Brzmienie Ghibli cudowne, sama reklama też baaardzo dobra.
Printable View
Brzmienie Ghibli cudowne, sama reklama też baaardzo dobra.
mnie sie nie podoba, najpierw skojarzenie z katastrofami, potem dziecko czarne, co sobie Maski nie kupi, bo za co. Czyli bida.
Po pierwsze, gość ma wersję sprzed 2013. Te produkowane od 2013 są jednak trochę inne i to nie tylko wizualnie.
Po drugie, w tym Motorze nie wyczytałem żadnych konkretów dt. prowadzenia (btw. ta gazeta nie nadaje się nawet na srajtaśmę. 1,99 poszło psu w d**e).
Po trzecie może uściślijmy co rozumiemy przez fatalne prowadzenie?
No jak Alfa dostanie serducha z widelca to bedzie bajka! Tylko ciekawe jak cenowo bedzie pozycjonowana bo jak blisko widelca to za wiele nowych Alf na polskich drogach nie zobaczymy... Chyba ze za 10 lat troche uzywek sie pojawi :)
Sent from my iPhone
Załącznik 120390Załącznik 120391Załącznik 120392Załącznik 120393Załącznik 120394Co do używek - dzisiaj byłem w salonie Alfy i takie cudo spotkałem;
Cudo! Z jakiej okazji tam to to stało??
Takie znaczki z naszego klubu by się przydały a nie tylko ramki :)
Panowie, takie ogólne pytanko: czyli w Genewie można się psodziewać tego co zwykle - czyli niczego, tak?
Nowe MiTo QV, nowa Julka QV, prawdopodobnie 4C Spider.
"Nowe" fajnie brzmi przy autach ktore kompletnie sie roznia od "starych" :)
Sent from my iPhone
Hahahahahahahahaha! Nowego Spidera Alfy nie będzie:
http://europe.autonews.com/article/2...er-sources-say
Sergio zwija biznes. Można tak spokojnie przyjąć.
Będzie 4C Spider. Widocznie stwierdzili, że kolejnego 'podobnego' modelu nie potrzeba. Ja liczę na Abartha, że zrobią coś fajnego pokroju MX-5.
Z resztą to temat o Giulii. Sprzedawca mi mówił, że prezentacja planowana jest na 2015, ale nie wie, czy początek, czy koniec roku...
Pozostaje nam czekać, acha i myślę, że można zmienić już tytuł wątku na 2015?! :)
W 2015 będzie w czym wybierać ... jest nowy Ford Mondeo, nowy Passat, nowy Superb i DS9 ... i być może jeszcze kiedyś będzie nowa Alfa Romeo.
wolicie MX5 od Alfy czy Duettottante ?
Spoko. Będzie nowa Barchetta :).
a jednak pokazali 4c spidera w Genevie ...
Tak, ale "mainstreamowego" Spidera w ofercie nie będzie. Skoro coupe kosztuje 220.000, to Spider pewnie będzie startował z okolic 250.000. Mazda MX-5 startuje od 108.000...
No ale Alfa Romeo ma nie być jak Mazda tylko ma konkurować z BMW, Mercdesem, Audi, więc i cena jest uzasadniona.
Z resztą to przecież całkowicie inna technologia, ile masz chociażby włókna węglowego w Mazdzie?
Mnie się podoba ta polityka firmy, zrobić z Alfy markę premium, a nie masówkę pokroju VW. Czy to się uda?! Zobaczymy za kilka lat.
Czy ja gdzieś napisałem, że to źle? :) Stwierdziłem tylko fakt, że 4C Spider nie zastąpi planowanego Spidera na bazie MX-5, bo to samochód z zupełnie innej półki cenowej.
Polityka robienia premium jest ok, nie bardzo jest jeszcze miejsce na rynku na auta dla przeciętnego zjadacza chleba. VAG i Daleki Wschód większość zajęli. Szkoda tylko, że im bardziej premium, tym mniejsza szansa, że będzie mnie stać na kupienie nówki. Bo 10-letniej używki auta obecnie produkowanego sobie nie wyobrażam :(
Radek, proponuje wiecej powsciagliwosci w przypadku takich newsow bo te zrodla tez twierdzily ze vw juz kupil alfe. Autonews i inne autoedizione to w duzej mierze spekulacje i pismackie dydrymaly. A jak pokazali 4C w Genewie kilka lat temu to te zajebiste zrodla zrobily tez wielkie oczy.
Pozdro!
4c startuje od 220 a nowy vieswagen golf vii r od okolo 200 wiec czego sie zastanawiac .. chociaz to 2 rozne samochody nie zastanawialbym sie nawet sekudny i dolozyl te kilka procent
Radziasty, stajesz sie sceptykiem:))
Alfa wypuści 7 nowych modeli!
http://europe.autonews.com/article/2...18-report-says
Czy ktoś jest jeszcze zaskoczony? :D
Przy okazji tej informacji daty premier przesunęły się znowu o kolejne 2 lata :)
Po cichu liczyłem na przyszły rok i poczekałbym nawet chwilę ze zmianą auta, ale w takim wypadku nie ma sensu - znowu trzeba iść do konkurencji...
W jednej części artykułu piszą że 2015 a gdzie indziej pisza że 2017 ... kolorowy zawrót głowy ... chyba sami nie wiedzą jak jest.
Skoro Sergio sam nie wie, to jak biedni dziennikarze mają? :)
a na koniec powie : mi scusi, nie udało się ...
6 maja dowiemy się wszystkiego.
... czyli tego, że Giulia będzie w sprzedaży już za dwa lata*
* - datę początkową można obrać dowolnie.
Oczywiście, że za dwa lata. Aż do maja 2015 :D.
ja jestem mocno zaskoczony...
...że tak mało tych modeli wypuści.
piszę o tym cierpliwie od dawna, od dawna.... zaczynacie rozumieć, ze moja ocena Sergio była trafna:)?
Dodano po 10 minutes:
"Fiat aims for Alfa sales of at least 500,000 vehicles a year compared with about 100,000 sold last year,"
Bodaj w 2010 Sergio trąbił, ze w 2014 ma być at least 500,000 vehicles.......
Wiesz, akurat to, że nie udało się w 2014 było spowodowane raczej kryzysem na rynku motoryzacyjnym, a potem tymi problemami z Chryslerem. Nie obwiniałbym więc do końca Sergio.
Nie rozumiem natomiast tego co on robi teraz. Skoro wszystko już dopięte na ostatni guzik, wyszli na prostą to zamiast ruszyć pełną parą i wziąć się za Alfę to znowu dowiadujemy się o kolejnych obsuwach...
Poczekajmy do 6-go maja i zobaczymy jaki plan rozwojowy Fiat nam zafunduje - może jednak nas zaskoczą pozytywnie?!
znowu przesunięcie o 2 lata?no przecież to jakieś żarty i kpiny ileż można czekać 6 lat przerwy?tymi 2 modelami alfa nawet nie ma szans utrzymać się za duża konkurencja,to już przesada ileż można czekać?
zniechęca mnie ta marka co raz to bardziej i myślę nad zmianą na konkurencję,żaden mechanik nie chce dotykać się do alfy bo wiecznie narzekają że to najgorsze samochody psychicznie idzie się zamęczyć
jak dalej będą tak przekładać to oczywiste że konkurencyjne marki nie dadzą się wybić alfie bo ileż może trwać stagnacja