parę km czy lepiej dać sobie spokój. ttp://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-q4-210ps-2007r-full-bose-nawigacja-CID5-IDgPKWz.html#6966f124fc
Pierwsze co się rzuca w oczy to brak emblematów na tylne, obecny właściciel nie może mi ze 100% pewnością powiedzieć czy była malowana ;)) Ma ją od roku i jest drugim właścicielem w PL co mnie osobiście zniechęca. Ponadto mówi że turbina czasami gwiżdżę ale że opuści na jej naprawę. ( podobno przez to auto przydymia przy mocniejszym wciśnięciu gazu )
Emblematy to ostatnia rzecz na którą się patrzy w używanym dziesięcioletnim aucie. Podobnie jak na oryginalny lakier.
Czy zniechęca cię to, że po roku sprzedaje auto?
Opis niedbały, ale między wierszami widać, że sporo typowych rzeczy ogarniętych, dla mnie ogłoszenie raczej na plus. Lepsze takie niż od handlarza. Pozostaje pytanie o stan głowicy i o to jak mocno uszkodzone auto przyjechało ze Szwajcarii.
Kwestia dymienia – wszystko zależy od ilości i częstości. Auto bez DPFa potrafi lekko przydymić przy bucie w podłodze.
W dobrym momencie tutaj trafiłem, niemal ze Szwajcarską precyzją. Też mam na oku szwajcarską alfę 2.4 JTD, Q4 w automacie, dobrze wyposażona z wyjątkiem navi. Cena bardzo zachęcająca, auto jest jeszcze na ważnym przeglądzie, co w Szwajcarii ma spore znaczenie. Przebieg 40tysięcy mniejszy niż ta powyższa. Co myślicie?
autoscout24.ch/de/d/alfa-romeo-159-kombi-2007-occasion?allmakes=1&equip=8262&equipor=33554448&in dex=1&priceto=5000&prop=1&st=2&trans=21&vehid=4140 129&vehtyp=10&returnurl=%2Fde%2Fautos%2Falle-marken%3Fallmakes%3D1%26equip%3D8262%26equipor%3D3 3554448%26priceto%3D5000%26prop%3D1%26st%3D2%26tra ns%3D21%26vehtyp%3D10%26r%3D5
Gadałem z gościem, najpierw miał sprzedawać, potem powiedział, że brat jest zainteresowany i nie wie czy będzie sprzedawał. Miał dać znać, jak się zdecyduje jednak sprzedać. Znać nie dał a dwa dni po rozmowie ogłoszenie trafiło na OLX. Nie chcę wydawać osądów, ale ja już nie jestem zainteresowany :D
Gościu coś kręci twierdzi że sprzedaje bo mieszka w Niemczech , niemiecka policja go złapała i powiedziała że autem zarejestrowanym w Polsce nie można tam jeździć ;) I pytanie do kolegi który wyżej zauważył że boje się auta które obecny właściciel chce się pozbyć po roku, to czy po takim tłumaczeniu nie zapaliła by ci się czerwona lampka ?
Przepisy są takie, że trzeba mieć auto zarejestrowane w miejscu pracy. Holendrzy czy Duńczycy wystawiają duże mandaty za jazdę na PL rejestracjach. W Niemczech nie pilnują tego, ale znam parę osób, które wolały jednak kupić auto w Niemczech i mieć spokój ze służbami podatkowymi.
Generalnie nie zamierzam tłumaczyć się za sprzedawcę, samo ogłoszenie jest niedbałe, pisane przez dziecko z trzeciej klasy, ale mimo tego uważam, że auto może mieć potencjał. A kupuje się auto, a nie sprzedawce. Choć równie dobrze mógł niedawno się dowiedzieć, że ma pękniętą głowicę i próbuje wypchnąć auto (to tylko hipoteza, przykład).
- - - Updated - - -
Myślimy, że ogłoszenie jest nieaktualne, link błędnie wklejony lub ogłoszenie było próbą oszustwa.
Przede wszystkim przy takim kręceniu przed kupnem sprawdziłbym samochód na komisariacie oraz, czy nie ciąży na nim żaden leasing lub coś podobnego. Oczywiście sprawdzenie stanu technicznego itp. swoją drogą.
Drodzy Państwo czy ktoś coś woe na temat tych sztuk bądz komuś rzuca się coś w oczy?? Pozdrawiam:)
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ytIBz.html
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yqxal.html
Wysłane z mojego SG S6 Edge przy użyciu Tapatalka
Szybka piłka:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-2-4-jtd-slicznotka-zamiana-ID6yc55f.html
czy
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-zarejestrowanaxsenon2-0td170-koni-ID6yqXkh.html
Ktoś ma jakieś zdanie? ;)
Pozdrawiam
Nigro ta pierwsza była oglądana przez mojego znajomego- totalny kibel.
A drugie ogłoszenie jest już ponad rok na otomoto (wiem bo sam szukałem). Pisałem do gościa maila- nie odpisał. Jeżeli byłoby wszystko dobrze to z tym wyposażeniem, z tego roku i z tym przebiegiem poszłaby w jednej chwili.... No i z tą ceną. Ale najlepiej jechać i zobaczyć.
Krzych, dzięki za odpowiedz od kilku miesięcy rozglądam się już za Brerą i miałem zamiar kupić coś w tym miesiącu. Szkopuł w tym, że ciężko znaleźć coś konkretnego, a jak jest jakaś - tak jak wyżej, te które wkleiłem w cenie która mnie interesuje to mam 400-500 KM do każdej oferty, trochę dużo żeby pojechać "sobie zobaczyć" - tym bardziej dzięki za odp. Na dostanie TBi już nawet się nie łudzę i stawiam na 2.4, 2.0.
Napisałeś, że sam szukałeś, znalazłeś coś konkretnego ?
Cześć,
Kolejna prośba o opinie. Może ktoś oglądał te auta, albo ma blisko i za drobną opłatą może obejrzeć?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtd-150km-full-opcja-bezwypadkowy-1-wl-stan-idealny-ID6yuVhb.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-150ps-m-jet-relingi-czarna-skora-duza-kolorwa-nawigacja-klimatron-ID6ygH6p.html